BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #602114 przez Niesia
Moja ciocia jest pewna w 100% że to mały mężczyzna. Połówkowe mam za tydzień, wtedy się okaże. Ja przez nią też zaczęłam myśleć, że może faktycznie to chłopak... a przecież tak na prawdę nikt nie wie co tam mieszka...

Ewelina, czekamy na fotki bobaska ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #602123 przez agataxii
Moją szwagierkę wszyscy tak nakręcali, że będzie miała chłopaka bo na okrągło kapuste kiszoną jadła. A tu dziewczynka rośnie :laugh:

A ja się dzisiaj popłakałam tak po prostu... To znaczy spojrzałam na córę, pomyślałam sobie jak bardzo ją kocham no i z oczu się polało :blush: A mąż zdziwiony co mi jest. Ech... on tego nie zrozumie..

11 lata 8 miesiąc temu #602130 przez MamaBąbelka
Niby zdarzają się pomyłki, ale wydaje mi się, że raczej nie jest ich zbyt dużo i raczej we wczesnej ciąży, a u Ciebie jeśli dobrze pamiętam, to lekarz już drugi raz potwierdza, że chłopak.

Witam nowe mamy :).

Mami_nka, nie stresuj się niepotrzebnie, bo dzidziuś stresuje się razem z Tobą, na pewno jest wszystko ok. Moja koleżanka poczuła córeczkę dopiero po 21 tygodniu, wiem, że ciężko się czeka, czytając te komentarze, bo ja też czasem się zamartwiam, że moje maleństwo czuję leciutko i z kilkudniowymi przerwami często, ale od razu sobie tłumaczę, że widocznie ma dużo miejsca jeszcze i tak się układa, że go nie czuć. Na pewno wkrótce poczujesz dzidziusia i będziesz się śmiała z tego, że tak się przejmowałaś.

Mój brzuszek, 21 tygodni za nami :).
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #602148 przez EwelinaB87
Mamo babelka pieknie okraglutki brzuszek i tak wysoko niesamowicie, jak mnie dzisiaj moj cisnie to szok, chodze sikac 10razy dziennie co mi sie zwykle nie zdarza

11 lata 8 miesiąc temu #602152 przez Joanna89
Mi każdy mówił ,że będę mieć chłopca, bo brzuszek piłeczka i ,że niby z twwarzy się nie zmieniam, a na wadzę dalej 47 kg, jakoś w sercu miałam córeczkę, aż do USG wyszła dziewczynka:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602162 przez Niesia
Ja już odliczam dni do połówkowego. Wtedy rozwikła się ta zagadka... :D Nie mogę się doczekać.

11 lata 8 miesiąc temu #602166 przez MamaBąbelka
No właśnie ja jakoś nie wierzę w to wróżenie płci z apetytu na okreslone jedzenie, kształtu brzuszka itp.

Ewelina, rzeczywiście jak oglądam Wasze brzuszki, to mój taki wysoki mi się wydaje. A określał Wam lekarz dno macicy? Bo mi na badaniu 14 marca mówiła pani doktor, że dno macicy jest na palec pod pępkiem, teraz już może jest nawet powyżej pępka, bo zdaje mi się, żę na początku tygodnia czułam już kopniaki pod żebrami.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602172 przez Joanna89
Ja też nie wierzę:)

Dziś na spacerku

Uploaded with ImageShack.us

Moja macica na połówkowym byłam na wysokości pępka, teraz już pewnie poszła wyżej :)
Ja w środę ide na 3d :)

11 lata 8 miesiąc temu #602173 przez MamaBąbelka
Niesiu, Ewelinko, mam nadzieję że Wam badanie da już pewność, bo choć my jesteśmy przekonani, że to córcia, to pani doktor, choć przyznała, że mała szansa, żeby gdzieś się siusiak schował, to zaleciła potwierdzić na kolejnej wizycie. W efekcie byłam zawiedziona, bo z jednej strony raczej córcia, ale z drugiej nadal muszę d=czekać na 100% potwierdzenie. Ale to już za 3 tygodnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #602176 przez EwelinaB87
Przy takiej wadze to brzuszek musi tak wystawac bo nie masz za grosz schabkow i nadmiernego tluszczyku, takie sa sliczne kobietki podobne do Ciebie.

Ja mialam na wysokosci pępka 15marca w 19tc, ale wydaje mi sie ze wciaz tam jest bo dzidzius lezy nisko.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602194 przez EwelinaB87
Ja udostepniam dzisiejszy brzuszek idealnie pokazuje jak mnie dzidzius dzisiaj cisnie na dole brzuszka, dwa dni byl jak kuleczka a dzisiaj jak arbuz :P
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #602212 przez Joanna89
Ewelina super, i co niby ,że Ty gruba jesteś ??? chudzino:)

11 lata 8 miesiąc temu #602216 przez EwelinaB87
hahaha srednio smieszne, juz widze po dłoniach ze zaczynam puchnac...
chyba musze ograniczyc slodycze, zrobie chipsy z jablka i zero czekolady :P
Ale mnie maluch cisnie w pecherz, ciagle musze latac, masakra...

11 lata 8 miesiąc temu #602229 przez Joanna89
Ja nie wiem wogóle słodyczy.. czasem zjem cukierka ,ale rzadko :)
Ja tak sikałam na początku ciąży, teraz co 2-3 godziny, ale nie raz jak mnie Ala kopnie to leceeeeeeeeeeeeee:D hehe

11 lata 8 miesiąc temu #602232 przez EwelinaB87
Niestety mam strasznaaa ochote na slodkie jak nie czekolada to slodkie winogrona, srednio na kwasne, mieso itd...
musze troszke nad tym zapanowac bo tyje kilogram na tydzien :S

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka