BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #533643 przez Kasik88
Witam Was serdecznie w sobotnie przedpołudnie :)
Kamilka supper wieści :)
Lisia witaj w gronie lipcówek:)
Ja ostatnio też zajadałam się truskawkami, są w biedronce :), a dziś marcheweczki z marvita u mnie królują :) zajadam z synkiem.
Miłej soboty Wam życzę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #533650 przez emi87
ja tez wczoraj zrobiłam koktajl z truskawek i mleka :D miałam jeszcze zamrożone :) któraś mi smaka narobiła, chyba agusia ale skleroza i nie pamietam hehe

11 lata 11 miesiąc temu #533656 przez Kasik88
a my dziś zakupiliśmy też mleko czekoladowe ... mmm pycha i zaraz je chyba opędzlujemy, a to w nagrode za wczesną podbudke synka i zrobienie kartek dla babci i dziadka oraz prababć i pradziadka na ich święto :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533687 przez uniuni
Witaj Lisia :)

Ja dziś czuję się wyśmienicie, gdyby nie ból głowy :dry: Zaraz wybieramy się z J. pooglądać i przymierzać wózki ;) Jak już mówiłam malutki bagażnik więc znaleźć coś co by tam weszło graniczy z cudem :blush:

Napaliłam się na Nędzników już jakiś czas temu.Czytałam książkę (jedna z moich ulubionych) i oglądałam w TV. Przepiękna historia. J. zrobił mi niespodziankę i oznajmił, że ma bilety na dziś na 1800 :woohoo: Jupiiii!! Liczę również na popcorn i żelki :silly:

Waga stoi w miejscu, a brzuszek rośnie :)

a tu mój brzusio z ostatnich 3 tygodni :woohoo:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533695 przez emi87
uniuni jaka laska!! na szczuplutkich fajnie to wyglada - dokładnie widac gdzie jest macica :)

a to mój bandzioszek z "ociepleniem" haha
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #533711 przez kasiak
Widzę, że trzeba sobie cyknąć fotkę dla porównania :laugh:

Na jakimś forum znalazłam domową metodę na sprawdzenie płci. Nie wierzę w takie rzeczy i nie będę sprawdzać, ale jak któraś z was chce to podam ;)

11 lata 11 miesiąc temu #533714 przez agniesia
Dawaj:)

Ja dziś zajadać się będę truskawkami z bitą śmietaną:)

11 lata 11 miesiąc temu #533720 przez kasiak
Do kubeczka wsypać trochę sody oczyszczonej, do tego dodać kilka kropel moczu. Jak się soda spieni to chłopak, jak nie to dziewczynka :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #533732 przez Lisia
Dzień Doby Dziewczyny :D

Widze juz wiekszosc z nas moze sie cieszyc fajnie zaokraglonym brzusiem ja sie na swoj nie moge napatrzec ale boje sie tego ze waga stoi w miejscu i ze w pewnym momencie zaczne tyc za szybko i potem bede miala problemy :dry: Czytalam ze najlepiej jest gdy przybiera sie na wadze tak okolo 0.5-0.8 kg tygodniowo bo wowczas organizm przyzwyczaja sie stopniowo. Ale nie mam pojecia jak to kontrolowac.

Kasiak: a Ty juz to probowalas? I co Ci wyszlo? Ja mam ostatnie USG w 20 tyg. i dopiero wtedy mi powiedza czy bedzie dziewczynka czy chlopiec. :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #533757 przez kasiak
Nie próbowałam i nie będę bo nie wierzę w takie sposoby ;) ale jak ktoś się chce zabawić to nie ma sprawy :silly:

Ja na razie wyrównuję wagę sprzed ciąży, przez wymioty schudłam 4,5kg prawie i w tym tyg dobiłam do starej wagi :laugh: teraz to jakieś 56kg ważę. Zobaczymy ile będzie na końcu ciąży :P
Brzuch już mam spory, co sie miało podnieść to się podniosło, cycki nie bolą, jeszcze dzisiaj nie żygałam. Śniło mi sie, że zamiast jednego to dzieci było troje :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #533760 przez dorkiszon
Ja mam wyrzuty sumienia, bo robie sobie zupke amino pomidorową no nie moge się powstrzymać chyba mi się nic nie stanie taka chemia.

11 lata 11 miesiąc temu #533761 przez Lisia
No to sporo schudlas. Ja przez brak apetytu mdlosci i wymioty to spadlam 2,5kg a teraz stoje w miejscu. Na cale szczescie moj apetyt juz wraca i jedzenie zaczyna mi smakowac na nowo
:laugh: Przyjemne uczucie jak mozna zjesc cos ze smakiem a nie ma przymus :)

Ogolnie zaczynam sie czuc coraz lepiej bo ostanie 3 tyg. sidzialam w domu bo mialam bole takie jak podczas okresu i lekarz dal mi tabletki na podtrzymanie, ale juz jest fajnie wszystko sie unoromwalo i w przyszly czwartek wracam do pracy :( A tak fajnie w domku ;)

11 lata 11 miesiąc temu #533764 przez Lisia
Dorkiszon: Wiem o czym mowisz .... To jest straszne uczucie, mam tak samo jak sie skusze na cos malo zrowego :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #533765 przez emi87
dorkiszon nie ma co przesadzac :) ja kilka razy chlipnełam sobie goracy kubekj i zjadłam zupke chińską :) wiadomo jem tez warzywa itd lekarze mówia ze mozna wszystko ale z umiarem :) a poza tym czasami w "zdrowych" rzeczach jest wiecej chemi niz w takiej zupce. wcinaj i nie marudź :P

Lisia znam ten ból - też tak miałam przez pierwszy trymestr...jak bym ciaglke miała @ :/ ale juz sie skonczyło, widac taki nasz urok i tak to przechodziłysmy :)

kasiak no to nieźle spadłas z wagi. ja normalnie jedzac 2 tyg temy miałam -1kg, teraz znowu trzymam swoja wage. a jem na prawde wszystko na co mam chec.

11 lata 11 miesiąc temu #533766 przez dorkiszon

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka