BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #534048 przez karolinkanice16
Hej dziewczyny mi urosły piersi też o dwa rozmiary ale ja jakoś nigdy nie narzekałam zawsze miałam C i chyba jak tak dalej pójdzie to wyjdę z C do D a tego nie chce bo jestem drobna i wyglądam śmiesznie. A dzisiaj się ubieram i mówię do mojego A. żeby mi podał stanik a on do mnie ten XXXXXXL :D a ja w śmiech :silly:, po za piersiami rośnie mi tylko brzuch a od początku ciąży waga spadła o pół kilo a jem dużo ale zdrowo :). Rozstępów się nie boję jak będą miały wyjść to wyjdą i smarowanie mi w tym nie pomoże.

Dzisiaj kupiłam sobie znowu truskawki i płatki bo mam straszną ochotę na płatki z mlekiem :side:.
A mi zdjęcia brzuszka robi mój A. od 7 tygodnia w każdym miesiącu ciąży fajne porównanie, także róbcie sobie dziewczyny :).

A i witam nowe mamusie :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #534050 przez bisbas
wiatam nowe mamusie :)

uniuni przepiękny brzuszek :)
emi 87 super piękny brzusio mówiłam że z tym tłuszczykiem to przesadzasz ja tam nic takiego nie widzę :)
dorkiszon zupką sie nie przejmuj od czasu do czasu nie zaszkodzi trochę chemii :)
Ale żeście naskrobały :)ja w weekendy nie za bardzo mieć czas mój T co drugi tydzien weekend wolny więc staramy się go jakoś super wykorzystać :)
Jabłuszko witaj no w końcu jakaś mamusia blisko mojego terminu :)
lacrijka super domek dla maluszkow ?
widzicie ale sie zdjęcia posypały ja jedno wczoraj wrzuciłam i dziewczyny sie rozkręciły :):):)

11 lata 11 miesiąc temu #534056 przez Lisia
Qltoorka Ja mam czasami takie dziwne uczucie (przewaznie nad ranem) ciezko to opisac ale czuje cos podobnego do pradu polaczonego z kuciem zaczyna sie na dole i zmierza w kierunku pepka (ale tylko na srodku brzuszka tak mam) nie wiem czy to normalne ale zazwyczaj powtarza sie taki "prad" kilka razy i przechodzi na kilka dni. Nie jest to bol, uczucie ktore mnie jakos martwi bo z tego co czytalam i mi lekarz mowil to powinnam sie obawiac boli miesiaczkowych w tym okresie ciazy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #534064 przez bisbas
Qltoorka napisał:

Dziewczyny, czy Wam zdarza się czuć kłucia w podbrzuszu?
Do tej pory odczuwałam kłucie w okolicy jajników i nie dziwiło mnie to specjalnie,
bo wiedziałam, że jest to związane z rozrastającą się macicą.
Ale dziś odczuwam co jakiś czas takie dziwne, krótkie ukłucia w podbrzuszu na linii pępka. Jakby ktoś mi igły tam wbijał...

mi sie zdarza dość często w różnych miejscach ostatnio w okolicach pępka w pierwszej ciąży też tak miałam nie martw sie to normalne :)

ten prąd co mówisz lisa też sie zdarza ale to troche inne uczucie niż to kłucie :) prąd pojawia sie gdy za mocno napniesz mięsnie brzucha oczywiście nie zawsze czasem gdy wstajesz i napniesz mięśnie przeszywa jakby prąd to też jest normalne mam to również i w pierwszej ciąży też miałam :)

11 lata 11 miesiąc temu #534065 przez karolinkanice16
I mi również się zdarza :) dość często :)

11 lata 11 miesiąc temu #534066 przez Qltoorka
Przez chwilę miałam nawet nadzieję, że to maluszek :laugh: Ja tak tego wyczekuję, że każdy sygnał wysyłany z okolic podbrzusza najchetniej bym odczytywała w ten sposób, że malec się wierci ;)

11 lata 11 miesiąc temu #534069 przez bisbas
Qltoorka napisał:

Przez chwilę miałam nawet nadzieję, że to maluszek :laugh: Ja tak tego wyczekuję, że każdy sygnał wysyłany z okolic podbrzusza najchetniej bym odczytywała w ten sposób, że malec się wierci ;)

a wiesz ja w pierwszej ciąży bylam pewna że to ruchy :) hihi ale gdy już poczułam prawdziwe zorientowałam sie że to nie były ruchy :)

11 lata 11 miesiąc temu #534071 przez karolinkanice16
Zjadłam sobie właśnie płatki z mlekiem jejciu nigdy mi tak nie smakowały jak dzisiaj mniam :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #534077 przez Qltoorka
A widziałyście zdjęcie Shakiry i Pique?
Ja mam taki sentyment do jej ciąży, bo byłam w tym samym tygodniu co ona, więc dziś byłabym na tym samym etapie...
Piękny brzusio ma :)
Teraz za to idzie ze mną łeb w łeb księżna Kate, hehe ;)
A te dziewczyny, które są tu od poczatku grudnia może pamiętają nasze spekulacje co do jej ciązy...myśmy przypuszczały, że to nie bliźniacza ciąża :laugh:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #534087 przez dziubasek
o rety ale sie rozpisalyscie :laugh: ... wiec tak witam wszystkie nowe mamuski :laugh:
Dziewczyny te ktore dodaly zdjecia- ja czuje sie taka aseksualna(nawet nie chce zdjec robic) a wy takie piekne i sexy :) .
Co do piersi to ja mialam a raczej nic nie mialam a teraz C :laugh: , happy happy.
A u mnie w pracy dzisiaj panikowali ze jestem blada jak sciana, kazali mi siedziec i nic nie robic, wiec zamulalam sie cale 10 godzin :( .
Ja zaraz zrobie sobie salatkie z tortelini :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #534132 przez dorkiszon
Witam nowe mamuśki :)
ja wpieprzam płatki LION polecam te nowe i zapijam mlekiem :) u babci tez sie nieźle nażarłam oczywiście przyjechałam ze zgagą :)
Średnio przepadam za galaretką, ale teraz bym zjadła taką czerwoną mniam jeszcze chodzą za mna lody tez moga być truskawkowe chociaż zawsze lubiłam waniliowe, a najbardziej bym zjadła takiego calipo wodnego pycha.
Jutro robie galaretki piernicze :)

11 lata 11 miesiąc temu #534141 przez agniesia
Ja właśnie zjadłam loda truskawkowo-czekoladowy, pyszny:)

11 lata 11 miesiąc temu #534156 przez karolinkanice16
dorkiszon takiego wodnego też bym zjadła :silly: jejciu ale mi ochoty narobiłaś :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #534159 przez Qltoorka
Haha, patrzcie jak to się zmienia... Jeszcze tak całkiem niedawno narzekałyśmy na brak apetytu z powodu złego samopoczucia, a teraz w końcu smaczki typowe dla kobitek w ciąży się pojawiają :laugh: Też tak mam, coraz częściej zagladam do szafek i lodówki co tu jest pysznego do przegryzienia ;)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #534200 przez nikita
hejka hejka czy wy czasem nie przesadzacie z tym jedzeniem hihi żart :) ja zajadam sie paluszkami chociaż biszkopcik upiekłam a jutro dokończę nie chce teraz mikserem hałasować ;) eee a raczej jak dzisiaj dokończę to będę sie na noc opychać śmietaną wiec nic nie robię poczekam do jutra :) :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka