BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #534636 przez kasiak
Widzę, że dzień dziś zachciankowy :laugh: zjadłam połówkę ananasa, zagryzłam marchewką i dobiłam michą zupki jarzynowej :silly: mniam
Teraz mam ochote na jakieś ciacho...murzynek chyba się za chwilę zrobi, sam :P a ja go tylko zjem :silly: żartuję, trzeba się wziąć za to póki mi się chce. A dziś dzień spokojny, bez mdłości i wymiotów, wysprzątałam mieszkanie, ogólnie jakiś power przyszedł, wreszcie, dość leżenia :laugh:

Zapraszam na herbatkę i ciacho jak ktoś ma po drodze :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #534638 przez jabluszko
ale sie rozpisałyscie :) troche potrwalo zanim przeczytalam wszystkie posty hehehe. jesli chodzi o ból brzucha to tez mnie czasem kłuje ale moja mama jest położną i mówi ze czasem tak jest z tym brzuchem ze musi troche pobolec.

11 lata 11 miesiąc temu #534641 przez emi87
oooo jabłuszko no to wrazie bedziemy do ciebie uderzać bo masz mame skarbnice wiedzy w tym temacie :)
osobka witamy :)
ja latam w leginsach - najwygodniejsze. a jakbym miała chodzic w rozpietych spodniach to by mi z pupy spadły :D mimo pasa...

11 lata 11 miesiąc temu #534657 przez dziubasek
Ja do pracy to w dresiku ;) a na codzien to leginsy albo ciazowki, mam jeszcze 2 pary biodrowek ktore mi sie rozciagnely w praniu i teraz sa w sam raz. Pas tem mam, probowalam go uzywac w 1szej ciazy i jak dla mnie to niewypal, niewygodnie i wogole czasami mi portki z dupki spadaly ;)
Jeju ja dzisiaj sikam jak szalona, co 5 minut latam ;)
Jabluszko zazdroszcze, mama cie zawsze uspokoi i nie musisz panikowac jak my wszystkie.
Osobka85 witaj :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #534659 przez kasiak
Ja nie wiedzieć czemu od wczoraj mam podrażnioną śluzowkę nosa, czuję, że mam sucho i czasem piecze. Rano czułam jakby mi sie krew miała puścić, na chusteczce miałam krew...jakiś skok ciśnienia czy co?

11 lata 11 miesiąc temu #534664 przez agusiaa26
Hej mamusie:) a mnie ostatnio tak bolą plecy tuż nad pupa, jak leze to ruszyć się nie moge tak mnie strasznie kluje, mialyscie coś podobnego?:(

11 lata 11 miesiąc temu #534677 przez agniesia
Tak, mam dokładnie to samo, ból straszny:(

Dlatego leże na boku i mam poduszkę między nogami i to mi pomaga;)

agusia26, miałaś napisać gdzie mieszkasz w Poznaniu?:)

11 lata 11 miesiąc temu #534712 przez osobka85
Ja już od miesiąca nie wchodzę w swoje spodnie, więc zakupiłam wczoraj spodnie ciążowe:D meeega wygodne:) a do tej pory też chodziłam cały czas w leginsach...

kasiak- od ginekologa wiem, że ananas wywołuje skurcze i jest polecany tuż przed porodem, ale niestety nie na naszym etapie ciąży. A żałuję bardzo, gdyż bardzo lubię i dowiedziałam się o tym kilka tygodni temu po zjedzeniu całego ananasa...:/

Jeśli chodzi o zachcianki, to właśnie pochłaniam ptasie mleczko- prawie cała warstwa zjedzona:D

synek- Jaś <3

11 lata 11 miesiąc temu #534730 przez MadMar
osobka85 napisał:

od ginekologa wiem, że ananas wywołuje skurcze i jest polecany tuż przed porodem, ale niestety nie na naszym etapie ciąży.

moja kuzynka jadła całą ciąże (pomagał jej na zaparcia) i dzidzia urodziła się o czasie;)

także nie panikowałabym specjalnie, poza tym w spermie (lub ona wywołuje nie pamiętam) wzrost poziomu hormonów, które działają jak oksytocyna- wywołują skurcze macicy, a przepraszam jak wszystko z ciaza ok to seksu chyba nie unikacie ?? :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #534742 przez uniuni
OOo właśnie, któraś pisała, że jest z podlasia. Ja jestem z Białegostoku :) Mieszkałam też jakiś czas w Szczecinie i jakiś czas w Zakopanem :blink:

Jabłuszko Zazdraszczam mamy i jej wiedzy ;) Dobrze, że piszecie o tych kłuciach, bo mi dziś niesamowicie dokuczają. Panikować zaczęłam, bo 5dni temu odstawiłam żel z progesteronem i bałam się jak cholera co to teraz będzie jak Paproch swojej dawki nie dostaje. Sprawdzam dopplerem czy serduszko stuka tak samo, na szczęście bez zmian, ale te kłucia to do szału mnie dziś doprowadzają.

Osóbka ja od 2 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką spodni ciążowych :) wczoraj zamówiłam jeszcze jedne o rozmiar większe, bo tak jak mówisz - przewygodne! A gdzie kupujesz? H%M?

Nigdy nie słyszałam o skutkach takich ubocznych ananasu :( Szkoda, jedna mała puszka musi wystarczyć od czasu do czasu ;) Nie zajadałam się co prawda całymi ananasami, ale w tej ciąży ani razu skurczy nie miałam :) odpukać ;)

Agusia, Agniesia u mnie też to się pojawia, ale zazwyczaj pod koniec dnia pracy. Taki jeden punkt wielkości odcisku kciuka? Czy to może nie to samo :blush: heh może nam się biodra rozjeżdżają :silly:

Kasiak nic się nie przejmuj, od 2 tygodni smarczę krwią :blink: Podobno norma, nawilżacz powietrza trzeba kupić lub sól fizjologiczna czy tam morska taka w spreyu do noska z apteki :)

11 lata 11 miesiąc temu #534743 przez agusiaa26
Agniesia no ja ledwo wytrzymuje z tym bólem ale juz we wtorek ide do gina wiec wszystkiego się dowiem. agniesia ja na kopernika mieszkam:)

11 lata 11 miesiąc temu #534753 przez dorkiszon
kasiak cos się tam dzieje z naczyniami w nosie tez dlatego masz krew ja tez mam czytałam o tym.
Ale się wk..... zrobiłam se galaretki i czekam i czekam a te dalej wodniste w końcu mój się mnie pyta, a dałaś kiwi ? Ja mówie dałam i mówi no to ci nie stężeją ja takie gały i rzeczywiście w necie przeczytałam, że kiwi ma jakiś enzym który powoduje, że galaretka nie stężeje :( ide wybierać kiwi może to coś da hmm nie wiedziałam o tym

11 lata 11 miesiąc temu #534756 przez agniesia
Ja jakoś sobie radzę, wizytę mam 30 stycznia. Myślę, że te bóle przez to, że dziecko jest coraz większe i też ma to jakiś wpływ na kręgosłup;)

A że my szczupłe to bardziej odczuwamy:)

Wiem, gdzie mieszkasz. Ode mnie to dość spory kawałek;) Jednak jak będę w Poznaniu to może się spotkamy:)

11 lata 11 miesiąc temu #534771 przez dziubasek
Mnie bola kosci miedzy nogami, taki dziwny bol- ciezko mi okreslic gdzie i w jaki sposob boli.
Co do ananasa to ja tez jadlam w poprzedniej ciazy i to dosyc sporo, seksu tez sobie nie zalowalam ;) i ciaze przenosilam.
Uniuni ja kupilam dwie pary w h&m w polsce ciazowek, sa swietne jak na razie(jedne na teraz,a drugie rozmiar wieksze)

11 lata 11 miesiąc temu #534781 przez emi87
z tym ananasem i seksem to bym nie przesadzała - mi lekarz powiedział że wszystko mozna (prócz surowizny).jak tak sie bedziemy nakrecac to nic nie bedziemy jesc :D

dorkiszon nawet na opakowaniu galaretki jest napisane ze owoce kiwi i ananasa powoduja brak tężenia :D

ja tez mam podrazniony nosek - sucho i czasem troszke krwi...podobno normalne, tak samo moze sie zdarzyc nawał wydzieliny w nosku :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka