BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #678652 przez Jamajka
Kobity, muszę się pochwalić, bo napachniłam dzisiaj w domu bigosikiem z młodej kapusty z marchewką, cebulką, boczkiem i dużą ilością koperku i zaraz mi język do d.. ucieknie zanim doczekam się aż M. wróci z pracy, żeby to zjeść :P mam nadzieję, że przynajmniej mnie pochwali i będzie mlaskał ze szczęścia do wieczora :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #678653 przez dorkiszon
Nikaa do Eskulapa w Bielsku przyjeżdżają rodzić nawet z Wrocławia także ja to rozumiem.
Przynajmniej urodzisz po ludzku, a nie w jakiejś rzeźni.

11 lata 6 miesiąc temu #678655 przez Qltoorka
To dobrze, że ja tego zapachu nie czuję.... Ja mam wczorajszą pizzę... :( Cały dzień leje, ja też nie czuję się za dobrze (non stop mnie mdli), poza tym zapowiedziałam, że ja teraz będę dużo odpoczywać i po zakupy nie chodzę... Bo zawsze jak wyjdę, niby po kilka rzeczy, to potem dźwigam jak szalona i wracam z napiętym brzuchem od ciężaru, więc już olewam to dla dobra małego...Jak mąż wróci z pracy to albo dostanie listę zakupów, albo pojedziemy razem zrobić większe zapasy-o ile będę czuć się na siłach... Na razie muszę się zadowlić resztkami :(

11 lata 6 miesiąc temu #678658 przez Jamajka
Qltoorka cudownie!! :D Mnie się Mikołaj bardzo podoba i uważam, że do Twojego nazwiska pasuje super ;-) Mój M. też ma rodzeństwo na M :P bo jest jeszcze Michał i Marzena, no i on Marcin ;-) to niech ma tego swojego Mikołaja, a ja mam Lenę.. wyłamała się z rodu dziewczyna :D oby stanęło na takim imieniu, które oboje akceptujecie ;-)

11 lata 6 miesiąc temu #678659 przez dorkiszon
Joanna89 ten szpital w Żorach jest dosyć tak chwalony.
Tez się zastanawiałam nad rodzeniem we wodzie, ale jak dostane znieczulenie to chyba to wystarczy.
Jamajka to teraz musisz sie podzielić nie ma, że boli.

11 lata 6 miesiąc temu #678665 przez bea2a
Qltoorka mi lekarz nic o sterydach nie mówił. Aż takiego brzuszka malutkiego to dzieciątko nie ma bo brzuszek na 32 tc., więc nie jest źle. Mój brzuszek już teraz też urósł i chociaż przytyłam tylko 200g przez 3 tygodnie, to mała przybrała 600g. Ciekawe jak to możliwe?hmmm...brzuch urósł, mała urosła, nie widzę, żebym schudła, to gdzie te kilogramy?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678671 przez Joanna89
A ja miałam rodzić 30 km od domu, ale dużo przeważa żebym rodziła tutaj na miejscu. Mam 300 m do szpitala, pracuje w nim kilka znajomych no i dużo koleżanek rodziło i sobie chwalą. W sumie doszłam do wniosku ,że co ma być to będzie, urodzić i tak muszę. Wyjścia innego nie mam. U mnie jest wanna jeśli się chce to można w niej urodzić dziecko, ale czy ja wiem...zobaczę jak wyjdzie w praktyce. Jak słucham o niektórych szpitalach to się za głowę łapię że mam 21 wiek a takie zacofanie...

Jamajka mmmm ale mi ochoty narobiłaś na kwaśne :P

Ja mogę oddać nadmiar energii bo znów mnie nosi, a na spacer pod parasolem nie za bardzo..potem pójdziemy na basen więc trochę się "wyżyję" na sobie;)
Wyprasowałam wszystkie ciuszki łącznie z 20 pieluszkami i ręcznikami dla małej,teraz pozostało tylko poukładać bo tatuś zrobił już półkę :)

Bea2a to się ciesz kobitko :) ja też przytyłam jak komar i ważę sobie 50kg, oby tak zostało do porodu :D

11 lata 6 miesiąc temu #678672 przez emi87
Qltoorka hehe przypadł ci widze do gustu ten lekarz :D bedzie potem dostawał kwiaty i czekoladki od cichej wielbicielki hehe :P
Mikołaj sliczne imie :)

bea no malutka zgrabna po mamusi :) u nas mała ma największy własnie brzuch (i to niestety pewnie po nas :P ) :D
to sie ciesz ze jeszcze chudniesz- ja ci moge oddać nawet z 10 kilo jak chcesz :D oddam w dobre ręce :P

pierwsza partia pierożków już sie mrozi :D

11 lata 6 miesiąc temu #678674 przez Nikaa
Qltoorka super :):)kolejny Mikołaj - fajnie :D czy Tobie przypadkiem maluszek nie naciska na żoładek i stąd masz mdłości ?
dorkiszon też tak myślę :) :) śmieszne jest dla mnie to, że Poznań duże miasto ma problem by takie możliwości zapewnić i dać kobiecie poczucie komfortu psychicznego i możliwość wyboru czy chce czy nie chce znieczulenia

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #678684 przez Qltoorka
Nikaa, raczej nie naciska, bo ja już od miesiąca mam brzuszek opuszczony i mały kopie gdzieś na wysokości jego połowy. Ale ja czytałam, że faktycznie mdłości w III trymestrze mogą powrócić, a że I trymestr był dla mnie tragedią to i teraz mnie znów to złe samopoczucie dopada...Cóż, tak jakoś przechodzę tą ciążę, co zrobić... Ale teraz już bliżej niż dalej :)

Jejku, jak pomyślę, dziewczyny, że my już wchodzimy w 9 miesiąc - część już, a część kończy 8 miesiąc to nie mogę się nadziwić nad tym upływającym czasem...

A wiecie, jak będę odsprzedawać rogala do karmienia to zareklamuję go również jako legowisko dla czworonogów :) Moje koty w nim śpią non stop (jest w pokrowcu, więc im jeszcze pozwalam), czasem jest walka, bo kto pierwszy ten lepszy, a ich dwoje - rogal jeden... Będą załamani jak przyjdzie czas im go zabrać ;)

11 lata 6 miesiąc temu #678734 przez siwa342
Marta27 dzieki :P teraz wiem że jestem wielorybem :P

Qltoorka u mnie mój york uwielbia mojego rogla,wtula się w niego jak tylko ma okazję,ja jednak nie sprzedaje bo zostawiam sobie na potem :)

a ja zaraz jajko zniose,kurierzy jeżdża a żaden do mnie,listonoszka też nie ja czekam na wóżek,fotelik literki i chyba się nie doczekam dzisiaj....

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #678738 przez dziubasek
Qltoorka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a co do sloneczka to do ciebie dojdzie jeszcze, chcialam ci dac odpoczac po szpitalu ;)
Dziewczyny ja nie wiem jak to jest w pl ale u mnie polozne odradzaja pierwszy porod w wodzie, oczywiscie mozesz sobie polezec w wannie itp ale na sam koniec kaza wychodzic(niby pierworodka slabiej sobie radzi w wodzie) a co do zzo to u nas daja do 7cm rozwarcia potem jest juz za pozno(wedlug tych tutejszych)
Emi moj M powiedzial ze jak kupimy sobie swoj domek to sciagamy cie do siebie i bedziesz nam malowac sciany :laugh:

P.S ja odliczam godziny do jutrzejszej wizyty :)

11 lata 6 miesiąc temu #678744 przez dorkiszon
Nikaa, ale za to składki płacimy to jest najważniejsze :D bardzo bym chciała, żeby sprywatyzowali w tym kraju służbę zdrowia skończyło by się robienie łaski ze wszystkim, ich obsrane limity na wszystko i tak wszędzie chodze prywatnie , bo mam się denerwowac na każdym kroku to piernicze. Za te składki co płacę miałabym nie taką opieke prywatną na wysokim poziomie. No, ale cóż mieszka się w złodziejskim kraju i można sobie tylko pogadać.

11 lata 6 miesiąc temu #678750 przez siwa342
jeszcze co do mleka bo weszłam poogladać a tam tyle rodzajów że zgłupiałam,takie wystarczy na początek?

www.doz.pl/apteka/p16003-Bebilon_1_proszek_350_g

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #678753 przez dziubasek
Siwa starczy, moze nawet z niego nie skorzystasz bo bedziesz miala tyle swojego pokarmu

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka