BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #678477 przez betka555
Witam wszystkie mamusie
niestety nie mam obecnie wogole internetu wiec podczytuje Was jak u kogos wysepie jakis dostep:)
Chciałam sie podzielic moim zdziwieniem, gdy w czwartek bylam u poloznej ( jako, że mieszkam w Holandii) a ona mi z 33 tygodnia zrobila 36 tydzien, uzasadniajac to tym ze dziecko rozwiniete, ciąza dojrzala no i bardzo nisko maly klusek moj juz sie znajduje...
wiec nie ufajac tutejszemu systemowi opieki udalam sie w niedziele do pl ginekologa... po raz pierwszy w ciagu ciazy mialam przeglad... tam niby wszystko jeszcze ok choc faktycznie pan dr po badaniu oraz usg ozacowal termin nie na 20 lipca jak mialam wczesniej a na 3 lipca.... i to jeszcze mowi, ze pod koniec czerwca mam byc czujna bo maly faktycznie duzy jest, dojrzaly no i strasznie nisko wiec urodze wczesniej...
Chlop mi sie przestraszyl:) a ja mam sie 2 tygodnie jeszcze oszczedzac i zaciskac nogi zeby maluszek jeszcze troche posiedzial w brzuszku....
pytalam o powod takiej rozbieznoisci w terminach stwierdzil ze widocznie cykl w ktorym zaszlam w ciaze roznil sie od pozostalych badz zaszlam w poprzednim cyklu....
najwazniejszse ze z Franusiem wszystko ok a mi pozostaje sie psychicznie nastawic na szybsze ujrzenie naszego kluska...
pozdrawiam serdecznie:) i milego dnia , u mnie bardzo sloneczny i cieply:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #678478 przez magdalenagal
Monia154 spróbuj sprawdzić jak ludzie walczą z niepłaceniem za korzystanie z serwisu pobieraczek. Myślę że to ustrojstwo o którym piszesz działa na podobnej zasadzie.

11 lata 6 miesiąc temu #678484 przez karolinkanice16
Monia154 ja mialam problem z pobieraczkiem wyslali mi maila ze mam nie cala 100 do zaplaty potem straszyli mnie sadem z tego co wyczytalam trzeba to olac i olalam i odczepili sie a portal dostal kare za wyludzanie pieniedzy, pisalo tez ze wlasnie kryja sie pod innymi stronami. Mysle ze masz to samo

11 lata 6 miesiąc temu #678488 przez moonia154
Joasiu ja na temat zzo słyszałam z kilku źródeł, że w przypadku naturalnego porodu jest bez sensu, ponieważ, kiedy nie czujesz bólu to tak naprawdę nie wiesz kiedy i jak masz przeć. Oczywiście, nie deklaruję się, że NA PEWNO nie będę miała znieczulenia, bo nie wiem jaki to ból, ale wszyscy mi odradzają akurat zzo. Ponadto słyszałam, że jak źle zrobią zastrzyk, to mogą wystąpić komplikacje, długotrwałe bóle kręgosłupa i takie tam :huh:
Magdalenko dzięki za podpowiedź, zaraz luknę :cheer: Wchodziłam na porady prawne w podobnych przypadkach, ale tylko jakieś formu mi wyskoczyło i to same pytania bez odpowiedzi :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #678489 przez moonia154
Karolinkanice mnie wystraszyło to, że mają mój numer IP, więc jakby chcieli to mogliby mnie znaleźć :ohmy: Normalnie mało zawału nie dostałam :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #678499 przez kaska1982
judytejsza napisał:

Robie nalesniki z jagodami i truskawkami , ktoras ma ochote to zapraszam ;)

Ja mam ochotę i to wielką :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #678502 przez dorkiszon
moonia154 co ty weź tego nie płać i na drugi raz uważaj skąd ściagasz.
Joasia ja biorę znieczulenie 17 idę na wizyte przedporodową też z anestezjologiem właśnie i ginekologiem i wogóle cały zestaw badań no i płace za to wszystko 300 zł , ale sama chciałam prywatnie rodzić to brałam te koszty pod uwagę.

11 lata 6 miesiąc temu #678504 przez kasiak
moonia to tak jak piszą dziewczyny próba wyłudzenia. Nie płać, a sprawę zgłoś do UOKIK.

Pogoda piękna tylko humoru brak. Robię pranie i leżę na kanapie. Na spacer sama już nie wychodzę, bo się boję, zresztą miednica boli wręcz magicznie...wary mnie swędzą, więc leże z piczką na wierzchu...
Jestem jakaś zniechęcona i trochę niespokojna. Jutro wizyta, ale cudów się nie spodziewam. Mierzenie, ważenie, dziękuje do widzenia i tyle.

11 lata 6 miesiąc temu #678507 przez kaska1982
Po tych poszpitalnych prochach ciągle chce mi się spać, i w dodatku ręcę trzęsą sie jak u alkoholika. Myślałam, że sobie herbatki nie doniose do pokoju :( Kurczę jak to dziwnie, kiedy nic nie można robic i każą cały dzień leżeć na dupie. Jakiś czas temu wiele bym dała za taki dzień a teraz to bym chetnie cos porobiła, bo siedzenie samotne w domu strasznie mnie wkurza... :angry: No ale nic, czego nie robi sie dla Maluszka :kiss:

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #678508 przez moonia154
Dzięki, Kobietki za cenne rady :cheer: Nie wiedziałam, że jest tyle naciągaczy, którzy lecą sobie w ch... z uczciwymi ludźmi :ohmy: Lukałam pobieraczka i plikostradę i, jak pisała Madzialenka to jest mniej więcej to samo. Bałam się tego, że mają mój nr IP (mailem się nie przejmuję, bo zawsze mogę zmienić, a ten co mam to nie wiąże się z moimi danymi osobowymi). Macie rację, w najbliższym czasie muszę się poskarżyć UOKIK- owi na ten proceder, bo nie mam zamiaru być pierwszą naiwną :angry: Jeszcze raz bardzo dziękuję :kiss: przywróciłyście mi wiarę w człowieka ;)

11 lata 6 miesiąc temu #678509 przez agusiaa26
moonia154 niestety ja również kiedyś kiedyś nabrałam się na pobieraczka i niestety zapłaciłam ok 90 zł tak jak i ty :angry: . Żeby było śmieszniej pracuję w windykacji a dostałam od nich wezwanie do zapłaty ;)
zapłaciłam bo wiem jak to później jest. Moim zdaniem zapłąć i miej to z głowy :dry:

betka555 kochana no stress mi też ostatnio wyszło że urodze 14go zamiast 25go ale to nigdy nie wiadomo, nasi synkowie sami zdecydują ;)

Powiem wam że wole spotan, tak myslałam że fajnie by było nie czekać do godziny "zero" bo to więcej stresu, tylko jakby synio zrobił mi suprajsa i wyskoczył troszke wcześniej ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678513 przez Nikaa
moonia wydaje mi się, że gdyby kobitka nie widziała kiedy przeć to by tego zzo nie wprowadzali do porodów ... nam w szkole rodzenia powiedziały wprost ... że jest to wygodniejsze dla kobietki ale trudniejsze dla położnej- wymaga od niej większej wprawy i doświadczenia - wiec położne tego nie lubią i odradzają :P
ja się pytałam lekarza czy muszę też w razie Wu mieć jakieś konsultacje anestezjologa bo też zakładam możliwość znieczulenia - ale wypytał mnie i potem powiedział, że nie potrzebna bo nie mam żadnych obciążeń a on i tak zleca mi wszelkie niezbędne badania więc spoko :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #678517 przez dorkiszon
kaska1982 setkę sobie walnij :D masz delirkę brak alkoholu :P

11 lata 6 miesiąc temu #678519 przez Joanna89
U mnie zzo jest bezpłatne, no nie wiem, wiele słyszałam złego o tym znieczuleniu...
Judytejszyn ja też dzis miałam naleśniczki :):)
a teraz mąż składa półkę na ciuszki :)

11 lata 6 miesiąc temu #678523 przez emi87
dziekuje ślicznie :)
co do literek też długo nie mogłam sie zdecydowac na wzór i kolor - zbierałam sie chyba z tym ze 2 miesiące :D
wrzuce póxniej foteczki reszty pokoiku (tylko ciężko jest bo jest strasznie mały hehe)
a teraz ide z małżem robić pierożki :D

Jamajka moze nie bedzie tak źle...głowa do góry :* wiem że łatwo nie jest ale ty twarda rzopka jesteś :*

Joanna ja ogólnie mam założenie ze nie chce znieczulenia ale wyjdzie w praniu...wolałabym go uniknąć ale nie wiem jak bede sie zachowywać i jak bede sobie radzić z bólem...więc nie mówie kategorycznie nie ;)

moonia szwagierka miała coś podobnego i to było oszustwo wiec lepiej sie dowiedzieć. do niej wysłali az pismo tylko z tego pobieraczka z tego co kojarzę.ale ogólnie to był jeden wielki kant.

betka o kurcze to ci sie nieźle przyspieszy :) a jak wogóle samopoczucie??

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka