- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam również nowe Mamuśki
Niesia - filmik rewelacja
Kasia - niestety tak u nas w Polsce jest... nie oszczędzają kobiet... pamiętam jak moja przyjaciółka rodziła swojego synka... pomimo, że miała wskazania na cesarkę to kazali jej rodzić naturalnie. Kiedy podczas porodu ustała całkowicie akcja porodowa, zdecydowali, że będzie CC. Co się okazało później mały też już im prawie schodził, bo był owinięty pępowiną, a moja przyjaciółka po wyjściu ze szpitala znów do niego trafiła z gorączką prawie na 40st. Do tej poty nie wiedzą czym była spowodowana...
Wczoraj wieczorem nasz wiercioszek dawał o sobie znać... coraz mocniejsze te kopniaczki... jak na początku czułam tylko jak się całe maleństwo wierci, jakby woda się przelewała.. a teraz to już było czuć punktowe kopniaki Cieszę się bo ostatnio te ruchy nieco ustały...
U mnie lekarz dał 98% na to że to dziewczynka... podejrzewam, ze tylko tak asekuracyjne
Choć mojego kuzyna żona była w ciąży, to na początku 8 miesiąca z Patrycji zrobił się Bartek
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
To widzę, że wkrótce wiele z nas będzie się mogło pochwalić ładnymi fotkami naszych dzieciaczków . Ja mam nadzieję, że usg 4d już ostatecznie potwierdzi płeć naszej Królewny .
- monika181
- Wylogowany
- gaworzenie
agniesia1604- jeszcze nie wiem co bedzie ale bardzo bym chciała dziewczynke okaze sie 2 kwietnia , chłopczyka juz mam wiec przydała by sie dziewczynka
a tak po za tym to strasznie mnie kaszel meczy przejde sie chyba jutro do lekaza zeby mi płuca przebadał bo nie podoba mi sie ten kaszel
a moze wy wiecie co mozna brac na kaszel?????
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
na kaszel to chyba nic się nie bierze:((((((
Zgłoś również lekarzowi ginekologowi - bo może powie abyś nospę brała ..
Kaszel moze powodować skurcze ... nie chcę straszyć ale może lepiej zapytać.
Proponuję dużo pić herbatki z malinami i cytryną, dodatkowo herbatkę z miodem - ale z tym miodem to bym troszku uważała .... ze 2-3 herbatki dziennie z miodem.
Jeśli nie herbatka to woda ciepła
I nie pić na raz a pomaleńku nawilżać gardło i przełyk...
Co do ssania tabletek na gardło proponuję Hallsy miodowo - cytrynowe ... Ja mam je zawsze w apteczce.... zmniejszają chęć kasłania. I np mój lekarz zezwolił na ciućkanie takich Hallsów:)
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Ewelina... jak badanie? Czekam na fotki!!!
Ja mam 4d 3 kwietnia i płacę z 150 zł+ 20 zł płytka z nagraniem. Niezależnie od trymestru./ Jakbym była pacjentką doktora, który to wykonuje to płaciłabym 130 zł (tyle kosztuje wizyta) + 20 zł płytka. To nowe centrum, dopiero od marca ruszyli, mają bardzo nowoczesny sprzęt, więc nigdzie indziej w mojej okolicy lepszego nie znajdę. Co mnie cieszy
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Fajnie, będzie dużo fotek w kwietniu .
Czekamy niecierpliwie na Ewelinę
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
witam nowe sierpniówki!
ale byłam skonana w nd mimo ze byłam na zajęciach niecałe 3h
agnieszka ja tez praktycznie nie czuję maluszka sporadycznie czuje jak by cos mnie pukało z 10 cm pod pępkiem. Co by sie zgadzało bo wczoraj jak próbowaliśmy usłyszec maluszka to dopiero zlokalizowaliśmy bicie serduszka właśnie w tam tej okolicy- tak nizutko!!! Zeby było jeszcze zabawniej to maluszek zaczął kopac w tym miejscu co było to urzadzenie- chyba mu przeszkadzało że nie miał tam takiej swobody.
Mój mąz był naprawde poruszony tymi nowymi doswadczeniami, zwłaszcza odgłosami z brzuszka
To było naprawde niesamowite widziec jego zaangażowanie tym bardziej że raczej nie nalezy do osób ktore strasznie zwracały by uwage na brzuszek
co do porodów to znam jeszcze gorsze przeżycia: przyjaciółka mojej koleżanki rodziła w australi 70 godzin i za nic lekarze nie chieli jej pomuc cesarka, była na skraju wyczerpania. Gdy już urodziła to po dniu od porodu jak już doszła do siebie jedna z pielęgniarek powiedziała jej że było z nią naprawde kiepsko i mało brakowało aby się przekręciła.
niesia świetny filmik i patent z ołówkiem
- Sikoreczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- 26.03.2011 Nasz mały skarbeczek
Na kaszel brałam stodal
- Sikoreczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- 26.03.2011 Nasz mały skarbeczek
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do porodów to znam jeszcze gorsze przeżycia: przyjaciółka mojej koleżanki rodziła w australi 70 godzin i za nic lekarze nie chieli jej pomuc cesarka, była na skraju wyczerpania. Gdy już urodziła to po dniu od porodu jak już doszła do siebie jedna z pielęgniarek powiedziała jej że było z nią naprawde kiepsko i mało brakowało aby się przekręciła.
Patka co do porodów w Australii też tak słyszałam. Mojej kolezanki siostra jest w siódmym miesiącu i już wie, że szpital w którym ma rodzić nie ma "uprawnień" do robienia CC. Absurd nad absurdy! Ma do wyboru, albo korzystać z tego albo ze szpitala z uprawnieniami do CC bardzo oddalonego od Jej miejsca zamieszkania... Tylko zastanawia mnie to, co w wypadku kiedy CC jest konieczne?
Sikoreczka... gratulowac będę jak będziecie juz pewni
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Groszku, to gratuluję córeczki, coraz więcej tych panienek u nas, ale i tak nadal chłopcy mają dużą przewagę .
Dziękujemy MamoBabelka