BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #742726 przez kasiak
Pozniej napisze cos wiecej, teraz mi sie moja potwora domaga uwagi ;) kupowalam u tego sprzedawcy allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-mei-ta...kol-i3523485029.html tylko nie ma juz aukcji z moim wzorem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #742733 przez osobka85
I jesteśmy po szczepionce- dzisiaj tylko Hib (cokolwiek to jest). JAsiek był baaardzo dzielny. Troszkę popłakał przy wkłuciu, bo on bardzo nie lubi w pozycji półsiedzącej na rączce przebywać a o taką prosiła pielęgniarka, ale jak już go wzięłam na rączki po wszystkim to przestał płakać :) teraz grzecznie śpi w leżaczku.

qltoorka, kasiak- nasiałam paniki z tym poceniem :) lekarka powiedziała, że póki główka nie jest miękka (i całe szczęście u nas jest twarda), to nie ma się czym przejmować:)

Po drodze z przychodni wstąpiłam do papierniczego (praktycznie pod domem!!) bo wczoraj tam już zajrzeć nie zdążyłam i.... dostałam cały katalog kartek zdobionych :D a i tak wzięłam pierwszy lepszy, bo Młody się rozpłakał i trzeba było uciekać do domu. Także papier jest, projekt jest nic tylko drukować i rozdawać :D oczywiście mogę Wam pokazać moje "dzieło", ale cudów się nie spodziewajcie, gdyż niezbyt wychodzą mi takie manualne rzeczy, szczególnie teraz kiedy nie mam na to czasu. Więc będzie po prostu wydrukowane zaproszenie na ładnym papierze ze zdjęciem Jasia i personalizacją w środku :)

I mam pytanko- słyszałyście o takim nosidełku? scandinavianbaby.pl/product-pol-174-BABY...-czarny-srebrny.html wygląda nieźle a mąż może kupić używane od kolegi z pracy. Bardzo mi się spodobało, więc jeżeli ten kolega zaśpiewa rozsądną cenę, to pewnie byśmy wzięli, ale jeszcze chciałam się Was ciotki poradzić :)

sorki za mega długiego posta, ale jakoś dużo się dzisiaj działo ;)

synek- Jaś <3

11 lata 6 miesiąc temu #742739 przez dziubasek
Ja o nosidelkach nic nie wiem wiec nie pomogę ale zaproszenia z chęcią obejrze :)

11 lata 6 miesiąc temu #742745 przez uniuni
Osobka ja mam babybjorn one i tylko tym się różni, że można w nim dziecko też na plecach nosić (oczywiście dużo pózniej). To które mam jest bardzo wygodne i łatwe w użyciu. Nils co prawda protestuje ale za każdą próbą mniej ;) warto kupić :)

11 lata 6 miesiąc temu #742748 przez osobka85
doczytałam kilka stron postów, więc jeszcze kilka słów ode mnie :)

karolina_p- mnie też boli kręgosłup, ale o dziwo nad miejscem wkłucia, więc to raczej od dźwigania mojego klocka niż od zzo..

kasiak- Twoje nosidełko też całkiem fajne jest :) jak tamtego nie kupimy, to chyba takie kupię :) a Sebek lubi w nim siedzieć?

qltoorka- mój Jasiek też bardzo mało śpi w dzień i są to raczej krótkie drzemki- nawet po 10-15 minut. Ma jedną taką dłuższą najczęściej pomiędzy 12 a 14 i wtedy możemy iść na spacer. Bo mój synek niestety nie zaśnie na spacerze i trzeba go już na śpiocha brać :/ no a od godziny 15 to już praktycznie w ogóle do kąpieli nie śpi- to jest jego ulubiony czas na zabawę i gaworzenie :D

dziubasek- trzymam kciuki, żeby wyszło z przedszkolem :)

Co do kręcenia główką to mój Jasiek też często tak się szamocze ale ostatnio zauważyłam, że często tak ma kiedy mu katar w nosie zalega. Po odciągnięciu glutków jest spokojniejszy.

synek- Jaś <3

11 lata 6 miesiąc temu #742749 przez MlecznaMama
Qltorka.... myślę,że Twoi teściowie nie mają racji. To takie niepotrzebne sianie paniki. Ty jako matka wiesz najlepiej, Twoja intuicja Ci podpowie, tak już to skonstruowane jest na tym świecie,że to matka wie najlepiej. Widzisz Mikołaja 24 na dobe i to Ty wiesz jak się zachowuje. Mój Robert też kiepsko śpi w dzień, kilku minutowe drzemki, no niestety. I też jak jest śpiący to miauczy. Ja mam na to sposób taki,że opatulam go, wówczas najlepiej zasypia. Lubi mieć ciemno, ciasno i ciepło.

11 lata 6 miesiąc temu #742761 przez moonia154
No i stało się! Teściowa zaczarowała mi dziecko :laugh: Przyszła do mnie ok. 14.00, Patryk akurat trochę popłakiwał (choć wcale nie chciał ani cyca, ani zmienić pieluszkę, ani herbatki, ani na rączki)- chwilę pobujała w wózku i... śpi słodziutko :blush: Od czasu do czasu się przeciągnie, wtedy ja lekko bujnę i dalej śpiocha :side: Ale sprzedała mi patent- pieluszka tetrowa przy buzi :P Normalnie ja bym na to nie wpadła. Owszem, Patryk jak śpi to ma główkę na tetrówce, ale żeby tak blisko twarzy...? No cóż... cel uświęca środki :laugh: Zastanawiam się tylko kiedy się obudzi, bo teraz powinien już ssać cyca (co dwie godziny się cwaniak domaga :blush: )

11 lata 6 miesiąc temu #742768 przez kasiak
No dobra maruda śpiocha :) byłam z siostra i z małym na zakupach. Sebek świrował, znalazłam zaciszne miejsce z kanapą i odbyło sie pierwsze całkiem publiczne karmienie. Wczesniej karmilam w aucie, a teraz w centrum handlowym.
Nie mogłam go uspokoić :dry: wił się i płakał nawet na cycu...a w końcu osrał sie i mu ulżyło :laugh: kupiłam mu na pocieszenie konika z pozytywką do powieszenia na wozku.
www.toysrus.no/Merker/Bellino/BELLINO%20...d=608529&vid=411136C
O a taka mamy karuzele
www.toysrus.no/Merker/Bellino/BELLINO%20...id=626627&vid=411899
Skoro znalazlam to wklejam. Nie wiecie czy w Pl jest ta firma? Bellino sie nazywa. Fajne maja zabawki i mozemoze byloby taniej niz tu.
Osobka Sebek to różnie, wkladałam go na razie trzy razy, za pierwszym kombinował i sie wił, za drugim zasnał po chwili a za trzecim też spokojnie, ogolnie udany zakup :) mi sie przyda głownie w samolocie, bo fotelika nie biore bo nieporeczne, a i maluch bedzie przy mnie spokojniejszy. No i cyca moge wyciagnac i nikt nie bedzie krzywo patrzyl.

No wlaśnie podróż samolotem. Mamo dziubaskowa i mamo jamajkowa latalyscie moze z brzdącami? Nie napawa mnie to optymizmem, ale jedziemy za kilka tyg do Pl i bedziemy, o zgrozo! :ohmy: mieszkac u tesciowej! :ohmy: sam wyjazd z dzieckiem to juz wyzwanie, a jeszcze jak tten pobyt bedzie wygladac jak ta ostatnia wizyta....ehhh

11 lata 6 miesiąc temu #742770 przez alba77
dziubasek
ja też pozwoliłam sobie wysłać do Ciebie zaproszenie na fb :)kurde nawet nie wiedziałam że z Was takie piękne kobitki te lipcowe mamuśki :laugh:

u nas robi się szpital na peryferiach moja starsza też dostała katar a mnie łupie w kościach :angry: mam nadzieje że szybko przejdzie

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #742778 przez NataliaK
dorkiszon ja na jesień i zimę myślałam o takich butkach miękkich dla niemowląt i chciałabym kupic jakiś kombinezon jestem w trakcie poszukiwać w ciuchaczach :D

Jamajka nic dziwnego, że tęskinisz za córcią ale ona na pewno dobrze sobie radzi ;)

Qltoorka moj też tak czasem ma jak opisujesz, jak mało spi w dzien to pozniej jest akcja ryk i miotanie sie na lewo i prawo aż w końcu zasypia.

karolinap Janek zasypia na brzuszku ale sam staram sie go nie usypiac, czasem w ciagu dnia zasnie mi na rekach ale na noc zawsze sam w łóżeczku i lubi głaskanie po główce to go uspokaja :)

kasiorek witaj :)

dziubasek super, że jestescie juz zdrowe i,ż udało się z przedszkolem :)

kasiak super nosidło ;) duży Sebek sie w nim wydaje :)

osobka jak zaproszenia beda gotowe to pokaz koniecznie ;)

Teściowe chyba mają jakiś gen odpowiedzialny za wtrącanie się u mnie to samo co u Was...przecież ona zawsze wie co jest mojemu dziecku lepiej niz ja :lol:

sorki za błedy ale pisałam jedna reka bo na drugiej spoczywa księciunio :)

11 lata 6 miesiąc temu #742780 przez magdalenagal
Skoro każda przeprasza za długie posty, które przy moich wymiękają, to ja za swoje artykuły powinnam się samobiczować...

11 lata 6 miesiąc temu #742783 przez kasiak
No Magda tym ostatnim postem to pobiłaś nas wszystkie na głowę :P

11 lata 6 miesiąc temu #742785 przez dziubasek
Kasiak no ja z Majka juz latalam parę razy i szczerze mówiąc to im była starsza tym bardziej dawała mi popalić w samolocie, kilka razy lecialam z nią sama i wtedy dawała mu ostro w kosc( raz nawet poszła do kabiny pilota- serio) a z dziewczynami prawdopodobnie sama będę lecieć w styczniu( zobaczymy jak to będzie)
albazaraz ci wysli zaproszenie do grupy

11 lata 6 miesiąc temu #742795 przez alba77
dziubasek dziękuje już jestem! :) jeny ale super foty!!! wszystkie dzieciaczki są przesłodkie a mamcie to jedne wielkie wow!!! kurde szkoda że dopiero teraz dołączyłam :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #742803 przez nala
Magdalenagal, dzień bez Twoich postów to dzień stracony :) pisz często i dłuugo :) do tej pory pamiętam Twój opis porodu :)

Kasiorek, witaj w gronie lipcóweczek :)

Jamajka, lubię cezika, a forfiter wymiata.

Moonia, ja też tak czasami kładę pieluszkę Ali. Zwłaszcza jak nie może zasnąć. Na początku tak ją uczyłam zasypiania, że kładłam koło niej moją "chodzoną" bluzkę i pieluchę w mleku, którą podkładam do karmienia. Podziałało.

Alba, ja też dopiero dołączyłam. Trzeba tam troszkę przekopać i ogarnąć kto jest kto :) Szkoda, że tak późno trafiłam do grupy, a teraz czasu dla dziecka nie mam bo muszę nadrobić ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kurczę, ja nie myślałam o butach na zimę dla malej. Mam kombinezon, w którym całe nóżki będą schowane to chyba nie będę do środka jeszcze jakichś butów wkładać. Hmmm...sama nie wiem.
O nosidełkach się nie wypowiadam, bo nie planuje kupować więc nie jestem rozeznana w temacie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka