BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #680443 przez kaska1982
Tez myslałam o Patrysi. ale pisała ostatnio ze jest lepiej wiec moze w szpitalu zasieg jej uciekł... no bo na porodówke raczej sie nie przeniosła, mam nadzieje... :)
Pascal, Uniuni i Patrysia dajcie znac co tam u Was?

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #680447 przez NataliaK
Heeloł :)

Ja w mirę śpię dobrze tylko fakt wstaje na siurku no i poducha do spania poszła w odstawkę bo ciężko mi się z nią przerzuca na drugi bok. Mam od rana dziś energie pierwszy raz w tym tyg i zabrałam sie za porządki ale robię sobie co jakiś czas przerwę żeby się nie przemęczyć. Oczywiście co chwilę coś żrę :P nie wiem mam ostatnio mega apetyt...dziś wybieram się już chyba ostatni raz na zakupy do Ikea żeby zakupić kilka drobiazgów i skończyć przygotowania mieszkanka na nadejście nowego lokatora. Umówiłam się tam z koleżanką bo sama nie chcę łazić a mój mąż się na takie zakupy nie nadaje :blink:

Faktycznie dziewczyny się nie odzywają może warto by do nich napisać?

karolinap zdjęcia piękne, kurcze ja się chyba w końcu nie wbiorę na taką sesję bo ciągle to odkładam :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #680469 przez agusiaa26
czesc mamki!!

co do spania to uwaga- spałam dziś do 11 :) :) wczoraj troche sie narobiłam i pranie i zupina i zakupy i tak chodziłam jak cień w dzień ale jak padłam w nocy to do południa :) trzeba korzystać

siwa fajny ten wózeczek, ale faktycznie Qltoorka dobrze wspomniała koszyk- on nie jest tylko na zakupy, z małym dzieckiem pewnie pół domu zabiera się na zakupy czy na spacer- ubranaka, butelki, pampersy, chusteczki itp itd :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #680472 przez karolinap
Dziewczyny, dziękuję :woohoo: Ja też jestem bardzo zadowolona ze się z mama wybrałyśmy na ta sesje. Niedawno robił mi kilka zdjęć kolega ale teraz ta pogoda, do tego w tle sama natura no i mój osobisty fotograf, od którego na marginesie właśnie 2 dni temu dostałam lustrzankę (moja poprzednia byla w samochodzie który ukradli) wiec wyprobowalysmy nowy sprzęt! Do tego kontakt mamy bardzo dobry - moze to przez to ze moja mama ma 43 lata i dobrze dogaduje się ze mną, moimi koleżankami ;)
Nawrt jak mieszkałam prawie 3 lata w Anglii to moje koleżanki przyjeżdżały kiedy mnie nie było w Polsce do mamy w odwiedzinki pogadać, wyżalić się, poradzić bo wiadomo ze nie wszystkie mamy są takie ;)

Na moje warto znaleźć te 2 godzinki i porobić takie fotki - to swietna pamiatka :)
Ja dzis idę robić zdjecia koleżance która ma termin na koniec lipca :)

Tak Wam zazdroszczę ze macie blisko Ikee. Ja potrzebuje jeszcze kilka drobiazgów z Ikei ale mam do niej jakieś 150km wiec moze trafie ze ktoś ze znajomych bedzie jechał albo zostanie mi zakup przez internet :|

11 lata 6 miesiąc temu #680476 przez Marta27
I ja się melduję :)

jeszcze taka jedna noc i będę wyglądać jak jakiś zombi. Jak się kładę to mam problem z oddychaniem dlatego śpię już prawie na siedząco ale i tak co chwilę się budzę.

Łóżeczko złożone a dziś robimy przemeblowanie w sypialni zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało po.

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #680483 przez magdalenagal
Słuchajcie a ja śpię jak suseł ;-)
Na prawdę ciężkim snem :-) nawet w nocy nie sikam. I od dwóch czy trzech dni nie mam skurczy łydek :-)

Nie zazdroszczę Wam.

11 lata 6 miesiąc temu #680495 przez patrysia305
Hej mamcie. Dziś otrzymałam wiadomość ze będa podejmować decyzję o zakończeniu ciąży, boje się jak cholera. Białko mi wzrosło ciśnienie tez nie za dobre. Jejku jak ja chciałabym jeszcze dotrwać dłużej choć może Tymkowi na świecie będzie lepiej. W dodatku rano miałam glutka zabarwionego lekko krwią na majtkach.

11 lata 6 miesiąc temu #680498 przez agusiaa26
patrysia305 nie stresuj się!! fajnie że się odezwałaś! Spokojnie, skoro tak mówią to wiedzą co robią ;)
Będziemy trzymać moocno kciuki!! Synuś już duży i pewnie strasznie mu tam ciasno w brzusiu i woli być już z taką dzielną Mamką jak Ty :)

11 lata 6 miesiąc temu #680500 przez NataliaK
partysia jeżeli chcą podjąć taką dcyzję to ja myslę, że tylko dla dobra dziecka więc wszystko będzie dobrze, na pewno będze mu dobrze na tym świecie i wszystko sie dobrze zakończy :) to może czop Ci odpada? :) chcą żebys rodziła naturalnie czy cc??

11 lata 6 miesiąc temu #680505 przez emi87
dziewczyny nie narażać nas na zawał serca i sie odzywać! :D

patrysia kochana to juz 36 tydz i mały na pewno sie przygotował do nowego życia :) wiec głowa do góry - lekarze nie pozwola żeby wam sie stała krzywda i lepiej czasem wczesniej zakończyć niż czekac za długo. zaufaj im a my tu wszystkie cie wspieramy i moccccno trzymamy kciuki :*

11 lata 6 miesiąc temu #680507 przez Kasik88
Hej mamusie!

Ja tylko na chwilę, podczytuję Was regularnie, niestety problemy z szyjką i spinającym się brzuchem jakoś nie napawają mnie do optymizmu, więc nie chce Wam tu truć, bo trochę mam nieprzyjemnych spraw w rodzince ... .

Trzymam za Wszystkie kciuki. Może coś niedługo mój nastrój będzie bardziej odpowiedni i włącze się do rozmów min. o skakaniu po gałęziach :P

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu #680511 przez alba77
hejka mamcie
ja we wtorek byłam na ostatniej wizycie u mojej gin. szyjka znowu się skróciła, dostałam zakaz seksu i nakaz leżenia, po czym udałam się na ktg do szpitala i tam chcieli mnie już zostawić ale się nie zgodziłam, w środę idę znowu na ktg więc pewnie już tam zostanę do końca :( zazdroszczę tym mamusią u których akcja porodowa zaczyna się naturalnie w domowych warunkach i nie jest sztucznie wywoływana w szpitalu, strasznie chciałam żeby tym razem było inaczej ale zdrowie lali najważniejsze :)
a Joasia ma malutką raczej w normie moja w 36 tyg miała niecałe 2200

11 lata 6 miesiąc temu #680517 przez Joanna89
Hej mamusie:)
Rano poszłam do Chińskiego centrum..ale niestety taki syntetyczny badziew ,że moja skóra by tego nie wytrzymała.
Po drodze weszłam do Jyska i kupiłam dwa koszyczki na półkę w promocji za 25zł/szt :)
i w Biedronce nalepki na ścianę koło łóżeczka :)

Uploaded with ImageShack.us

Dzień piękny, słonko świeci :) Mąż malował rano kuchnie.

Siwa wózek piękny ten sam kolorek co ja chciałam i spacerówki też :) a powiedz mi czy gondola Ci się nie trzęsie jak jezdzisz? ostatnio widziałam babkę jak jechała i się trzęsła i dziecko tak śmiesznie latało, ale może miała zle zamocowaną? Co do koszyka- wozek ma wozić dziecko a nie zakupy...a kocyk czy folia się mieszczą bez problemu.

karolinap
kwitnąco wyglądasz! :)

Emi87- lekarz powiedział mi ,że Ala nie jest mała, wręcz duża jak na mnie i mierzył mi biodra oraz miednicę czy dam radę rodzić naturalnie:)

alba77
nieważne duża, czy mała ważne ,że zdrowa!:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #680528 przez Nikaa
patrisia a może Tobie już czop się pojawił ? jak tak napisałaś to pierwsze co mi do głowy przyszło ... będzie dobrze 3mamy kciuki
kasik nie wygłupiaj się jakby co łatwiej jest się wygadać a my chętnie wysłuchamy ( przeczytamy?) wspomożemy :)
alba kochana a może jednak okaże się w środę, że jest już lepiej ?
właśnie spojrzałam na mój suwaczek ... i doznałam pozytywnego szoku :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #680535 przez magdalenagal
Kasik88 Kochana tak jak Ci napisała Nikaa- my tu jesteśmy od wysłuchania Cię. A jak sobie ulżysz to od razu się lepiej poczujesz (wiem po sobie). Nie smuć się :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka