- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny z nosem mam tak samo- mam wysuszony i czasami po wydmuchnięciu są ślady krwi:/ a na dodatek dostałam paskudnego uczulenia kilka dni temu- alergia (w styczniu!!) więc nie dość, że mam koszmarną wysypkę, to jeszcze katar sienny..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
A co do bólu to ja tez cierpie i to dosc konkretnie. Jutro mam wizytke to sie dowiem u gina czy to norma czy czy jak, bo czytałam o takich bólach ale na późniejszym etapie ciaży..jeszcze te moje podwyzszone d-dimery..echhh
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lacrijka a co to sa d-dimery?
d-dimery oznacza sie zeby sprawdzic czy nie ma zakrzepicy ich podwyzszony stan świadczy o takim prawdopodobieństwie. Coprawda ja mam lekko podwyszone bo norma jest do 500 a ja mam 552 ale łączac to z tymi bólami może to byc zakrzepica żył miednicy, stąd ten ból i ucisk krocza.. Ale nie kracze, zobaczymy jutro.
Dorkiszon - o te własnie mnie chodziło..jestes Boska
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Lacra a tę zakrzepicę to albo się ma albo nie ma? czy może się pojawić? Ja mam jeszcze do końca marca brać tabletki na rozrzedzenie krwi i te pończochy uciskowe noszę. Krocze hmm no nie boli. Mam tylko kłucia często w okolicach łechtaczki lub wejścia do pochwy. Czasem takie, że aż w pół kroku staję jak taka szpila tam, że mam ochotę się złapać i masować i masować, żeby już przeszło ale twarz pokerzysty
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Murzynek wyszedł, zjadlam sama trzy duże kawałki, popiłam gazowanym i czuję się bosko byle nie przesadzić a żelki to najpyszniejsze są żmijki! Kwaśne najlepiej Wsunęlam kiedyś sama całą paczkę
Z owoców to czytałam,że cytrusów też nie wolno bo uczulenia wychodzą, o ananasie nie słyszałam, ale jem dość często i nie czułam nigdy żadnych skurczów. Nie dajmy się zwariować
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lacra a tę zakrzepicę to albo się ma albo nie ma? czy może się pojawić? Ja mam jeszcze do końca marca brać tabletki na rozrzedzenie krwi i te pończochy uciskowe noszę. Krocze hmm no nie boli. Mam tylko kłucia często w okolicach łechtaczki lub wejścia do pochwy. Czasem takie, że aż w pół kroku staję jak taka szpila tam, że mam ochotę się złapać i masować i masować, żeby już przeszło ale twarz pokerzysty
Myśle że tak, to nie jest choroba z nabycia. A oznaczałas d-dimery i fibrynogen ??
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Dziewczyny pokusiłyście mnie z tymi spodniami ciążowymi i już szukam na allegro żeby sobie kupić Niestety w swoje juz zadne sie nie dopinam, a leginsy wychodzą mi już bokiem - tęsknie do dzinsów
Tak czytam te wszystkie wasze wpisy na temat jedzenia i myślę sobie, że ja nie mam zadnych specjalnych zachciewajek, a nawet jak myślę o niektórych potrawach, które do tej pory uwielbiałam to jakos nie mam specjalnej ochoty na jedzenie. Nawet makaron, który mogłam jeść na kilogramy nie robi na mnie teraz żadnego wrażenia. Ciekawe czy to sie jeszcze zmieni?
Dziś cały dom gości, wychodzili jedni, przychodzili następni - imieniny mojego S. Jeszcze rano musiałam kończyć tort smietanowy, bo wczoraj już nie zdązyłam. Troche sie musiałam wczoraj nastać przy kuchni ale dla ukochanej osoby zawsze warto Wszystko wymiecione ze stołu i z garnków - a myślałam że zostanie coś i jutro nie będę musiała obiadu robić, a tu pustki
Teraz juz zasłużony odpoczynek w łóżeczku
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Laboratorium nie wykryło też niczego co by wskazywało na zespół antyfosfolipidowy (negat. antykoagulant toczniowy, antykardiolipiny i anty-beta2-glycoprotein1)
I to tyle. Powiedziano mi, że nie jestem w grupie ryzyka. A tabletki profilaktycznie, przez poronienia.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ja też łażę w leginsach, ale muszę coś dokupić, bo część rzeczy na mnie lekko przyciasna
Kaśka1982 dobrze, że mi przypomniałaś, bo mój brat jedyny i kochany pierworodny też S. i też dziś imieniny ma a ja wyrodna siostra, ehh... nic, w dzień babci życzenia dostanie i też będzie Na szczęście my się nie obrażamy, tylko szybko nadrabiamy zaległości, dajemy sobie pyska i mówimy se na TY