BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #533939 przez agusiaa26
moje piersi są super aż nie wierze okrągłe i jędrne-wiem że później to się zmieni ale cieszę się chwilą;) ale wiecie co i tak bardziej martwi mnie to żeby nie mieć tych wstrętnych rozstępów

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #533940 przez jabluszko
agniesia napisał:

Odnośnie piersi ja zawsze miałam guziczki:) a teraz to mam wręcz Balony z kreską..hi hi;)

ja mialam i mam miseczke B heh ;)

11 lata 11 miesiąc temu #533943 przez kasiak
My niestety na święta zostajemy tutaj. Najbliższy wyjazd w maju, ale pewnie zostane w domu...do Pl pojadę pewnie koło października, ehhh
Tyle dobrze, że większość mojej rodziny pracuje w wakacje w Norwegii, więc nie bedzie mi się tęsknić. A przyjeżdżają w czerwcu, więc na pewno będę miała pomoc przy małym. Rodzina męża też się z wizytą wybiera tylko trochę później :)

Witam oczywiście nowe mamy :laugh: robimy się coraz większe i coraz nas wiecej :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #533944 przez Lisia
agusiaa26 napisał:

moje piersi są super aż nie wierze okrągłe i jędrne-wiem że później to się zmieni ale cieszę się chwilą;) ale wiecie co i tak bardziej martwi mnie to żeby nie mieć tych wstrętnych rozstępów

to mi spedza sen z powiek :dry: Strasznie sie tego obawiam... dlatego juz od pierwszych tyg. haruje skore szorstka gabka i nawilzam ile sie tylko da... ale pytanie czy to wystarczy??? A od kilku dni zaczelam sobie cwiczyc, znalazlam fajne cwiczenia na youtube dla kobiet w ciazy i przez to obecnnie nie moge chodzic bo mnie zakwasy mecza :D

11 lata 11 miesiąc temu #533945 przez emi87
mnie rozstepy nie przerazaja (juz ze dwa eksponaty mam).... moge byc cała w prazki byle by była z nami nasza dzidzia, cała i zdrowa :)

Lisia dasz rade- wszytskie damy i bedziemy sie starały jak tylko mozemy zeby sprawdzic sie w tej roli :) dla jednych nowej dla innych nie ;)

11 lata 11 miesiąc temu #533946 przez Qltoorka
No właśnie...nie zapomnijcie smarować nie tylko brzuszków, ale i piersi. Moja przyjaciółka przestrzegała na swoim przykładzie, że ona w ciąży smarowała brzuszek i tam nic nie było, ale zignorowała piersi i rozstępy się pojawiły...
A ja lata temu widziałam na ulicy jedną kobietę w średnim wieku z ogromnym dekoltem i miała takie krechy na nim, że mnie ten widok po wielu latach prześladuje...To było coś strasznego...Normalnie na ten widok to się trzeba było powstrzymać, że nie wykrzywić ust. Nie rozumiem czemu jeszzce ten dekolt eksponowała...Ehh, kobiety to czasem same sobie krzywdę doborem stroju potrafia zrobić.... :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #533948 przez Lisia
emi87 napisał:

mnie rozstepy nie przerazaja (juz ze dwa eksponaty mam).... moge byc cała w prazki byle by była z nami nasza dzidzia, cała i zdrowa :)

Lisia dasz rade- wszytskie damy i bedziemy sie starały jak tylko mozemy zeby sprawdzic sie w tej roli :) dla jednych nowej dla innych nie ;)

Mam taka nadzieje :D

11 lata 11 miesiąc temu #533950 przez jabluszko
Lisia napisał:

jabluszko napisał:

a ja z mezem mamy nadzieje ze to bedzie synek ale z córci tez bedziemy szczesliwi :) to nasze pierwsze dziecko. mam nadzieje ze bedzie zdrowe. maz jest taki dumny ze jestem w ciazy zwlaszcza ze zaszlam w ciaze w ierwszym miesiacu staran. poczatkowo trudno nam bylo uwierzyc ze tak szybko nam sie udalo

To tylko pozazdroscic u nas to troche trwalo i miesiac w miesiac chodzilam rozczarowana ze nic sie nie dzieje mimo staran. Ale w koncu sie doczekalismy i teraz nie mozemy sie nacieszyc :D Mimo wszystko czasami jak tak sobie siedze i mysle to zaczynam sie bac. To rowniez jest nasza pierwsza dzidzia i nie mam pojecia jak sie sprawdze w roli matki.

no wlasnie ja bardzo czesto o tym mysle. boje sie ze nie podołam temu wszstkiemu a z drugiej strony jestem przeszczesliwa ze bede miala dzidzie.teraz jestesmy tylko my dwoje i jezdzimy gdzie chcemy, robimy co chcemy a potem to sie peniewszystko zmieni

11 lata 11 miesiąc temu #533955 przez kasiak
Kurcze forum mi się zawiesiło i nie wyswietlało kilku ostatnich stron...zanim dodalam posta to już dyskusja zeszła na cycki :silly:

Moje sa teraz w sam raz, mogą już nie rosnąć,a mąż to dosłownie oczy i ręce mu same latają! :blush: nasza dzidzia to też pierwsza ale jak mama dała sobie radę z 6 to ja dam radę z jednym :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #533956 przez jabluszko
ja kupilam ziajke na rozstepy. ciekawe czy bedzie skuteczna

11 lata 11 miesiąc temu #533959 przez kasiak
Rostępów się trochę boję, ale Bąbel ważniejszy :) na razie smaruję się oliwką z olejem z migdałów, no i mam jakiś krem z Perfecty chyba. Siostra mi kupiła, podobno dobry i dziewczyny na jakimś forum sobie chwalą, zobaczymy efekty niedługo. Mama po ciąży ma rozstępy, a ja podobno jestem jak skóra z niej zdjęta...wszystkie choroby nawet przechodzę jak ona. Tak, że pewnie mi kremiki i smarowanie nic nie dadzą, ale przynajmniej skóra bedzie dobrze nawilżona :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #533961 przez jabluszko
cos chyba dziewczeta pouciekaly bo cisza nastala. ja chyba ide wziac kapiel :P

11 lata 11 miesiąc temu #533965 przez agusiaa26
jabluszko napisał:

ja kupilam ziajke na rozstepy. ciekawe czy bedzie skuteczna

jabluszko ja tez ziajke mamsiostra ją stosowała i zero rozstępów, ja ide na ciacho z mężem, pozdrawiam mamuśki ;)

11 lata 11 miesiąc temu #534041 przez agniesia
Ja właśnie zjadłam 2 hamburgery i duży pucharek truskawek w galaretce, z bitą śmietaną:)

I tak naprawdę ciągle czuje głód.

Mój mąż mówi, że pupa się nie zmieści w drzwi:)

11 lata 11 miesiąc temu #534046 przez Qltoorka
Dziewczyny, czy Wam zdarza się czuć kłucia w podbrzuszu?
Do tej pory odczuwałam kłucie w okolicy jajników i nie dziwiło mnie to specjalnie,
bo wiedziałam, że jest to związane z rozrastającą się macicą.
Ale dziś odczuwam co jakiś czas takie dziwne, krótkie ukłucia w podbrzuszu na linii pępka. Jakby ktoś mi igły tam wbijał...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka