BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #678865 przez moonia154

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #678875 przez uniuni
Hejka Krejzolki :laugh:

Widzę, że przygotowania pełną parą :) To już tylko Patrysia w szpitalu została?

I ja dziś byłam odwiedzić szpital :) Dowiedziałam się prawie nic ;) Tyle tylko, że dostałam karteczkę na której mam zapisywać 5 pomiarów dziennie - naczczo, po śniadaniu, przed obiadem, po obiedzie i przed snem (co drugi dzień). Dostałam też receptę na lancety i paski do mojego glukometru. Jutro idę na kurs dla ciężarówek z cukrzycą, a za tydzień do jeszcze innego lekarza, który wnioskując z moich pomiarów zdecyduje czy dostanę insulinę, jakieś tabletki czy inną cholerę :)

Co do Zzo wolałabym uniknąć.. myśl o igle w kręgosłupie nie nastraja mnie zbyt dobrze :silly: Chciałam rodzić naturalnie i tutaj mają oddział specjalny do naturalnych porodów gdzie wszystko jest dostępne, łącznie z basenem. W basenie jednak rodzić nie pozwalają. Gdy jest pełne rozwarcie, to musisz wyjść z basenu i dopiero wtedy przeć :) nie będzie mi t dane jednak jeśli się okaże, że muszę brać coś na tą cholerną cukrzycę :dry:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678877 przez agniesia
Pierwsze wyjście Seweryna na świeże powietrze w swoim Ferrari:)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #678878 przez uniuni
Aaaaa i pamiętacie laski, że mi nie dali kolejnego kontraktu i pisałam list do firmy ze związkami zawodowymi? Dzisiaj zadzwonili, że oferują mi umowę na stałe :laugh:
Ta tara taaaaaaa :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #678893 przez agusiaa26
Agniesia rozczulasz nas tymi slodkimi zdjęciami:) ehh aż by się chcialo mieć swoje cudo już przy sobie!

Uniuni wow ale świetna wiadomość :) dobrze ze z nimi pocisnelas :)

11 lata 6 miesiąc temu #678896 przez siwa342
agniesia jejku a kiedy ja wyjde z moja mała za niecale 2 miesiace jak sie urodzi w terminie i gdzie tu sprawiedliwosc

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #678908 przez moonia154
Uniuni gratuluję wygranej :laugh: Taki news zasługuje, żeby to oblać ;) Co prawda, chwilowo jakimś soczkiem lub mineralką, ale zawsze :lol:
Agniesia dostarczasz nam niezapomnianych wrażeń :cheer: Twój synio jest tu niewątpliwym bohaterem, a my jak zwykle żądne takich emocji :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #678922 przez dziubasek
uniuni no to pijemy :woohoo: soczek za twoja wygrana... ciekawe tylko czy cie beda dobrze traktowali po powrocie :unsure: ale ty chyba z tych zolzowatych ;) wiec dasz rade...
Agniesia przez ciebie kochana to ja juz bym chciala rodzic :) .... jak sie dogadujecie z syneczkiem :unsure:

gotuje sobie kukurydze :lol: ahaha i zamowilam dla mezulka koszulke na dzien taty:
www.amazon.co.uk/Daughters-Fathers-Cotto...ds=fathers+day+gifts

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678928 przez magdalenagal
Dziubasku, ja bym Mężowi zamówiła taką koszulkę!

Mają taką z napisem You Can't Scare Me My Wife Is Bitch? ;-)

Uniuni no chyba nie myślałaś że Ci się nie uda z nimi wygrać ;-) Cieszę się razem z Tobą Kochana.

Agniesia Masz najsłodsze Dziecko na świecie. Czekam z niecierpliwością na swoje :-)

Mimo że przycięłam komara na godzinę coś mnie zbiera na spanko. Monsz cały dzień zdycha bo ma jakieś czyszczonko (z resztą cała Rodzina już zaliczyła a ze mną cisza, na szczęście) I całe to popierdółkowo na mojej głowie. Ale powoli dochodzą do siebie więc koniec z donoszeniem herbatek, ryżyku, jagódek ;-)

I ja mam dziś mały sukces na koncie! Zamówiłam zasłony :D

11 lata 6 miesiąc temu #678934 przez dziubasek
Madzialenka ma bokserki z takim napisem :lol: serio :laugh: wiesz tak w razie wu jakby mu jakas małolata chciała pogmerac w majciorkach ;)

11 lata 6 miesiąc temu #678943 przez Nikaa
Uniuni gratulacje :) super informacja :)
nono Sewerynejk już na pierwszym spacerku :)ehh jeszcze troszkę i my też będziemy dokumentować wszystkie tzw. "pierwsze" czynności:)
dorkiszon - myślę, że najbardziej widać tą naszą "służbę zdrowia" u dentysty - wiadomo jak na NFZ to zapomnij o jakiś porządnych zabiegach -najbardziej mnie ubawiło jak dentysta mi powiedział, że na NFZ jest czarna najtańsza plomba :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #678958 przez Qltoorka
Uniuni, super wiadomość! Jednak istnieje sprawiedliwość...gdzieś...w Norwegii.... ;)

agnesia, a pochwal się jakimiś szczegółami z codziennego życia Twojego i Seweryna :) Jak tam karmienie? Gojenie sie pępuszka? Jakieś rady dla niedoświadczonych matek oczekujących swych pociech jeszcze?

11 lata 6 miesiąc temu #678961 przez agusiaa26
Joanna89 dostałam kilka par rajstopek ale sama nie kupuje bo w pierwszych mcach będzie za cieplo na nie ;)

A mój dzisiejszy sukces to pierwszy masaż krocza i nawet dwa kciuki weszły :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #678968 przez judytejsza
Hej dziewczyny'. Ja tylko na chwile.... kolezanka rodzi od 6 rano i jeszcze nie urodzila bidulka jestem taka przejeta ze nie wiem co mam pisac. Oksytocyne dostala i dupa nie ma rozwarcia, moze cesarke jej zrobia w koncu bo sie dziewczyna wykonczy. Jakby nie patrzyc nas to tez czeka. Jutro cos nabazgram bo z tego przejecia sie jej porodem nie mam weny. a wiec mowie dobranoc :)

11 lata 6 miesiąc temu #678980 przez agniesia
Kochane przyszłe Mamy:)

Pępuszek Seweryna wczoraj odpadł, po 6 dniach:) Miał założony na pępek klamerkę, która bardzo mu przeszkadzała, bo nóżkami o nią haczył:), dlatego dobrze, ze szybko pępuszek odpadł. Oczywiście robię 2 razy dziennie Octinoseptem pępuszek i pięknie się goi.
Seweryna karmie piersią i dokarmiam mlekiem sztucznym Bebilon, bo to wcześniak i kazali mi Go dokarmiać:) Jednak moje piersi i tak nie zaspakajają Jego potrzeb, więc dostaje dwie piersi i 30 ml mleka sztucznego:)
karmię Go tak naprawdę na żądanie, i różnie to bywa czasowo, tzn. kąpiemy Go o 19:00, 19:30 dostaje mleko z piersi i sztuczne i śpi do 23:30, kolejno budzi się 3:20 z kupą;), karmię i śpi do 6:30 rano, dostaje mleko i śpimy do 9:00-9:30. Później karmię Go jak tylko chce i średnio w ciągu dnia jest to co 2,5-3 godziny, chyba że śpi nawet po 4 godziny to sama Go budzę do cycka;)
Codziennie jest kąpany i wręcz uwielbia to robić, bardzo grzeczny jest w czasie kąpieli:)
Naprawdę póki co nie mogę w ogóle narzekać, nie jest dzieckiem płaczliwym, płaczę tylko wtedy jak jest rozbierany do kąpieli, bo nie lubi zimna i jak jest głodny to pojękuje, ale nie płacze:)
Z mężem jesteśmy w nim zakochani, to nasze największe Szczęście:) i zmienił nasz cały świat:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka