BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #601758 przez mami_nka
No dokładnie klauduska89 :P

przynajmniej idzie nadążyć za czytaniem postów :D ja dziś mam wolną niedziele więc zaraz budzę męza i sprzatamy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #601809 przez oliga
Cześć dziewczyny :)
dawno mnie tu nie było, nadrabiam posty, które naskrobałyście :) Miałam intensywny tydzień i nie miałam nawet czasu żeby siedzieć przy komputerze.
Wczoraj kupiłam sobie ciążowe spodnie w H&M, a dzisiaj przeczytałam, że któraś z Was napisała, że jest 25% taniej jak się zapisze na stronie H&M, także dzisiaj lecę do H&M zwrócić spodnie i kupić je na nowo, zawsze to ponad 30 zł zostanie w kieszeni za jedne spodnie :)
Zuzia już kopie, łaskota mnie od środka.
We wtorek idziemy na połówkowe, już nie mogę się doczekać :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601813 przez Niesia
Hejka!! Na wstępie podzielę się ulgą, że słonko dziś także świeci. Jest mróz ale słonko mi wystarcza :P Później poświęcę palmę to się trochę naświetlę w drodze do i z kościoła :P

Ewelina śliczny brzusio :)

Co do legginsów... ja mam 3 pary takie: allegro.pl/leginsy-getry-ciazowe-z-panel...m-s-i3091438076.html Jestem z nich zadowolona ale...
Mam brązowe, czerwone i czarne... czarne nie dość, że okropnie się ich wszystko czepia to są jakieś rozciągnięte :| Brązowe i czerwone są ok :)

11 lata 8 miesiąc temu #601821 przez klauduska89
a tak wygląda mój brzuszek w 21 tygodniu :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #601825 przez mami_nka
wiem ze jestem 2 tyg w tył z ciąża bo mam termin na koneic sierpnia ale wasze brzuchy są takie widac juz ciazowe ja sie boje ze u mnie sie cos stało ;( mi sie robi flak... taki tylko na dole :( gdzie tam do czwartku i do wizyty :((((

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601848 przez Niesia
mami_nka, ja również nie mam dużego brzuszka. Ale już przestałam się tym przejmować.

Przybył mi 1 cm od ostatniego tygodnia...
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #601859 przez carlitos12
Witajcie dziewczyny,

Mam nadzieję, że można dołączyć się do Waszego watku:) Tez jestem sierpniową mamusia, mam termin na jedenastego.

11 lata 8 miesiąc temu #601864 przez Niesia
Witam nową mamusię :)

11 lata 8 miesiąc temu #601907 przez tysia90
Witam witam. dziewczyny tak patrze na wasze brzuszki to mój jakiś malutki jest. Jak mierzyłam to w porywach mam tylko 83 cm... Chciałbym żeby był już większy... Zazdroszczę..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601932 przez Monix
Ale narzekacie :P Ja tam wolałabym mieć mniejszy brzuch. Już mam duże trudności w poruszaniu się, a gdzie tu dalej :unsure: :ohmy: Naprawdę mniejszy brzuch jest lepszy chociażby pod tym względem, że jest się sprawniejszą!

Witaj carlitos12 napisz o sobie coś więcej :)

11 lata 8 miesiąc temu #601933 przez agniesia1604
agataxii,
30 zł płacę u jednego który w sumie nie pracuje w szpitalu a w przychodni. I ten lekarz ma bardzo stary sprzęt. Jak byłam u niego w 9 tygodniu to nawet serducha nie było widać:)
Dlatego idę do niego tylko z wynikami badań i wtedy gdy jestem niespokojna... poza tym ten lekarz ma dla mnie dużo czasu!!!!

U swojego lekarza płacę 120zł :)

mami_nka,
jaki flak?????

Maminka jesli widzisz ze brzuch Ci "opadł" to nie czekaj do wizyty czwartkowej - o ile jeszcze nie czujesz ruchów. Bo jesli czujesz je to nie ma sensu się stresować flakiem.

carlitos12,
Witaj:) stwórz sobie suwaczki będziemy wiedziały o Tobie coś wiecej...
Wies zjuż jaka płeć malucha?

Ja nie mierzę tak brzuszka... bo uważam że to nie jest miarodajne...

po pierwsze zależy czy się załatwiałam dzień wcześniej ... co jadłam i o której jadłam...:) i t d

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601935 przez Niesia
Ja właśnie zauważyłam, że mam pewne problemy... mianowicie ze wstawaniem z łóżka. Ostatnio trzymałam coś w rękach i z pozycji leżącej chciałam za pomocą samych mięśni brzucha (niby normalna i naturalna rzecz) usiąść. Ale ból! poczułam tak ogromne napięcie w brzuchu... Kiedyś w necie widziałam zdjęcia z podpisem "jak wstawać z łóżka w ciąży". Śmiałam się z tego, bo wydawało mi się to dziwne... ale zaczęłam wstawać w ten sposób i jest lepiej. Zawsze muszę położyć się na bok i podpierając się rękoma usiąść. Inaczej właśnie czuję ogromne napięcie w brzuchu... Niby mam mały brzuch ale już zaczyna jakoś mi utrudniać...

Ja zaczęłam mierzyć. martwiłam się, że mój brzuch jest mały, że chcę większy. Jak zaczęłam się mierzyć (robię to zawsze w niedzielę), widzę że zawsze przybywa mi w tym pasie jakiś centymetr. Wiem, że jednak ten brzuch mi rośnie :) I nie mam już ciśnienia :P

11 lata 8 miesiąc temu #601953 przez monika181
witam dziewczyny cz moge do was dołaczyc ???? ja mam termin na 8 sierpnia

11 lata 8 miesiąc temu #601959 przez mami_nka
nie wiem moze mi sie wydaje ale jakby brzuch nie jest taki jaki był sama nie wiem...tak jakby sadełko... jak wczesniej

Niestety przyjmuje w czwartki tylko. Wiec musze wytrzymac nic mnie nie boli a ruchów jeszcze nie czułam wogóle...

11 lata 8 miesiąc temu #601981 przez carlitos12
Monix napisał:

Ale narzekacie :P Ja tam wolałabym mieć mniejszy brzuch. Już mam duże trudności w poruszaniu się, a gdzie tu dalej :unsure: :ohmy: Naprawdę mniejszy brzuch jest lepszy chociażby pod tym względem, że jest się sprawniejszą!

Witaj carlitos12 napisz o sobie coś więcej :)

Mieszkam obecnie w Poczdamie w Niemczech i tu zamierzam urodzić, dotychczas byłam pod opieka ginekologa w Polsce, a jutro idę na pierwszą wizytę u niemieckiego lekarza. Mam nadzieję, że wtedy dowiem się o płci mojego maleństwa. To nasze pierwsze dzieciątko, i wszystkiego dopiero się uczę.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka