- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Na warsztaty chętnie bym poszła ale nie wiem czy dam radę bo potrzebuje pomocy z wnoszeniem i znoszeniem wózka i nie wiem czy będzie miał mi kto pomóc. Pogadam z mężem czy będzie miał możliwośc mi pomóc to baaardzo chętnie się z Wami spotkam
Później poczytam resztę forum w domku już
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Co do dużego apetytu to przyłączam się. Też mam ogromny. Zawsze lubiłam jeść ale teraz to mam zachcianki większe niż w ciąży.
Mam pytanko. Jak wam idzie dziewczyny karmiące rozszerzanie diety i czego Wasze dzieciaki nie tolerują?
Wow widzę ,że dużo Lipcówek myśli już o następnym dzieciaczku. Hehe nie wiem czemu ale mam przeczucie,że jak zajdziemy w kolejną ciąże to to forum i tak będzie number One
buziaki
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas katarek już prawie przeszedł zarówno u malucha jak i u mnie a jutro idziemy na imprezę urodzinową mojej 2 letniej chrześnicy mam nadzieję że synuś będzie grzeczny i pozwoli rodzicom dłużej posiedzieć
Karolinkanice16 ja też mam okres już ponad 2 tyg. i muszę w końcu iść do lekarza ale moja jest dopiero w środę więc jakbyś była wcześniej to daj znać co ci powiedziała bo strasznie jestem ciekawa
dziubasek niezła jesteś, zazdroszczę takiego charakteru ja zazwyczaj nie umiem walczyć o swoje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
jamajka, Ty piszesz, że możesz jeść non stop, a ja nie jem, bo mi czasu brak... Sniadanie dziś zjedzone o godz. 14.50.... Za nami tylko dwie drzemki po 10 minut.... Wczoraj pospał dłużej, raz nawet prawie 3 godziny to obejrzałam ten film i w miedzyczasie obżerałam się wszystkim co mi w ręce wpadło....
Dziś mam ewidentny spadek matczynej formy z niewyspania i głodu, z którym dopiero teraz sobie poradziłam. A w nocy o 3.30 Mikołaj stwiertdził, że się już wyspał i dawaj... machamy wszystkimi kończynami Poranna gimnastyka... Czy Was też bawi ten widok i trochę przeraża, gdy one tak ćwiczą, że Chodakowska może się schować???
karolinap, normalnie, spalam się ze wstydu przed Twoją mamą....
bea2a, no i co tam w skrócie jest napisane o tym ubieraniu jesienią?
magda, czyli też mam niedługo wypatrywac głośnego chichrania? super, nie mogę sie doczekac... my na razie cieszymy sie z okrzyków radości, które też pojawiły sie niedawno
co do zabiegów kasmetyczno-fryzjerskich to ja Wam sie nie chwaliłam, ale opitoliłam sie na krotko jakos ponad miesiac temu... Mikolaj byl na spacerze z babcia a ja weszlam do pierwszego lepszego zakladu fryzjerskiego, ktory nie grzeszyl elegancja i kazalam ciąć na krótko, bo nie mam czasu efekt o dziwo bardzo zadowalający... w krótkich mi najlepiej, choc za kazdym razem marzę o długich, pieknych, kobiecych kłakach...
agusiaa, to chodź z nim na krótsze spacerki, żeby zdazyc do domu przed porą karmienia... Czy nie da się?
nala, nie nalezy zwracac uwagi na to czy raczki i stópki zimne.. Wszedzie wyczytasz, że nalezy sprawdzac czy dziecku zimno czy ciepło na karku i pleckach... Połozna w szpitalu tez mi to mówiła...Ty ja zaraz w tym domu przegrzejesz, jak bedziesz sie sugerowała dłonmi... My śpimy w samym pajacyku (cienkim) a na dzień bluzeczka i półśpiochy.
Marta27, pare dni temu warsztaty były u mnie w Katowicach, ale po przemysleniu nie wybrałam się... Nie mamy drugiego samochodu, a nie chciałam telepać się komunikacją miejską... Wy idźcie jak macie mozliwosc-ma byc fotograf to się załapiecie na cudne zdjecia forumowej grupy z Poznania z dzieciaczkami A my Wam zazdrościć bedziemy
dziubasek, ja to nic od Ciebie nie chcę... (kurde, nie ma w buźkach wystraszonej minki..? ) Strach się Ciebie bać
A ja chce zobaczyc te obrazy o których piszesz
- dorota_k123
- Wylogowany
- gaworzenie
Staram się was nadrobić i coś mi się nie udaje. Bo co poczytam trochę to później nie mam jak wejść i znowu robią się zaległości. A jak przyjdzie do odpisania to już nie pamietam co której miałam napisać.
Nasza Julia zmiania sie z dnia na dzień. W środe mamy szczepienie i aż się boję jak to będzie. Ogólnie jest spokojnym dzieckiem z małymi wyjątkami . Codziennie staram się chodzić na spacery bo mały wtedy lepiej śpi
Mam pytanie do dziewczyn które dostały już @. U mnie dzisiaj się chyba pojawiła tylko jakoś tak słabo troszkę przed ciążą była bardziej obfita. Czy u was też tak było? Czy to normalne?
Pozdrowienia dla Was wszystkich, postaram sie zagladać tu częściej
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzisiaj 13 piątek i dla Nas serio pechowy najpierw się zgubiliśmy jadąc na szczepienie bo wysłali Nas w zupełnie nowe miejsce nie wiem z jakiej racji, potem mój A. zgubił portfel ale na szczęście znalazł się z całą zawartością, potem padła cała sieć komórkowa vodafon i nie mogliśmy się dostać do domu bo brama osiedla jest otwierana na komórkę a na sam koniec chyba przebiłam koło w wózku bo wjechałam na jakiś ostry kamień i czekam czy powietrze zejdzie bo na razie jest mniej niż było.
Przynajmniej Ksawcio jest dzisiaj grzeczny
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
mój Tymuś chyba przeżywa skok rozwojowy bo wczorjasza noc była taka ze co 2 godziny się budził. Wydawało mi się ze zamykam oczy i za 5 min on już płacze
Ale za to odbiliśmy sobie troche w dzień bo spał od 12 3 godziny od jakiegos czasu to jest jego rekord
Dziś była okropna pogoda też mam dylemat co mu ubierac, czesto ma ręce wręcz lodowate ale karczek ciepły i tym się kieruje.
Powiedzcie czy jak jest taka deszczowa pogoda, mało stopni to wychodzicie z domu ?? Ja sama nie wiem czy wychodzić - nie chcę kisić go w domu ale też boje sie przeziębienia. Dziś było 12 stopni deszczowo i wiatr nie chciałam isć ale stwierdziłam że trochę trzeba wiec ubrałam mu taką jesienną czapke pajacyk pod spodem rajstopki i body na długi rękaw i na to polarkowy pajac, karczek był ciepły nie spocony. to chyba dobrze.
A my po cesarce mamy zalecenie aby szybciej niz za 2 lata nie powiekszać rodziny.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
agnesia, fajna ta skarpeta Sam zrobił?
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj byłam na spacerze prawie 2 godzinki. Zaczęło kropić to schowałam się pod drzewkiem i nie wiem czy dobrze zrobiłam bo ma katarek, ale chyba już wcześniej coś jej zalegało.
Patrysia, patrzę na Twój suwaczek i Tymek już 3 miesiące kończy. Kiedy to zleciało
Natalia, miłego rozpakowywania nie ma to jak u siebie
Kasiorek001, można brać ibuprofen przy karmieniu piersią?
Dziubasek, niezła jesteś
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qltoorka wiem że temp niska to żadna przeszkoda tylko taka mżawka i pogoda jakby wirusowa.
A tak apropo forum mój maż jakiś czas temu stwierdził że tak to jest wciągające że jeszcze trochę i bedziemy pisać że nasze dzieci już hajtnięte itp.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
No moj mezus tez sie dziwil ze siedze na forum nawet dzisiaj jak tylko wstalismy to mowi do mnie ledwo oczy otworzyla i juz forum jstes uzalezniona a ja no co tyle razem klikalysmy ze ciekawa jestem jak tam wasze losy miętka fajka jestem przyzwyczajam sie strasznie a jeszcze do takich fajnych babeczek to juz wogole
Ktos pytal o @ ja mam teraz lzejsze okresy niz przed ciaza co mnie oczywiscie cieszy
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie licząc poranku to spędziłam cudny dzionek z moimi małymi Pindami, zjadlysmy obiadek, polulalysmy razem, potem byłyśmy na shopingu( nic sobie nie kupiłam, Majka naciąg dla mnie na parę rzeczy dla siebie i Julci), potem dwie godziny robiłam domek dla lalek z kartonu ( takie zabawy Majce się najbardziej podobają tylko brakuje mi już pomysłów)...
ten wekend znowu spędzam samotnie męulek znowu ma 12godzinne dyzury
A forum czytam przy każdym karmieniu, mój ukochany też podczytuje i potem mi komentuje