BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #604753 przez Gro-szek
Niesia - my na nasz ślub zapraszaliśmy tylko i wyłącznie osoby z naszego bliskiego otoczenia. Rodzinę, z którą mamy kontakt, najbliżsi przyjaciele i znajomi. Po prostu zrobiliśmy selekcję, kogo zaprosić a kogo nie. Mnie na początku wydawało się dziwne, dlaczego od męża strony z rodziny było tylko 15 osób, ale tak chciał... i ja tego nie negowałam.
W Twoim przypadku to Twoja Mama, jeśli uważasz, ze miło by Ci było jakby się pojawiła na Twoim ślubie, to Twój partner jednak powinien to uszanować.
W końcu to Twój Ślub, a Ty na nim powinnaś być szczęśliwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #604758 przez agniesia1604
Gro-szek ...
Z mojej strony też było 11 osób na naszym ślubie, z 15 znajomych wspólnych... i około 50 osób z rodziny mojego męża... i ja np nie nalegałam na zwiększenie ilości z mojej strony... po prostu to ja wybrałam kogo chciałabym zaprosić ... Zaprosiłam z 20 no ale przyjechało tylko 11 (400km).

12 lata 1 tydzień temu #604765 przez Niesia
Też bym dużo dała za normalną rodzinę. I byliśmy już na prostej. Ojczym, który także był alkoholikiem, poszedł na leczenie ale pewnego dnia spadł ze schodów i zaczął chorować. Musiał leżeć w łóżku, ale nie pił już... dawał nam czytać swój pamiętnik (żałował tego jakim był człowiekiem). To miała być pierwsza normalna, trzeźwa, rodzinna, szczęśliwa wigilia... zmarł. Jakiś los sprawił, że rok wcześniej dostałam już przed wigilią aparat, na 18 urodziny (urodziny mam w styczniu) i zrobiliśmy jedno jedyne rodzinne zdjęcie, które się okazało naszym ostatnim.

I teraz będę miała dziecko ale moja mama chyba nie jest świadoma tego, że będzie już babcią, że może potrzebowałabym jej pomocy, wsparcie itd... Nie widziała jeszcze ani jednego zdjęcia USG, nie dzwoni nie pyta o dziecko... :( Szkoda.

Zmienię temat...

Dziś czekamy na foteczki bliźniaków! :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604773 przez Gro-szek
agniesia1604 napisał:

Gro-szek ...
Z mojej strony też było 11 osób na naszym ślubie, z 15 znajomych wspólnych... i około 50 osób z rodziny mojego męża... i ja np nie nalegałam na zwiększenie ilości z mojej strony... po prostu to ja wybrałam kogo chciałabym zaprosić ... Zaprosiłam z 20 no ale przyjechało tylko 11 (400km).

agniesiu ja doskonale to rozumiem. Dla mnie na początku było to dziwne, tylko dlatego, że moja rodzina zawsze trzymała się blisko, każde święta, inne okoliczności - zawsze razem. Natomiast mąż mnie uświadomił, ze nie zawsze tak musi być. Dlatego ja też nie nalegałam - to była Jego decyzja.

Na zdjęcia naszych jedynych sierpniowych bliźniaków ja też czekam z niecierpliwością :)

Niesia to Twój dzień! Zrób to co Ci serce podpowie! Ono wie najlepiej :) Trzymam kciuki :)

12 lata 1 tydzień temu #604775 przez Niesia
Kiedyś wczytałam się w posty mam styczniowych... tam były chyba 4 kobietki, które urodziły bliźniaki. My mamy tylko jedną taką... Musimy o nią się troszczyć, żeby od nas nie uciekła :D

12 lata 1 tydzień temu #604843 przez mami_nka
cała noc jak sie budziłam czułam ból brzucha dzis tez mnie boli ale nie wyglada na to żeby to była mała ale tak jakbym sie nie mogla załatwic i taki wiecie.... tyle ze normalnie sie załatwiałam wczoraj (bo ja zawsze wieczorem:P) zaczynam juz wariować :/

12 lata 1 tydzień temu #604863 przez Gro-szek
Właśnie zarejestrowałam się na USG 3d na 9 kwietnia :)
U mnie to koszt 200 zł.

Maminko ja wczoraj tez czułam taki lekki ból w brzuchu, aż w pewnym momencie mała musiała przeskoczyć na prawą stronę brzucha.. bo miałam takie wypuklenie... później ustało a kształt brzucha wrócił do normy... Wiercioch nasz kochany :)

Moze u Ciebie jest podobnie bo np. mała ma nóżki od wewnętrznej strony i kopie po jelitach...

12 lata 1 tydzień temu #604872 przez agataxii
Niesia jesteś odważną kobietą, wiele już przeszłaś, więc na pewno znajdziesz dobre rozwiązanie dla wszystkich. Trzymam kciuki :)

MamoBąbelka mam tą chustę po córce. Przy jednym dziecku mi się przydała, to i tym bardziej teraz, by nie zostawiać malca w łóżeczku lub w wózku w obawie, że córa gdzieś tam szturchnie brata w oko lub z wózka wyrzuci :silly:

Maminka miałam coś podobnego po zjedzeniu zielonego ogórka. Myślałam,że umrę... W jelitach miałam takie bolesne rewolucje gazowe... że już nie wiedziałam jak sobie z tym radzić. Wypróżniałam się normalnie, a gazy nie chciały się odgazować... Warto zwracać uwagę na to co się je i co się dzieje po tych posiłkach. Ja już ogórka nie tknę do rozwiązania (i dłużej siłą rzeczy :blink: )

12 lata 1 tydzień temu #604873 przez agniesia1604
no to wracamy do tego co nas boli:)))

Mnie od wczoraj strasznie krok boli - kości w kroku:)
hahahah miałam nawet problem żeby się obracać z boku na bok oraz wstawać.... normalnie boli krocze ale kosci < czyli nie skóra i t podobne >....

Głupio powiem ale boli mnie tak jakbym jeździła nie wiadomo ile na rowerze..:)

W sumie już mnie tak bolało i wtedy to trwało jakies 3 dni i wtedy też nie czułam Stasia... więc kto wie jak się teraz ułożył ....

DZIŚ idziemy na 18:30 do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hura zobaczę naszego Stasia ... :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604877 przez agniesia1604
co do zielonego ogórka...
Nie mogę go jeść bo mi się strasznie odbija ... a uwielbiam ogórki :))))))

Ja wielu rzeczy kurde nie mogę jeść bo się źle czuję ...
codziennie zgaga...toć to przekleństwo... migdały przestały działać wiec biorę GAVISCAN ale on również pomaga na godzinę i dupcia zgaga powraca:) ...

Ostatnio mam nawet niechęć do piersi z kurczaka...nie smakują mi ...

Zobaczymy co lekarz powie na moje wyniki badan moczu bo jeśli coś o kamicy nerkowej to okaże sie ze ja w ogole nic nie mogę jesc!!!!!!!!!!!!

hehehehehehehe

12 lata 1 tydzień temu #604884 przez patka1603
A my dzisiaj zaczynamy 20 tydzień oto mój olbrzym
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #604895 przez agataxii
patka1603 śliczny okrągluszek :laugh: Dzidzia rośnie, że ho ho... :)

12 lata 1 tydzień temu #604898 przez Niesia
Patka, Brzuszek rośnie jak na drożdżach :)

Jeszcze raz dziękuję za pocieszenie...
Co do bólu, to mnie też cos brzuch pobolewa. Ale wydaje mi się, że to wina jelit. Wczoraj jadłam dużo kapusty, miałam i mam okropne wzdęcia, ogólnie od kilku dni mam zaparcie. W nocy czułam jak mi jelita skręca...

Już złożyłam u K zamówienie na jabłka...

Polecam:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604903 przez patka1603
eh jakoś nie mogę oglądać tego filmiku, przeraża mnie to...

a tak zmieniając temat to robiłam wczoraj porządki i znalazłam ciuszki dla maluszka które dostałam niecałe 2 lata temu jak byłam w 1 ciązy- troszk sie przeraziłam, dla czego to jest takie małe?! hehe

edit

już dodaje fotki
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #604904 przez katarzynaxxx89
Na szczęście mnie teraz nic nie boli, martwie się jedynie tym moczem nadal leukocyty i liczne bakterie po świętach kolejna kontrol

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka