BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #485097 przez Qltoorka
Pięknie. Rzuciła tylko tekstem, że po wizycie jest już głupia i zniknęła...jakby nie wiedziała, że się martwić będziemy...ach, te baby w ciąży!!! :P

Mnie brzuch tak minimalnie urósł. Ledwo dopinam moje spodnie... I też jestem z natury straszny chudzielec. Przy wzroście 167 cm ważę na razie 49kg.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #485104 przez sloneczko33
kurde co forum to inaczej mi podaje tc a z niedzielnego usg wyszło 6 tydz wg babygaga i babyboom 7tydz i roznica 1 dzien 7tydz i 6 dzien wg babygaga 7 tydz i 5 dzien wg babyboom

12 lata 3 tygodni temu #485130 przez Qltoorka
sloneczko33,
i to o to chodziło...? A my tu się martwiłyśmy, że coś nie tak z dzieciaczkiem...a ta się o suwaczki martwi.... :silly:
Mnie też przez dwa dni suwaczek nie liczył postęp ciąży, musiałam go zrobić na nowo.
Jeśli macie smartfony to polecam Wam darmową aplikację Asystent Ciążowy-będzie Wam liczył w telefonie wszystko dokładnie ile już minęło :)
A to skoro z usg wyszło inaczej, to masz inny termin porodu podany przez lekarza?
Daj znać to poprawię w tabelce Twoje dane.
A w ogóle...to jak to inne fora :unsure: Zdradzasz nas z innymi?

12 lata 3 tygodni temu #485142 przez sloneczko33
nie mam jeszcze terminu :(

12 lata 3 tygodni temu #485171 przez dorkiszon
Mówiłam , że się nakręcacie :)

12 lata 3 tygodni temu #485178 przez MadMar
Dziewczyn a macie już założone karty ciąży lub zrobione jakieś badania?

Ostatnio (w 6 tyg) dostałam skierowanie na badania, jutro mam wizytę i zastanawiam się czy dr założy mi już kartę?

12 lata 3 tygodni temu #485192 przez sloneczko33
ja nie mam jeszcze karty ciazy :(

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485195 przez emi87
ufff dopiero z pracy wróciłam....

kaska1982
ja też lece na luteinie :) ale to tak zapobiegawczo po wcześniejszych przygodach. co do nospy lekarz mi tłumaczył że przy mocnych bólach brzucha (czyli skurczach) dobrze wziać bo takie skurcze moga miec nieciekawy finał... ja jak mnie boli biore bo wtedy po 1.nie boli tak, po 2.nie stresuje sie jak nie boli bardzo :)
Teraz fasolka najważniejsza - kochane dzieciaczki poczekają na swoją ukochaną Panią ;)
a co do zaprać - mam wręcz przeciwnie :D ale moze śliweczki suszone i blonniczek pomoże?? jak nie to rybe popic mlekiem i zagryźć bananem i kiszonym moze pójdzie :P

co do naszych starań to poprzednim razem staraliśmy sie rok a teraz udalo sie za drugim razem :) podejrzewam,że dzięki temu ze duuuużo zgubiłam na wadze i cały organizm zaczął lepiej pracować i był gotów na dzieciątko :)

dorkiszon mi pęcznieje na wieczór :D choć ja wogóle mam brzuch i bez ciąży hehe ale wieczorem to jak 5 miesiąc (pewnie gazy itp) :D

MadMar - mam juz karte i badania ale chodzę prywatnie. Za 2tyg mam kolejna wizyte :) a w styczniu usg achhh :lol: nie moge sie doczekać :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485197 przez uniuni
U mnie brzuszek wygląda tak jak zazwyczaj.. nie byłam na siłowni od 3 tygodni to jedynie mięśnie 'zwiotczały' troche przez ten czas (nie, zebym miała jakieś mega, ale był ładnie płaski) za to piersi 3cm w obwodzie większe i bolą tak mniej więcej od pachy po boku i od spodu jak szalone:) :)

MadMar ja też nie mam karty założonej, jak dzisiaj byłam u lekarza Pani powiedziała, że to za wcześnie, że od 12 tygodnia ale zrobiła większość badań krwi, które są potrzebne do założenia karty. Na pewno toxo i grupę krwi..co jeszcze nie wiem, ale wzieli 8buteleczek:)

12 lata 3 tygodni temu #485200 przez Kamilka22
Hej:)

Ja już mam założoną kartę ciąży. I mam zrobione wszystkie badania jak narazie co są potrzebne w pierwszym trymestrze mocz, krew itd. 21 grudnia mam następna wizytę u lekarza i wtedy zrobi mi to USG dokładne czy dziecko zdrowe itd.

A jak się czujecie? Bo ja dobrze, jedynie ta senność mnie dopada cały czas... jeszcze do tego ta pogoda

12 lata 3 tygodni temu #485211 przez Kamilka22
a jak dziewczyny zrobiłyście sobie ten pasek co macie zawsze pod wpisem ile dzidzia ma już tygodni?

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485214 przez emi87
na górze masz zakładke "suwaczki" (obok strony głownej, forum itp) i tam sobie go robisz a potem link kopiujesz do profilu -w podpisie :)

12 lata 3 tygodni temu #485240 przez kaska1982
emi87 możłe faktycznie masz rację i najlepiej zrobić jakąś wybuchową mieszankę, to możę zaparcia miną :)

A co do brzuszka, to jak na razie wysadziło mnie przez zaparcia a brzuszka ciążowego jeszcze nie widać ale to chyba za wcześnie:)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 tygodni temu #485247 przez emi87
no na brzuch za wczesnie - moze być ciasniej w spodniach bo woda w organizmie sie gromadzi i macica rozpulchniona (przy okresie tez czasami tak sie dzieje i spodnie ciut cisną). Głównym winowajca na pewno sa teraz nasze hormony a przy tym rózne paranormalne zjawiska w żołądku :D wszystko inaczej pracuje :)

12 lata 3 tygodni temu #485252 przez kaska1982
Co do karty ciąży, to jeszccze nie mam założonej, bo jak byłam ostatnio u gina to dał skierowanie na badania laboratoryjne i powiedział, że założy kartę jak przyjdę z wynikami, wiec to już jutro myślę nastąpi. Prawdę powiedziawszy trochę się denerwuję przed wizytą czy wszystko dobrze, a to przez te ciągłe bóle brzucha, w dodatku mam dyskopatię i musiałam odstawić wszystkie środki przeciwbólowe, więc kręgosłup porządnie daje sie we znaki a to dopiero początek :(

Kocham Cię syneczku!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka