- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Bianka jest już z nami :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- catherine
- Wylogowany
- gaworzenie
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
karty ciązy jeszcze nie mam, jutro ide na badania a 6 grudnia mam wizyte, to pewnie załozy mi gin tę kartę,,,,
My się nie staralismy o dziecko - jakoś samo tak wyszło , Olafek sończył roczek 3 listopada, a tu taka niespodzianka- w szoku byłam parę dni po pozytywnym tescie, no ale cóż....kupimy tylko przedłuzony wózek "jeden za druim" i bedzie OK
Mój M się cieszy (ja też) bo to będzie jego drugie dziecko ziemskie (mamy aniolka, w styczniu 2010 zmarł nam przy porodzie synek) ale nie bede się tutaj rozpisywała na smutne tematy...
Ja jestem po rozwodzie z poprzedniego związku mam dwóch synów- starszy w styczniu skonczy 13 lat , młodszy w lutym 11 lat
Z Olafkiem w ciązy miałam na kase chorych bezpłatnwe dwa badania prenatalne, na przezieność fałdy karkowej u dziecka (czy nie ma wady zespołu downa) ora z krwi test PPAP to chyba było w ok. 12 tyg i 4 dniu ciązy, oraz w 21 tyg ciąży....
Brałam tez na poczatku poprzedniej ciąży MagneB6 bez recepty, na skurcze, - skakanie oka, ramion, i łydek ale po paru tabletkach przeszło i przesałam brac.Dwa tyg temu tez miałam skurcze brałam parę dni tabletki i przeszło to przestałam....
chyba o wszystkim napsalam ...nie pamiętam co jeszcze było w skasowanym poscie....
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
a według usg 7 tydzień i 4 dzień, na usg wymiary sa dziecka od zapłodnienia podane, nie sugeruj się tym wiekiem ciążowym, nie wiadomo poza tym kiedy miałaś dni płodne,a jak jeszcze okres był nieregularny, to dopiero wszystko pofyrtane
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
a orientujecie się w którym tygodniu można stwierdzić płeć dziecka?
Hej.Ja swojego Ignasia poznałam w 12 tyg i 4 dniu,wlasnie na usg 3D/4D na badaniu prenatalnym Teraz jest taka technika,że jak tylko maly nie odwróci się tyłkiem,to można bardzo szybko zobaczyć płeć
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
TyszAnka to swoje przeżyłaś..teraz musi być dobrze
a ja dziś znowu czuje sie jakbym miała dostać @....wykończy mnie nerwowo ten I trymestr...chce już styczeń
a u Was jak samopoczucie?
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja bym chciała wiedzieć jaka płeć, jakie ubranka kupować imiona juz dawno miałam swoje ulubione dla chłopca Olaf lub Igor dla dziewczynki mieliśmy Klaudia. Niestety te dla chłopca mojemu mężowi się nie podobają i tu jest problem on chce jakieś zwykłe. Z kolei klaudia niedawno urodziła się w naszej rodzinie .
Jeśli chodzi o zaparcia to nie jest tak ,że wogóle kupy nie moge zrobić tylko, że w nocy mnie jelta bolą mam straszne wzdecia i czesto nie moge spać. Potem rano rodze tą kupe i cały dzień jest dobrze a wieczorem to wraca wzdęcia w nocy ból i rano wyproznienie. Meczy mnie to.
To nic , że niektóre nie macie tej karty to tylko kawałek kartonu z twoimi danymi nic tam takiego nie pisze najwazniejsze jest usg , bo można sobie oglądnąć , a karta lezy mi na stole tylko.
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wg lekarza termin mam na 10.07.2013, ale ja wiem dokładnie kiedy to się stało , poza tym lekarze liczą termin dla 28-dniowego cyklu, moje były 30-dniowe no a poza tym różnica niewielka, bo tylko 3 dni
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dorkiszon może sobie chapsnij popołudniu lub wieczorkiem suszone śliweczki albo morele?
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie dziś troche mdli i czuje ciężkość w brzuchu no i oczywiście wrażenie jakby zaraz @ miała przyjść. Ale jak patrze na zdjęcie naszej kijaneczki to odrazu czuje ze musi być dobrze :)moge zdychac,prychać i umierać byle fasolinie dobrze było
i musze po recepte smignąć na luteinke bo sie zgapiłam ostatnio :/ pierdołą być haha