- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Kurczę ciekawe jak tam Kateleja no i Monia z chłopakami...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
A tu ostatni nabytek Kacperka-
moja mama jednak postanowiła się zaangażować- nawet rozmawiałam z nią dzisiaj i powiedziała że tak być nie może żeby ona nic nie kupowała do wnuczka i pojechała dzisiaj na zakupy i ma dla niego koleją paczuszkę ciuszków i akcesori do pielęgnacji
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Ale 2 godziny na cycku matki to w rzeczywistości 20 minut i po tym czasie dziecko jest myte itd. Najlepsze jest to, że na sali porodowej wisi piękny plakat z dzidziusiem promujący te 2 pierwsze godziny dla matki i dziecka, gdzie jest napisane coś w stylu "przez dwie godziny nie urosnę i nie przytyję" ...
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Mi położna też mówiła, że odchodzi się od oczyszczania dróg oddechowych. Na pewno robią to u nas przy cięciu, bo przechodząc przez kanał rodny klatka piersiowa maluszka jest masowana a drogi oddechowe same się oczyszczają a przy cięciu niestety nie ma tej możliwości.
Ale 2 godziny na cycku matki to w rzeczywistości 20 minut i po tym czasie dziecko jest myte itd. Najlepsze jest to, że na sali porodowej wisi piękny plakat z dzidziusiem promujący te 2 pierwsze godziny dla matki i dziecka, gdzie jest napisane coś w stylu "przez dwie godziny nie urosnę i nie przytyję" ...
dobry tekst.."przez dwie godziny nie urosnę i nie przytyję" myślę że wszędzie jest problem z tymi 2 godzinami i zazwyczaj trzeba je na siłę wymuszać, ale nie rozumiem dlaczego im tak śpieszno tym bardziej ze lekarze sami najlepiej powinni zrozumieć jaki ten czas jest ważny dla dziecka!!!! no i oczywiście dla mamy
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Patka, przecież jest link do tabelki: pokazywarka.pl/3fnllj/
Co do tych dwóch godzin kontaktu skóra do skóry, to myślę, że lekarze mają to w większości w głębokim poważaniu, to jest ważne tylko dla nas. U mnie w szpitalu też to nie jest przestrzegane, wiem że dają dziecko na chwilę, ale zaraz zabierają do mycia, ubierania, badania, a w tym czasie mi pomagają rodzić łożysko i doprowadzają do stanu używalności. Ja chcę zadzwonić do mojej położnej i ustalić z nią, że chcę przynajmniej 30 minut z dzieckiem być, zanim ją zabiorą do badań, żeby pępowinę przecinać dopiero, kiedy przestanie tętnić i żeby jej nie ubierali całkiem, tylko w pieluszkę i tak mi dali, a najwyżej przykryjemy się rożkiem.
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
bylismy w Katowicach po fotelik i w ikei po pare zeczy do domu regał i pokrowiec na sofe. Siostra ciagle robila numery z mezem i przez ten smiech juz ledwo chodzilam i siedzialam w aucie
MONIA jeszzce lezy i cierpi maluchy w inkubatorze sa ale Leos moze dzis do niej dołączy nie chca ssac mleka ale dostaja modyfikowane
Kataleja nie odpisuje pisałam jej o 15.30 co tam ale cisza tyle ze widze ze cos tam lubi na FB wiec moze wyszła?? nie wiem
a to Liliowaty fotelik
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
dobry tekst.."przez dwie godziny nie urosnę i nie przytyję" myślę że wszędzie jest problem z tymi 2 godzinami i zazwyczaj trzeba je na siłę wymuszać, ale nie rozumiem dlaczego im tak śpieszno tym bardziej ze lekarze sami najlepiej powinni zrozumieć jaki ten czas jest ważny dla dziecka!!!! no i oczywiście dla mamy
Z tym tekstem to nie do końca tak. Nie pamiętam już. Praktyki na porodówce miałam rok temu. Ale sens był mniej więcej ten.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Remoncik rozpoczęty...
Dziś zabieram chrześnicę męża i jedziemy do kina a potem do mężczyzn na remontowane mieszkanko:)
Do juterka:P
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Chyba Monia
Ewelina jeszzce lezy i cierpi maluchy w inkubatorze sa ale Leos moze dzis do niej dołączy nie chca ssac mleka ale dostaja modyfikowane
ja leże niestety, naprawde nie moge nic robic, przyszla tesciowa wieczorem do nas to maz ogarnial dom ja tylko kurze przemylam i juz musialam sie polozyc bo mi brzuch sie stawial :/
jeszcze wieczorem tak sie Milcia obróciła ze tak mnie cisła w pecherz i szyjke ze nie mogłam wytrzymac, na szczescie troszke mi sie obróciła, ale te szpitalne lozka maja fajne wysokie wezglowie bo teraz mi tak nisko, niby zimno na dworze a ciagle mi bylo na przemian goraco i pocilam sie strasznie albo marzlam :/
jeszcze wyszlam ze szpitala z jakims swiadem w pochwie tak mnie swedzi ze oszalec mozna, a wspominalam o tym lekarzowi nic mi nie dal :/
a wizyta dopiero we wtorek :/