BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #743523 przez dziubasek
Uniuni oooo jaki duzy chlopczyk a moja JJulcia tydzien temu wazyla 4900...
co do brzucha to ja mam i flaczek i rozstepy ( no i ktora mnie pobije :silly: ) a i jeszcze mam popekane pare naczynek na nogach.... wlasnie orientowala sie ktoras jak mozna usunac rozstepy i jak ty wyglada cenowo???? ja pytalam tutaj to mi zaspiewali ok 800 funtow za kilka sesji laserem....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743527 przez karolinap
Dziubas - jeszcze się nie orientowalam. Najpierw chcemy brata dla Poli i wtedy pomyślimy o naprawie brzucha ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743533 przez dziubasek
Karola ja tez moze popracuje jeszcze nad bratem ;) dla dziewczyn, tak z ciekawosci pytam

11 lata 3 miesiąc temu #743534 przez karolinkanice16
my też chcemy siostrzyczkę dla Ksawcia więc nie orientuję się jak na razie.

11 lata 3 miesiąc temu #743544 przez Qltoorka
Hej mamuśki moje kochane :)
Obejrzałam właśnie ten film o którym pisałyście "Jak urodzić i nie zwariować"
z racji tego, że moja latorośl śpi już od dwóch godzin z nosem w pieluszce :laugh:

Film beznadziejny...amerykańskie gówno... a ja i tak poryczałam się jak idiotka (ze wzruszenia, of course, nie ze śmiechu, choć to komedia...) i faktycznie- ja pierdzielę, ta laska to cała Joanna :laugh: nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że my byłyśmy jak reszta tych bohaterek- stękające, pierdzące, z rozstępami, z problemami w poruszaniu się itd. itp. bo takie są własnie uroki ciąży, a Joanna to ta perfekcyjna chuda dziunia z piłeczką przyklejoną do brzucha, która nie ma absolutnie żadnych dolegliwości, wszystko jest super, skurczy w ogóle nie czuje, chodzi na to swoje ciążowe pilates a rodzi dziecko kichając...no wypisz wymaluj-cała ona...

karolinap, cieszę się, że dotarły :) Ty sobie zaoszczędzisz a my cieszymy się, że mogliśmy się przysłużyć ;)
I też się zastanawiłam nad tym ile nas się spotka na kolejnym forum ;) Ja coraz częściej rozmawiam o kolejnym dziecku z mężem... Chcielibyśmy już w przyszłym roku zajść w ciążę, by różnica była dwuletnia, ale problemem jest mieszkanie. My dopiero tu się przeprowadziliśmy, remont jeszcze nie jest tak naprawdę dokończony, zostały pierdoły, ale na bank tu sie w czwórkę nie zmieścimy... Więc nie wiem jak to będzie...

11 lata 3 miesiąc temu #743583 przez uniuni
Dziubasek nie ma co się licytować, bo Ty o jedną latorośl do przodu jesteś :kiss:
Nils w tamtym tygodniu 3690 lub 3680 teraz już nie pamiętam, ale w tydzień przybrał rekordowo 360g! :) dostaje teraz sporo mojego mleczka więc odbieram, to jako osobisty sukces :)

Karolinap przepraszam. Faktycznie bez sensu narzekamy na galarety ;) przecież każda z nas się spodziewała tego, że ciąża zmieni nasze ciałka :) Jeśli zrobiłyśmy wszystko żeby było z tymi ciałami lepiej, to tylko się cieszyć, że nie jest gorzej :laugh:

hehe teraz przeczytałam, to ostatnie zdanie na głos :lol: filozofia z dupy :lol:

A właśnie wczoraj rozmawialiśmy z J. na temat powiększenia rodziny :) pozostało ok. 11miesięcy, może 10 i pół i możemy otwierać linię produkcyjną.. wstyd się przyznać ale my jeszcze nie mieliśmy okazji się 'poprzytulać' od porodu :( raz ja padam na ryjek raz J. a na śpiocha nie lubię ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743589 przez dziubasek
uniuni no i ja stara dupa jestem :( nie taka ostra mloda dupencja jak większość forumek :)
A co do przytulaskow, to u mnie też szalu nie ma( od porodu tylko parę razy), ale wy o ile mi wiadomo to juz wieki poscicie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Matko jak ja nie lubię jesieni tutaj :angry: szaro buro i ponuro- najlepszy okres dla słabych psychicznie na załapanie deprechy .

Zjadłam dzisiaj pomarańcza zobaczymy co na to Julcia
Jamajka kochana tak sobie czytałam o tej twojej tablicy motywacyjnej dla Lali i postanowiłam odgapic i zakupilam tablice i reszte dupereli bo ta moja balaganiara nigdy nie nauczy się sprzątać zabawek.

11 lata 3 miesiąc temu #743592 przez uniuni
Dziubas gorzej niż pod kanapą.. tam też nikt nie zagląda :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #743597 przez dziubasek
Uni
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No przyznać się która się nie zabezpiecza? No i jakie macie plany? Bo mój ukochany po ostanim porodzie powiedział ze koniec z produkcja on już nie chce patrzeć jak się mecze( ja zresztą też tak mówiłam) ale teraz on dalej trzyma się przy swoim a ja chciałabym spróbować jeszcze raz ale tak za 2 lata :) teraz jadę na pigulkach :)

11 lata 3 miesiąc temu #743604 przez uniuni
Dziubas Ja się nie zabezpieczam - nie ma przed czym/kim :blush: Byłaś już na kontroli po porodowej? czy takiej praktyki nie ma w Irl? Kurde ja powinnam jeszcze na obciążenie glukozą się zapisać. No i jeszcze nikt mnie nie badał po porodzie.

11 lata 3 miesiąc temu #743611 przez dziubasek
Unibylam badana 6 tygodni po porodzie, no i co 2 tyg badali mi krew przez ta anemie

11 lata 3 miesiąc temu #743633 przez karolinap
Uni - twoje filozoficzne zdanie rzeczywiście Ci się udało :P
My też się jeszcze nie poprzytulalismy. Jak Pola zasypia to obejrzymy jeszcze jakiś serial w tv i padamy. Widzę ze A. ma chęci ale ja to się tak boje.

My planujemy tak za 2 lata zeby Pola nie byla pokrzywdzona, zeby mieć dla niej czas, a tak rok po roku to ciężko zeby oddać się jednemu dziecku które potrzebuje zainteresowania, czasu jak drugie bedzie chciało cyca ;) z drugiej strony fajnie. Od razu, podobny wiek - też fajnie. Ale ja jestem za ta pierwsza opcja ;)
A jak bedzie - czas pokaże :)

11 lata 3 miesiąc temu #743641 przez kasiak
No no no, widze, ze za rok spotkamy sie grupowo na staraczkach :laugh: ja tez bym chciala tak za rok ewentualnie za dwa, mężu ma mało do gadania :P
My używamy tylko gumaczy, żadne insze wspomagacze mi nie potrzebne, chociaż dr proponował cuda na kiju.
Ja mam i flaczek i rostępy, aha i zylak na nodze i popękane naczynka, przebiłam Cię dziubasku :P bo Ty po dwoch ciązach a ja dopiero po jednej. Nie lubie sie ogladac, ale na razie nic z tym nie robie. Czego oczy nie widza tego sercu nie żal :P pewnie przyjdzie do zakupow przed weselem i bede k*rwami rzucac ale nic nie poradze...

Uniuni byłas na wizycie poporodowej? Ja bylam po 8,czy 9 tyg i sie mile zaskoczylam swoim lekarzem. Pogadalismy sporo, badanie krwi, moczu, zrobił cytologie, zbadał podwozie i podbił mi przegląd :laugh: wiem, ze to nie jest standard i niektórzy lekarze troche olewaja temat, dlatego ciesze bo dobrze trafilam ;)

Sebek daje popalić, spać nie chce a jak juz to na cycu i jak schowam to sie budzi... Nie chce sam lezec, wyje co chwile :angry: nie wiem, czy to noszenie przez ciotke i babke czy kolejny skok rozwojowy, bo jakos ok11-12tyg jest kolejny i tak nam teraz wypada. Oby mu przeszlo...
Ide cosik wszamac...poki mam chwile wolnego czasu ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743670 przez NataliaK
Widzę, że ostro myślicie o kolejnych dzieciątkach :D no i super!

Dziewczyny nie martwcie się brzuchami czy rozstępami jesteśmy dopiero co po porodach, jeszcze wszystko do nadrobienia! ja też mam i brzuchol i rozstępy i blizny gratis a popękane naczynka na nogach to już od dawna ;) ale i tak jesteśmy piękne a co!

Ja dziś miałam bardzo przyjemny dzień, wczoraj zadzwoniła moja szefowa zapytać o zdrowie i zaproponowała żeby wpadła dziś do gabinetu na zabiegi żebym się zrelaksowała. Skorzystałam oczywiście i byczyłam się dziś 3h na fotelu kosmetycznym :P Janek został z dziadkami w tym czasie. Poźniej odbyliśmy dłuugi spacer i odwiedziny u koleżanki i siostry.

Dziś ostatnia noc u teściów :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #743676 przez karolinap
NataliaK - oczywiście - lipcowki są najpiękniejsze (pomimo tych wszystkich śladów na ciele) :)
To super, dzis zielona noc :)
Oj z chęcią spedzilabym 3 godziny u kosmetyczki ;) Mmmmm...
Ja też dzień dzis zaliczam do udanych :)
Polcia grzeczna, mieszkanko posprzątane, nawet tarte z jablkami i kruszonką dzis zrobiłam ;)
Teraz juz leze druga godzinkę a Polcia śpi ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka