- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
a wlasnie czy wasze dzieci chwytaja juz grzechotki albo jakies zabawki, bo Maja dzisiaj machala Julce grzechotka i nagle mnie wola bo jej zabrala ja mowie do niej ale z ciebie klamczuszek wchodze do pokoju a Julka trzyma grzechotke w raczce(ciekawe czy tak tylko raz jej sie udalo przez przypadek czy juz po prostu umie)
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Dziubasek mój Ksawcio nie chwyta jeszcze zaciska cały czas piąstki ale jak mu podstawie mój palec naprzykład to go chwyta i ciągnie do buźki
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Pola płakała jak miala 2-3 tygodnie - teraz mamy w domu aniolka. Trochę zaplacze czasami jak jest zmęczona i spiaca ale biorę ja wtedy na brzuszek i zasypia
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widzę, że Wasze maluchy przesypiają coraz lepiej nocki. Tak samo u nas tfu tfu W ogóle od 2 dni Alicja śpi pod kołderką a nie pod kocykiem i wydaje mi się, że ma cieplej i dlatego lepiej śpi (kołdry nie skopuje-może za ciężka?). Jak zaśnie o 21 to budzi się ok.3 i później o 7 więc rewelacja Oby tak zostało.
Pasal, Ala też ciągle nam płakała. Z czasem płacze coraz mniej. Już mniej więcej wiem czego potrzebuje w danej chwili. Poza tym było tak, że nie lubiła leżeć na brzuchu. Jak ją kładłam żeby ćwiczyła główkę to za chwilę był wrzask. Jednak lubiła leżeć u nas na klatce piersiowej. Ostatnio wypróbowałam metodę i jak ją uspokoje tylko na swojej klatce to ją tak przekładam na brzuch i śpi. I to długo U Ciebie "gorzej" bo masz dwie córcie i ciężej ogarnąć. Myslę, tak jak Dziubasek że z czasem będzie lepiej. Może dziewczynki czują że sie denerwujesz (bo oczywiście chcesz dobrze). Dużo cierpliwości i spokoju i będzie git
Qltoorka, super wyglądasz ja planuje na wiosnę krótko obciąć włosy bo teraz w kucyku to jednak wygodniej, a zaraz zima i pod czapką wiadomo
Alicja jeszcze nie chwyta. Jedynie palec jak jej dam, ale na macie wpatruje się w zabawki i macha rączkami.
Ja z kolei mam inne pytanie. Od paru dni Alicja ssie cyca dosłownie kilka minut. Nawet nie wiem czy 5. Czy Wasze dzieciaki tez tak krótko jedzą? Próbuje ją odbić, a to przewinąć i znów przystawić ale ucieka mi buzią i płacze i wyrywa się. W 3 minuty się naje? No i karmię ją co ok.2,5-3 godz.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Pasal u nas jak na razie płaczu za dużo nie ma chyba, że jest głodny albo ma kupę. Natomiast widzę, że potrzebuje coraz więcej uwagi żeby do niego mówić pokazywać zabawki itp. bo jak nic się nie dzieje to polezy trochę sam a później to marudzi.
Qltoorka nowy fryz super!
My wczoraj byliśmy na urodzinach u kuzyna i jego narzeczonej więc się nie odzywałam. Posiedzieliśmy prawie do północy, mążu zadowolony bo zezwoliłam mu na kilka drinków a daaawno nie pił, mały był grzeczny prawie cały czas spał nawet przespał porę karmienia a dziś byliśmy na zakupach bo młodzieniec wyrósł z czapek więc trzeba było się w nie zaopatrzyć i mąż sobie kupił buty. Ja jakoś nie miałam weny żeby coś dla siebie szukać aż sama się zdziwiłam poza tym nie lubię z nim kupować bo on jest strasznie niecierpliwy jak coś za długo oglądam i przymierzam ;p później odwiedziliśmy moich rodziców a teraz leniuchujemy we trójkę w domciu...
Byliśmy dziś w Kościele dowiedzieć się co i jak z chrzcinami. Mąż jest obojetny ale ja chcę, żeby Janek był ochrzczony. Nie będziemy robić dużej imprezy tylko zapraszamy rodziców, chrzestnych i moją siostrę bo Krzychu rodzeństwa nie ma. Dziadków też już nie mamy a żadnych ciotek i wujków nie prosimy bo za dużo ludzisk by się narobiło ;p mam tylko problem z moją siostrą, ponieważ ona chyba myśli, że ją na chrzestną wezmę. A ja nie chcę bo ona nie dość, że już ma kilkoro chrześniaków to do tego ma 3 swoich dzieci i wiele wydatków. Do tego jest po rozwodzie więc nie wiem jak na to ksiądz?...muszę ją jakoś o tym uświadomić tylko nie chce, żeby się obraziła
Helooł ciotki :*
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
nala - właśnie chodzi o płacz który nie wyraża potrzeb, dziewczyny same sie przewracają z brzucha na plecy. To jest jakiś taki dziwny płacz, są najedzone, przebrane, odpowiednia temp., nie przeszkadzają im zapachy, nic ich nie uwiera i nic nie pomaga ani noszenie, przytulanie, zmiana pozycji i miejsca, smoczek, picie - no zupełnie nic. Kwestia nerwów to raczej też nie to, bo choć do cierpliwych nie należę to już mnie ten płacz nie rusza. Jest bo jest i do póki widzę, że nie dzieje się krzywda to mnie nie denerwuje (ale na głowę działa zwłaszcza chór) z cyckiem Ci nie pomogę, bo my lecimy na butli
Natalia K - heloł malutki przystojniaczku! jaki słodziak! super ujęcie u nas chrzciny dopiero jak małe przestana płakać. Byśmy musieli mieć opcję chrzest + egzorcyzmy a zwałaszcza jakby była pora karmienia. Co do siostry to ja bym chyba w ogóle nie poruszała tego tematu. Po chrzcinach bym powiedziała, że chciałaś ją wziąć, ale ma tylu chrześniaków i swoje dzieci na głowie, ze nie chciałaś jej dowalić wydatków.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nala mój maluch od długiego czasu je max po 5 min i tez karmie co 2, 3 godziny, dziwi mnie to że on się najada ale przybiera wiec nie jest źle - tak myślę.
Tymuś wczoraj skończył 3 miesiące i włożyłam mu do rączki grzechotkę a on do buźki ją wkładał
Niestety nie mam tak dobrze jak wy w nocy, bo on zasypia 19, 20 budzi się 23 , 24 a później co 2 godziny. Może jeszcze trochę i bedę miała tak jak Wy
Pascal współczuję że musiałaś być w szpitalu, ostro Cię wzięło.
No Dziubasek jesteś niezła - to teraz w kupce będzie ząbek
co do hemoroidów ja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziewczyny mam dylemat, mój malec lubi spać na brzuszku , nie wiem czy powinnam go kłaść w nocy w tej pozycji, boję się że coś mu się stanie, ale tak mu lepiej się śpi.
W sumie to sam odwraca juz główkę - nie wiem - doradźcie
Heloooł Jasiu - super zdjecie
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
dziubasek, Mikołaj wczoraj po raz pierwszy złapał grzechotkę. I to dwukrotnie. Ale był tak tym faktem oszołomiony, że pomerdał nią raz i rzucił wyraźnie zdziwiony Tatuś za to szczęśliwy, bo wyczytał, że właśnie w tym okresie dziecko powinno zacząć chwytać przedmioty i kierować je do buzi... Ale wydaje mi się, że to jeszcze nie to, bo widziałam, że on na tąż grzechotkę nie patrzy tylko mu się po prostu nawinęła pod rączkę to chwycił
pasal, to nie ja pytałam czy ubierasz dziewczyny tak samo Chyba, jeśli dobrze pamiętam, to Jamajka?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I pytałaś o płacz... Mój synuś ma różne dni-czasem płaczące, bo zmęczony i spać nie może, czasem jest grzeczniutki cały dzien. Polecam Ci, jeśli masz taki telefon, ściągnąć jakąś aplikację z dźwiękami do uspokojenia dzieci-suszarki, odkurzacza itd. Działa, sprawdzone Dziś przetestowałam Ja ściagnęłam "usypiacz free", a mąż z racji że ma więcej miejsca pamięci tel "baby soother" tu jest więcej dźwięków do wyboru.
Dzięki dziewczyny za komplementy
A my dziś pojechaliśmy sami do teściowej na obiad, pieszo, z wózkiem... I wracaliśmy w takiej ulewie, że wszystko miałam mokre... Mikołajowi za to ulewa nie przeszkadzała. Spał w najlepsze...
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A dziś spróbuję go przykryć kołderką... zobaczymy...wielka taka...jak dwa łóżeczka
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Dziubas smacznego jest sposób na odzyskanie tego zęba - ten środek co go Qltoorka próbowała na własne potrzeby
Qltoorka tuż po porodzie cierpiałam i mi pomógł duphalac - trafna nazwa szybko się kończy ale za to jest pyszny i skuteczny Co do fryzurki - świetna! gdybym miała ciut więcej odwagi ścięłabym i ja swoje kłaki.. boję się, że będę żałować - mam już takie długie, że szkoda mi ich też.
Natalia ja się spodziewałam, że mnie siostra poprosi na chrzestną swojej córki. Bardzo się rozczarowałam gdy okazało się, że poprosiła jakąś koleżankę, której nawet nie znałam. Po przemyśleniu jednak myślę, że podjęła słuszną decyzję, bo ja w Norwegii, a ona w Irlandii. Mam już jedną córkę chrzestną i nie uczestniczę w jej życiu na tyle na ile bym chciała ze względu na dystans nas dzielący. Koleżanka mojej siostry ma z małą kontakt na co dzień, myślę, że to najważniejsze Jeśli Twoja siostra nie jest w stanie poświęcić zbyt wiele czasu Jasiowi, to powinna też zrozumieć Twój wybór. P.S. Mały przystojniak z niego
Nala Nils na szczęście płacze gdy jest zmęczony lub głodny. Raczej pogodne dziecko, ale jak się spóznię z butlą to jest taki ryk, że uszy pękają. Gdy się przebudza i zaczyna płakać, to mu na to pozwalam, bo czasem przez sen płacze i zaraz się uspokaja.
Pasal nie bierz do głowy - sama wiesz, że nikt się Twoimi dziećmi nie zajmie lepiej od Ciebie choćby nie wiem ile doświadczenia miał. Zle nosisz? Nosisz z miłością i to się liczy
Patrysia ja nie miałabym odwagi, ale Ty lepiej znasz swoją pociechę. Jeśli uważasz, że nic mu nie grozi, to nie widzę problemu.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator