- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Matce wszystko wygarnełam wyparła się wszystkiego ,że szła nalać wody do czajnika. Olałam to już z nią gadam , ale swoje wiem i czuje się nadal jakbym miała kaca moralnego. Aha no i oczywiście standardowo się rozbeczała, użalanko tez było, że jest samotna itp.
Mam jakieś ataki płaczu i doła nie wiem czy hormony czy ta cała sytuacja plus brat.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
dorkiszon, pewnie hormony + cała sytuacja...
karolinka, o ile zdołasz Bo u Ciebie akcja chyba postępuje
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Wymoczylam za Was stópki w morzu Bylo cudownie! I przyznam szcezre ze mialam pewne wahania zeby moze nie jechac ale ciesze sie ze sie zdecydowalam. Nie wiem czy to pogoda, moczenie stopek w zimnej wodzie, towarzystwo czy jod ale wrocilam taaka wypoczeta i pelna sil Spedzilam z mama piekny weekend, Maz dojechal do nas po pracy w sobote wiec tym bardziej bylam szczesliwa majac przy sobie dwie tak wazne dla mnie osoby
Mamie o odejsciu czopa powiedzialam dopiero nad morzem bo gdyby wiedziala wczesniej to moze balaby sie ze mna jechac
Nadrrobilam wszytskie posty, co do tematu mam, to jak juz zdazylyscie pewnie zauwazyc ja moge spedzac z moja mnostwo czasu a i tak Nam malo. Dzis znowu bylam u niej caly dzien bo miala jeszcze dzis wolne
Bylam tez dzis z rana u lekarza, z Pola wszystko OK. Na nastepny poniedzialek polozna umowila mnie na 30minutowe KTG. Odebralam wyniki GBS. Wynik: "nie wyhodowano" - troche mnie rozbawil zapis tego wyniku
Polozna mowila ze brzuch sie ladnie obniza i z lewej strony wyczula nozki. Zdzwililam sie, bo myslalam ze to co wypycha z prawej to nozki a to chyba taka koscista dupcia albo raczki Ja juz nie potrafie sobie wyobrazic w jakiej ona pozycji tam lezy
agniesia1604 - Gdynia pozdrowiona
kaska1982 - ja dostalam plan porodu do wypelnienia, jakies 30 pytań: tak lub nie. I jedna kopie juz dalam dzis poloznej i zostaje w mojej karcie w szpitalu a drugia mam miec przy sobie.
karolinkanice - Sliczne zdjecia Ksawerego!
Czekamy na dalsze wiesci co do skurczow, moze tez powoli sie cos zaczyna
emi87 - swietna metamorfoza pokoiku Mili wiadomo - Twoj pokoik rzadzi
No i fajne te targi z tego co pisalas - na sam koniec jeszcze tyle ciekawcyh informacji od ekspertow
Magdalenagal - oczywiscie ja tez wirtualnie towarzyszylam ci podczs porodu - moja mama i maz rowniez
Gratuluje jeszcze raz slicznego Synka!
No i piekne podziekowanie
Jeszcze raz dziekuje za blonnik Jak dla mnie czyni cuda - jestem dzieki niemu leciutka jak piorko
Dziubasek - Fajna taka szkola kosmetyczna, jesli tylko sie dobrze zorganizujecie z mezem to na pewno dasz rade zeby ja zrobic:) A pozniej wlasnie - moze dzialalnosc
Ja tez sama mysle o swojej dzialalnosci, bo jak pomysle ze mam za jakis czas wrocic do prywaciarza to plakac sie chce :/
Goldi - trzymaj sie kochana! Bedzie dobrze :*
Qltoorka - nad morze mam 170km Takze spedzenie tak upalnego weekendu nad morzem to sama przyjemnosc gdyby nie ta trasa Ale dalam rade
Osobka85 - dziekuje za zaproszenie Oj w takie upaly mrozona kawka bylaby super
Nikaa - Wyrazy wspolczucia
bea2a - Gratulacje obrony na 5
Patrizia - Super ze jestes z Nami! ja tez mysle o Tobie niemal kazdego dnia. Jestes Nasza Bohaterka! Taka silna i kochana :* trzymamy mocno zacisniete kciuki za to zeby sie Wam udalo jak najszybciej :*
Siwa - Ja tak nie mam. Przybieram na wadze w zawrotnym tempie w ostatnich tygodniach
Kasiak - trzymam kciuki!!!
Jamaika - sliczna zapowiedz! Nie moge doczekac sie reszty zdjec
No a tort pierwsza klasa
Bedac nad morzem wieczorkiem spotkalam sie ze znajoma polozna na grillu - dostalam od niej rozne gratisy, probki, buteleczki, smoczki, rozne rzeczy no i oczywiscie kilka rad.
Najwazniejsze co mowila to, zeby nie zapomniec oddychac! Jak dla niej z punktu widzenia poloznej to wrecz najwazniejsze!
Mialam ją niedaleko wiec nie balam sie gdyby cos zaczelo sie dziac w czasie tego weekendu. Ale z drugej strony ona pracuje w prywatnym szpitalu w Gdansku gdzie jak mi powiedziala porod kosztuje 6 tysiecy wiec moze to i dobrze ze wrocilam do domku w dwupaku
A i jeszcze jedno - bede szczera - Jestem Wyjatkowa :)Czemu? Bylam dzis na Szkole Rodzenia wieczorem i spotyka sie tam bardzo duzo ciezarnych bo podzielone jestesmy na grupy. Otóż nikt nie ma tak spuchnietych kostek jak Ja! Moje sa najwieksze. Jak na nie patrze to cos strasznego. I hit - na kostce zrobil mi sie rozstep! tak puchna Jest narazie maly i wcale mi on nie przeszkadza ale nie wiarygodne jak moze noga spuchac.
Oby Polcia urodzila sie najpozniej w dniu terminu A nie po bo moze byc ciezko:)
To chyba na tyle Wrocilam i teraz bede juz pisac na bierzaco
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Te czopki pewnie zaczną działać, ale to jak ze wszystkimi lekami..trzeba im dać chwilę.. mylę, że już jutro/pojutrze poczujesz się dużo lepiej. A byłaś u lekarza? Mnie się wydaje, że to lekarz pierwszego kontaktu będzie konkretniej wiedział co i jak w takiej sprawie.. Oby Ci przeszło i ulżyło jak najszybciej
Karolinkanice Ty się najedz lepiej, bo jak w nocy wylądujesz na porodówce to już będzie za późno...
Swoją drogą ja też byłam mega głodna przy porodzie, bo pojechaliśmy do szpitala po śniadaniu, a Lenkę urodziłam o 20.05.. cały dzień bez jadła.. ale adrenalina chyba mnie trzymała.. a po 22 mój M. jeszcze do Tesco po bułki, masło i ser żółty jechał, żebym cokolwiek zjadła, bo myślałam już, że padnę.. teraz mam spakowane do torby biszkopty i mus owocowy w tubce
Idę spać, bo to już moja pora..
Buziaki
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Na razie padam na pysk. Do zobaczyska niedlugo
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witamy na swiecie Sebka
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
U nas leje od nocy w końcu! spało się cudownie więc przebudziałam się na śniadanko i obadać sytuację na forum i zmykam jeszcze na małą drzemkę a co dziś sobie poleniuchuję
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
No ciotki my juz w komplecie. Sebastian Jan, 3380 wagi, 48cm wzrostu. Urodzony 25.06 o 2:11.
Na razie padam na pysk. Do zobaczyska niedlugo
Tydzień przed terminem ...
Kawał chłopa ... GRATULACJE!!!!!!
Piękna data... mój kuzyn urodził się też 25.06:))))
- gold_butterfly
- Wylogowany
- rozmowna
Jamajka - śliczny tort, pewnie tatuś był zachwycony A co do jedzenia,to racja. Przy pierwszym porodzie też byłam szalenie głodna. Przyjechałam w poniedziałek o 15, zjadłam lekką kolację (2 kromki chleba). Na drugi dzień, o 6 zabrali mnie na porodówkę, a o 12 powiedziałam,żeby dali mi obiad, bo zaraz padnę z głodu. Zjadłam dwudaniowy obiad,a potem walczyłam, żeby nie zwymiotować - ale to szczegół :-P
Dorkiszon - nie przejmuj się, szkoda Twoich nerwów.
Joanna - mata prześliczna. Nie widziałam jej na żywo,ale wydaje się strasznie puszysta
A zdjęcia na tym blogu są tak cudowne,że nie mogę się napatrzeć. Siedzę i przeglądam na FB.