BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #678988 przez agniesia

Oto Seweryn w czasie kąpieli:)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #678994 przez agusiaa26
Agniesia jak fajnie że opowiadasz nam swoje pierwsze przezycia z syniem :) i jeszcze synio jaki spokojny, no pozazdroscic.
Dużą juz ta twoja zabka, i jakie nozki ma długie:) nic tylko wycalowac:)

11 lata 6 miesiąc temu #678997 przez agniesia
agusia26 faktycznie nogi i stopy ma za Mamą:) i kąpać też lubi się jak Mama;)
W dodatku uwielbia jak się całuje mu stopki:)

11 lata 6 miesiąc temu #679006 przez askan2
agniesia super chłopak z Seweryna, i wogle po zdjęciach nie widać że wcześniak... dorodny, okrąglutki bobasek z Niego... tylko całować :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #679009 przez Jamajka
Dorkiszon ja też bym chciała, żeby sprywatyzowali służbę zdrowia. Nawet nie mam siły wyrazić mojego zniesmaczenia na ten system i 'przepisy' w naszym kraju. Niestety.. żal.pl

Uniuni ale im utarłaś nosa! Jak to jednak trzeba walczyć o swoje i nie dać się zadreptać! Gratuluję Kochana :D

Madzialenka i Dziubasek nie buzować tu na wieczór, bo większość lipcówek w pas cnoty zakuta, więc o grzebaniu w majciorach cicho bo tylko ochoty narobicie :D

Dziubas super ta koszulka :D Ja chyba odmałpuję Twój pierwotny pomysł i jakieś dobre ciacho dla Tatuśka z Lalą upichcimy :D

Agniesia Seweryn jest prze-słodziak :D super, że daje pospać i mało płacze. Dziwie się tylko, że tą klamrę miał cały czas.. u nas już na 2 dzień położne ściągały i zostawał sam kikut.. Ale w tej wanience to wygląda na solidnego Bobasa :D na pewno nie na wcześniaka :D

A ja dopakowałam dziś torbę do szpitala.. brakuje mi tylko stanika i wody z dziubkiem, bo sobie zapomniałam w sklepie wziąźć.. jestem trochę spokojniejsza :)

11 lata 6 miesiąc temu #679026 przez dziubasek
Jamajka a ty też z tych nietykalskich???? My mu też torcika upieczemy ale musiałam coś wymyśleć jakby mi nie wyszedl ;) bo torta to ja nigdy w życiu nie robilam

11 lata 6 miesiąc temu #679046 przez Monix
agniesia napisał:

Oto Seweryn w czasie kąpieli:)

Ale słodki mały mężczyzna :kiss: Rzeczywiście wcale nie wygląda na wcześniaczka :) Gratuluję Wam pociechy Agniesia :)

11 lata 6 miesiąc temu #679111 przez Jamajka
Dziubasku ja ostatnio zgwałciłam mojego, ale teraz słonica ciężarna to się tak fatalnie czuję, że modlę się, żeby donosić do 37 tyg. Tak więc M. siuraka na supeł zawiązałam i chcę wytrwać jak najdłużej w dwupaku. Tym bardziej, że szyjkę mam skróconą, więc pościmy :(
Ps. Śliczna Twoja Niunia :)

11 lata 6 miesiąc temu #679118 przez dziubasek
Jamajka twoja tez jest boska.... krem do tortu sama robilas czy kupny????? podaj przepis bo ja tych kupnych nie lubie(sama margaryna i tyle)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #679120 przez Jamajka
Dziubas mój krem do tortu w tym roku to bita śmietana. Ubiłam litr kremówki 30% na sztywno + dodałam 4 śmietan-fixy (utrzymujące ją w sztywności) i 4 łyżki cukru pudru. Wyszło na prawdę super.. tym kremem przełożyłam 3 cienkie biszkopty (każdy z 2 jajek) i dodałam na jedną warstwę pokrojone brzoskwinie a na drugą pokrojone truskawki. Prosto, szybko i bezpiecznie.. bo tort śmietankowy z owocami raczej wszystkim podchodzi ;-) Nic trudnego, tylko się odważyć :)
Kupnych kremów do tortów nigdy nie używałam, więc nawet nie wiem czy by mi smakowały.. :P aa... tort to tak brzmi nie wiadomo jak.. a to przecie zwykły biszkopt przełożony kremem, więc na pewno Ci wyjdzie :)

Moja Niunia też słodka, ale niestety poobijana wariatka i już 2 szramy na czole, nad czym niemiłosiernie ubolewam :(

11 lata 6 miesiąc temu #679180 przez emi87
dziubasek do usług :D chociaż od roboty to bardziej jest mój zdolny małż, ja tylko wymyślam hehe (nie no pomagałam troche żeby nie było :P )
super koszulka :) ja mojemu na walentynki zamówiłam koszulke TATA S.A.
o taką www.prezencik.sklep.pl/p1504,koszulka-firma-tata-s-a.html

askan to widze pracowicie :) ale ja tez wole aktywnie bo jak zalegam to sie taka rozlazła rzopa robię :D u mnie tez truskawki juz po 5 zł za kg wiec też niedługo sie biore za przetwory :S wczoraj zamrozilismy 60 małych pierożków z truskawkami, 10 dużych i chyba ze 20-30 ze szpinakiem :)

agniesia do takiego faceta w czerwonej bryce chyba każda z nas ma słabość :D i jeszcze taki grzeczny i ułożony - dobra partia :D

uniuni to gratuluje umowy!!

ja dziś wizytowo :) ciekawa jestem na kiedy da mi nastepna wizyte i kiedy zrobi te gbs. zobaczymy :)

11 lata 6 miesiąc temu #679194 przez dziubasek
Ja pierdzi.... nie spie od 6 rano :( na 9:15 wizyta w szpitalu.... jako ze jade sama bo Miss ma korbe w szpitalu i tatus z nia zastaje w domu dostalam odgorne przekazanie(mam sie nie sprzeczac z lekarzem tylko przyjac i zgodzic sie na wszystkie propozycje doktorka :angry: troche mi to nie na reke bo wiem ze te debile lubia isc na latwizne :angry: wiec troszke stresa mam)...
Ehhh mam nadzieje ze Piczolinda wszystko dobrze :) (bo dla niej to ja zniose wszystko :) )
Jamjka w piatek robie probe tortowa :)
siiiii ja lejter :laugh:
P.S sloneczko wrocilo :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #679213 przez moonia154
Dzieńdoberek Mamusie :cheer: Ja dziś wstałam skoro świt (5.30) z mężem moim, bo mi spanie odeszło ;) Miałam też dziś badanie moczu, które musiałam zawieźć z rańca samego. Niestety, to, co "naprodukowałam" do pojemniczka to jakieś megablade bez wyglądu i pewnie będę musiała powtórzyć :dry: Dziś już się nie pytałam w przychodni "kto ostatni" i nie prosiłam o przepuszczenie- po prostu władowałam się bezczelnie do gabinetu :lol: Nikt nawet nie zdążył jakkolwiek zareagować, a ludzi było od groma i pewnie dalej bym tam siedziała :ohmy:
Agniesia Sewerynek jest booooskiiiii :kiss: Ja Ci tylko współczuję w przyszłości, jak synowe zaczną się schodzić i burzyć spokój teściówki :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

P.S. Niebo bezchmurne, aż żyć się znowu chce :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #679251 przez Joanna89
Agniesia Twój synek jest przeuroczy ! :) Super,że dzielisz się z Nami swoimi przeżyciami :)

Rano odebrałam wyniki badań- są w porządku :)
Słonko świeci, kolejna partia prania się pierze, na obiadek kotlety mielone z marchewką :D
popołudniu idziemy na wizytę , ah nie mogę się doczekać !
Dziś sniło mi się ,że urodziłam chłopca! szok! hehe
Dziubasku- najlepszego dla córeczki :)

Zmykam na miasto , kupić lampkę nocną do sypialni....przy małej na penwo się przyda:)

11 lata 6 miesiąc temu #679264 przez kasiak
Dzień dobry babeczki. My też już na nogach od dłuższego czasu. Obudziłam się z bólem brzucha, twardy był i ogólnie porażka. Aż się wystraszyłam, że coś jest nie tak. Ale poszłam do kibelka i tak długo się produkowałam, aż coś wyszło...od razu lepiej i brzuch miękki, tylko maluch coś nie bardzo się rusza, ale zjadłam śniadanie i zobaczymy co będzie. W razie czego wizyta dzisiaj, więc się nie martwię.

Pogoda się dzisiaj popsuła, ale ja się cieszę bo jak chłodno to się lepiej czuję. Ciekawe co mąż wymyślił na popołudnie, wziął wolne żebym nie musiała prowadzić.
Chciałam coś porobić teraz, ale nie bardzo mam co, bo wczoraj posprzątałam.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka