- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
Podczytuję Was od czasu do czasu ale dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować - w sumie nie wiem czemu tak późno
Jestem już na ostatniej prostej, termin mam na ostatni dzień lipca Mam nadzieję, że w lipcu się wyrobię, bo z usg wychodzi mi jeszcze dodatkowe dwa tygodnie. No nic, poczekamy zobaczymy
Samopoczucie mi dopisuje, zbieramy powolutku wyprawkę i nie możemy się już doczekać aż zobaczymy naszą córeczkę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Powiedzcie mi jak chce isc na ten roczny macierzynski to faktycznie musze 2tyg przed planowanym porodem zlozyc wniosek do pracodawcy? czy jak urodze to wtedy sie sklada?
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
Najlepiej chyba spytać u siebie w pracy, bo w każdym miejscu może być inaczej.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Hej Dziewczyny!
Powiedzcie mi jak chce isc na ten roczny macierzynski to faktycznie musze 2tyg przed planowanym porodem zlozyc wniosek do pracodawcy? czy jak urodze to wtedy sie sklada?
Polecam rodzicielski.gov.pl/
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
odp na moje pytanie:
W jakim przypadku będzie można pobierać zasiłek macierzyński w wysokości 80%?
Zasiłek w takiej wysokości będzie przysługiwać jeśli nie później niż 14 dni po porodzie zadeklaruje się chęć wykorzystania wszystkich 52 tygodni urlopu związanego
z narodzinami dziecka
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Bo najpierw przecież mówili że trzeba 14dni przed planowanym porodem złożyć...
ale dobrze że po porodzie.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
ja juz upiekłam chlebek z rana taki bez drożdzy czy zakwasu (na jogurcie) bo nie miałam ale smaczny :)i mam jeszcze plan na bulecki hehe
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas sliczna pogoda, pranie wyschlo i już od prasuje ciuchy. Groch się moczy, po poludniu będzie grochoweczka mniam mniam
Emi za mną też chodzą bułeczki swojego wyrobu ale jakos mi się nie chce, moze masz jakiś spawdzony przepis?
Pozdrawiamy
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja po nocy wykończona coraz gorzej śpi już trzecia noc z rzędu. Do tego gardło mnie boli i nie wiem co z tym zrobić
Ja też myślałam że ten wniosek trzeba złożyć 14 dni przed ślubem więc dziewczyny dzięki za info
Zaraz idę na ktg posłucham sobie mojego małego łobuza. A jak mężuś wróci z pracy to składamy łóżeczko jupi
- dusia19
- Wylogowany
- gaworzenie
- KOCHAM CIE MAMUSIU - najpiekniejsze słowa dziecka
do tej pory jakoś sobie dawałam rade i myslałam pozytywnie - nie liczac pierwszych 3-4 miesięcy. Od maja miałam takie pojedyncze skurcze, bolesne, ale nie porodowe. Wczoraj pojechałam już do lekarza, bo nawet oddychac nie mogłam, choć wiedziałam że to jeszcze nie poród, bo to troche inny rodzaj bólu. Skończyło sie na Fenoterolu co 6h po całej tabletce. Czuje się fatalnie, rozdygodatnie, drżenie rąk, przyspieszone bicie serca i niskie ciśnienie. Koszmar, byle wytrwac do końca 37tyg. i przestac brać to świństwo. Wiem, że praktycznie wszystkie dziewczyny, które łykają fenoterol tak mają, ale to jeszcze gorsze niż skurcze To druga ciąża i nic nie jest tak samo jak przy pierwszej. odwrót o 180 stopni.
Na dodatek pogoda jak pod psem i od kilku dni cały czas pada. Aż nie chce się wstawać, a tu nie ma rady, bo kto zawiezie córcie do przedszkola? Pozytywne nastawienie gdzieś odchodzi juz w kont.A Wy jak macie?
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dusia19 nie przejmuj się spadkiem formy- myśl o tym, że dla dzidziusia wszystko zniesiesz Ja jestem pierworódką i wszystko jest dla mnie nowe i chwilami bardzo się boję jak to będzie Ty chociaż masz z czym porównać swoje obecne samopoczucie Ja również łykam Fenoterol 4x1 tabletka, ale mną nie rzucało i nie rzuca (dostałam też do tego Isoptin 1x1 chyba właśnie po to, żeby nie mieć przyspieszonej akcji serca- teraz dopiero to wyczytałam) U mnie również pogoda się popsuła, a jeszcze pół godziny temu świeciło słoneczko. Pozdrawiam serdecznie
- dusia19
- Wylogowany
- gaworzenie
- KOCHAM CIE MAMUSIU - najpiekniejsze słowa dziecka
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wróciłam ze sklepu Odwiedziłam PEPCO i zakupiłam lampkę, ramke na zdjęcie i poszewki na podusie
Uploaded with ImageShack.us
Dostałam też "zestawik" mini mini z MUSTELI z kosmetyczką
i półeczką wraz ze skończonym łóżeczkiem Ali:
Musze jeszcze kupić jakieś pudełka na półkę, ale nigdzie nic nie ma ciekawego, więc narazie stoi miś, ramka i aniolek