BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #567800 przez dorkiszon
Poczytałam opinie ludzi którzy posiadaja nosidełka turystyczne nie ma słowa krytyki wszyscy chwalą.
Ile razy byłam w górach każdy ma nosidełko dla dziecka myśle, że jakby było mu tam źle to by się denerwował i płakał. Ludzie chodzą po górach tyle godzin i mogą coś o tym powiedzieć.
Chusta tez jest spoko, ale ogólnie mi się nie podoba takie owijanie sie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567801 przez Lacrijka
Qltoorka napisał:

A ja właśnie byłam na zakupach w Realu. Któraś pisała o promocji tam na śpiochy i bodziaki... Faktycznie, kupiłam kilka body w kwotach 2,50-4,50 za sztukę :) tylko trzeba było przebierać jak w szmatexie, ale nawet mój mąż się zaangażował :)

Tez sie obkupilam ostatnio w Realu.. Mam pidżamek a pidżamek, na lato będą git.. Nie wyhaczyłas za 1zl ?? hihi Ja dziś w końcu spisałam liste dla dzieciątek i sporo zakupiłam bo znalazłam sprzedawcę który ma spory wybór na allegro.. 400 zł nie moje :ohmy: a to kropla w morzu dopiero :silly: Przyszla nam tez pościel, jest cudna..taka kolorowa i mięciutka.. Juz nie moge sie doczekac kiedy będa mogla sobie to prac, prasowac i rozkladac :woohoo: :woohoo: :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #567811 przez magdalenagal
Spokojnej nocki Kochane Mamuśki.
Boli mnie brzuch :-( mam nadzieję że to nic poważnego :-(

Dobranoc.

11 lata 10 miesiąc temu #567819 przez emi87
Lacrusia podziel sie linkiem moze tez cos u niego wyhacze :)

magdalenagal uuu miejmy nadzieje ze rosnie dzidzia i dlatego. ale bardzo boli?
jak ja nie lubie jak wy tak wchodzicie, napiszecie ze cos z wami nie tak,ze cos boli i dowidzenia dobranoc :dry: my sie mimo wszystko martwimy i przejmujemy...bynajmniej ja.

11 lata 10 miesiąc temu #567831 przez magma
o rany dziewczyny nie mogłam uwierzyc , ze mam tyle stron do nadrobienia.....
magdalenagal twoja wypowiedz o tym jak chcialas córeczkę itd,mnie poruszyła i dała mi do mnyślenia bo spodziewam się drugiego chłopczyka i też grzech przyznać , że bardzo pragnęłam córeczki, a trzeciego dziecka nie planuje...

Jeśli chodzi o witaminy ciązowe dziewczyny to ja z pierwszym dzieckiem brałam całą ciąże prenatal ale mały mój choć nie urodził się olbrzymem miał 3350g to potem jak się rozpedził to leci gruuubo ponad siatki centylowe, Ma 4 lata o ja go ubieram na 7 lat (116cm wzrostu ma chłopak) nie iem może przez wit??? teraz w drugiej nie biore!!! pitole

a poza tym idzę , że małe jaja dominują wojna bedzie czy co? :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #567838 przez Lacrijka

11 lata 10 miesiąc temu #567846 przez dorkiszon
magma moja koleżanka tez brała prenatal teraz ma taka duża dziewczynke, że wygląda na 4 latka, a ma 1,5 roku.
Podobno można brac witaminy, ale z umiarem co pare dni jedna nie faszerować się tak, że codziennie. Gin mi powiedział, że duże dzieci się rodzą i trudno urodzić więc coś w tym jest.
Różne są opinie niektórzy twierdzą, że to mit inni, że prawda.

11 lata 10 miesiąc temu #567847 przez Jamajka
Właśnie odkopałam się z ponad 300 postów ;-) Ciekawie ciekawie :)

Qltoorka mam dla ciebie smakowity kąsek, jeżeli naprawdę poważnie zastanawiasz się nad używaniem pieluch wielorazowych :)
Już kiedyś przytaczałam adres tego bloga, kiedy emocjonowałam się karmieniem piersią, a teraz jak znalazł mam dla Ciebie kilka bardzo Ciekawych wpisów, podliczeń, testów itd, jeśli chodzi o pieluchy wielorazowe. Jest to blog zwykłej, anonimowej mamy, takiej jak my.. która testuje różne rzeczy, wylicza, podsumowuje i dzieli się swoimi subiektywnymi opiniami i spostrzeżeniami na przeróżne tematy ciążowo-dzicięce ;-) Idea jej bloga to Jak wychować dziecko i nie zbankrutować. Jak wybrać najlepsze produkty dla swojej pociechy i nie dać się zwariować. Bardzo polecam wrzucić sobie gdzieś w zakładki, jak dla mnie skarbnica wiedzy :) Ale wracając do sprawy, przejrzyjcie obie te linki jeżeli myślicie o pieluchach wielorazowych

blog.sprytnamama.pl/2011/06/pampers-tetr...-wielorazowe_13.html

blog.sprytnamama.pl/2011/09/pieluchy-wielorazowe.html

blog.sprytnamama.pl/2011/09/uszczuplanie...tkow-pieluchami.html

blog.sprytnamama.pl/2012/11/o-pieluchowa...ielorazowym-raz.html

Jest tego troszkę, ale zapewniam, że wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane ;-) Jeśli chodzi o mnie to zawsze używałam jednorazówek.. około miesiąca pampers sensitive te takie białe.. dla noworodka rewelacja, są mięciutie i chłonne.. Później około rozmiaru 3 przerzuciłam się na biedronkowe Dady i używam ich z powodzeniem do dzisiaj. Ja jetem bardzo zadowolona.. wiadomo, że zdarzają się wpadki, ale myślę, że to się też zdarza w każdej innej pieluszcze. Dla mnie np. huggis'y są tragiczne, strasznie sztywne i grube.. Ale myślę, że każda z nas musi wybrać coś dla "siebie" a raczej swojego maleństwa ;-)

Przepraszam za długość posta, ale myślę, że się przyda ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #567849 przez magma
no ja brałam codziennie te witamińska w sumie z polecenia lekarki , ale teraz tez chodze do niej i nic o wit nie wspomina, a ja nie pytam, zdroa baba jestem jem co trzeba nie bede sie faszeroać! może mit może nie , ale cos w tym jest

11 lata 10 miesiąc temu #567852 przez Jamajka
Mój lekarz i położna ze szkoły rodzenia z pierwszej ciąży też mówili, że po witaminach syntetycznych branych codziennie rodzą się duże dzieci ;-) Ja brałam sobie w taki dzień, kiedy moja dieta nie była zbytnio urozmaicona.. Po prostu jak nie miałam apetytu albo jadłam mało wartościowych rzeczy to wtedy sobie brałam witaminkę i teraz też tak robię.. nie biorę codziennie, póki wyniki w normie ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #567853 przez dorkiszon
Ja sobie jeszcze planuje kupić fotelik na rower będę z małym podróżować mam fajna trase rowerową bezpieczną pod same góry :), ale to w przyszłości jak podrośnie.
Właśnie mam taki plan tez najpierw pampersy poźniej dada :)

11 lata 10 miesiąc temu #567855 przez dziubasek
No moja Miss tez duza jest, 2 lata(13kg i 103cm), a ja tylko kwas foliowy brałam do 12tc.

11 lata 10 miesiąc temu #567857 przez magma
gdzie ten suwak wkleic zeby sie pokazywał help

11 lata 10 miesiąc temu #567858 przez dorkiszon
magma mi lekarz powiedział, że jak mam dobre wyniki i dobrze się odżywiam to nie widzi powodu żeby się faszerować i ogólnie wysmiewał te firmy witaminowe :) chyba, ze ktoś ma jakies niedobory to wtedy może coś przepisują.
Pozatym lekarze tez polecają różne tablety z wiadomych powodów poźniej dostaja darmowe wakacje za promowanie leku proste.
Ja zawsze pytam o zamienniki.

11 lata 10 miesiąc temu #567859 przez magma
masz absolutną rację ja się już nauczyłam moja Pani Doktor całyt gabinet wyobklejany Provac to te pałeczki kwasu m,lekowego ile razy jestem mam zalecone...........10 szt 30 zł....jasne!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka