BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #603681 przez olivka
Wynagrodzę mu to kolorowymi zabaweczkami, a pościel pozostanie beżowa lub ecru :laugh:
Agataxii fajny filmik, będzie pamiątka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #603685 przez Niesia
Ewelina, gratuluję córeczki. :)
Agniesia, ja nie kładłam cienkopisu na najwyższym punkcie, tylko tam gdzie czułam aktualnie dzidzię, czyli w podbrzuszu. Dodatkowo cienkopis jest kanciasty, więc tak nie spada :)
Agataxii super filmik :)

Kupiłam bieliznę na ślub a siostra po kryjomu ubranko dla dziecka. Kaftanik i spodenki w kolorze zielonym. Ale rozmiar na 12 miesięczne dziecko, więc troszkę ubranko poczeka zanim je założymy :)

Ah no i mam już plan na mój wieczór panieński :D

12 lata 1 tydzień temu #603694 przez patka1603
niesia to się pochwal

12 lata 1 tydzień temu #603708 przez Niesia
Nigdy nie byłam zbytnio imprezowa a po ostatniej imprezie i tej głośnej muzyce i zadymionym klubie stwierdziłam, że wolę domówkę. U mnie w domu nie ma jak zorganizować takiej imprezy, więc koleżanka z Wrocławia zaproponowała mi żeby zrobić imprezę u niej (Wrocław jest ok godziny drogi od Legnicy). Stwierdziłam, że to za dużo kombinowania i myślałam, nad zarezerwowaniem stolika w Ratuszowej. Przeszło mi też przez myśl aby zapytać moją siostrę czy mogłabym zrobić imprezę u niej (miałam zaprosić ją i jej współlokatorkę a one są chętne na imprezę zawsze i wszędzie :P )Było jedno ale... że był Grzesiek ich współlokator. Nie chcemy tam facetów, co jest oczywiste a nie wygonię chłopaka z własnego domu :P Jednak sprawa sama się rozwiązała, bo Grzesiek miał jakiś kryzys blablabla (długa i dziwna historia) i się wyprowadził. Więc chata należy do dziewczyn :) Bardzo się ucieszyły jak zapytałam ich o możliwość zrobienie panieńskiego u nich. Kiedyś co weekend przychodziłam na piwo, teraz już nie a jak już pisałam wcześniej, są bardzo rozrywkowe. Także domówka będzie :D

Się napisałam...

AAAA obiecały mi tort w kształcie penisa :D

12 lata 1 tydzień temu #603711 przez agniesia1604
Odebrałam wyniki badań krwi i moczu...
Krew - 7 pozycji poza normą - ale sie tym nie przejmuję..

Za to mocz:
liczne : szczawiany wapnia!!!!
obecne: pojedyncze kryształy !!!!
obecne: leukocyty 0-2
ph 6.0
odczyn kwaśny
kolor: mętny
obecne : liczne bakterie...

Jeśli teraz lekarz mi nic nie da to będę w szoku

Czytałam że szczawiany wapnia i kryształy...to w sumie wynik kamicy nerkowej.
Myślę że jakoś lekarz powinien interweniować...

Miałyście szczawiany wapnia i kryształy w moczu?

12 lata 1 tydzień temu #603719 przez agniesia1604
agataxii ,
ale extra filmik!!!!!!!!!!WOW
zazdroszczę Ci tego pukania:)

12 lata 1 tydzień temu #603727 przez patka1603
agniesia po 1 jeśli lekarz teraz nie zareaguje to kopnij go tak mocno w zadek aby doleciał do marsa- on przez swoje zaniedbania naraża twoje i dzecka zdrowie.
Już samo to że masz liczne bakterie świadczy o tym ze powinnaś zażywać leki a cała reszta wyników tylko to potwierdza!!! tym bardziej że stany zapalne dróg płciowych, moczowych mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu

12 lata 1 tydzień temu #603754 przez Gro-szek
olivka napisał:

Wynagrodzę mu to kolorowymi zabaweczkami, a pościel pozostanie beżowa lub ecru :laugh:

olivka - ja upatrzyłam sobie ten sam komplet pościeli... świetnie wygląda ale nie wiadomo jak w dotyku... A ja uważam właśnie, ze dziecko powinno mieć w stonowanych kolorach miejsce gdzie śpi... nadrabiać będę jak olivka powiedziała kolorowymi zabawkami :) Z wiekiem te kolory będą bardziej zdecydowane i kolorowe...

Agata świetny ten filmik... i kto by powiedział, ze Wasz chłopczyk tak nie lubi (albo właśnie lubi hehe)zimny krem :) Cudowny widok...

Ciekawe jak Monix po badaniu USG... bo chyba ma je dzisiaj :) nie mogę się doczekać zobaczyć bliźniaki na zdjęciu :)

Agniesia... niestety nie miałam szczawianów wapnia i kryształów w moczu... nie pomogę.. ale ostatnio dostałam jednosaszetkowy antybiotyk do wypicia (nie pamiętam nazwy).. i to pomogło, bo miałam coś co lekarzowi średnio się podobało... chyba obecność leukocytów...

12 lata 1 tydzień temu #603795 przez agniesia1604
Aha ...dzięki :)

Zobaczymy co lekarz powie - i czy wyśle mnie na kolejne badania:)

12 lata 1 tydzień temu #603811 przez klauduska89
ja już po wizycie. Z moją szyjką jak narazie wszystko ok. Dostałam jakiś krem gynazol bo mam stan zapalny z którym oczywiście wypuszczono mnie ze szpitala i nie przepisano żadnych leków. Luteinę od teraz muszę brać doustną...bleeee. No i zmieniłam lekarza i jestem bardzo zadowolona ze swojej nowej pani doktor. Bardzo miła i konkretna babka. Wizyta trwała nieporównywalnie dłużej niż u poprzedniego lekarza i sporo więcej się dowiedziałam. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię i glukozę 75 gram...Kolejna wizyta za miesiąc :) no i przytyłam 1,5 kg w 2 tygodnie :)

12 lata 1 tydzień temu #603829 przez Monix
Dziewczynki ja tylko wpadam powiedzieć, że to USG 3D mam jutro czyli w srodę o 18:50. Mój chłop wprowadził mnie w błąd, bo był święcie przekonany że wczoraj był wtorek :S :P No i dupa blada, bo ja już się nakręciłam na dziś, a tu jeszcze jeden dzień czekania... :(

Fajny ten filmik Agata :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #603837 przez Gro-szek
Monix.. no nic.. to czekamy razem z Tobą.. :)

Klauduśka - super że z szyjka ok. Widać ze zmiana lekarza się opłaciła... najważniejsze że jesteś zadowolona :)

12 lata 1 tydzień temu #603867 przez agataxii
klauduska89 to fajnie, że wszystko wróciło do normy :)

Przyszedł mi dzisiaj ten biustonosz
allegro.pl/action-bra-ii-ciazowy-bezszwo...-xl-i3066079619.html
iiii... haha.. Powiedzmy, że może być. Cycki się ciut nie mieszczą :laugh: Ale tak ogólnie to wygodny i myślę, że do jakiegoś czasu mi posłuży. :) Muszę szukać dalej.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #603918 przez Niesia
Aleeee kimnęłam sobie :P

Też planuję kupno nowego biustonosza w stylu sportowym. Są wygodne. Zwłaszcza kiedy ja nie mam aż tak obfitego biustu i nie jest aż tak ciążki.

Monix, dobrze że byłaś do przodu o jeden dzień a nie do tyłu, jak ja z godziną i się spóźniłam do lekarza. :P

12 lata 1 tydzień temu #603952 przez olivka
Agniesia ja miałam fosforany w moczu i p. prof mi powiedziała żebym jadła żurawinę, piła sok z czarnej porzeczki i zsiadłe mleko. Powiedziała, że zbiera mi się piasek i żebym też nie przetrzymywała moczu. Ale ja sobie przypomniałam, że piłam bardzo dużo herbaty, woda z czajnika nie była odfiltrowana i to może z tego ten piasek. Zrobiłam eksperyment i piłam wodę mineralną, duuuużo soku z czarnej porzeczki, czasami jadłam żurawinę i czasami piłam mleko zsiadłe ( to cholerstwo jest dla mnie obrzydliwe i mam odruch wymiotny jak je piję). Natomiast piłam bardzo mało herbaty ( teraz wodę na herbatę filtruję). No i ostatnie wyniki nie wykazały żadnych licznych bakterii i zniknęły te fosforany.
Także lekarz na pewno powinien coś Ci przepisać, bo nie ma żartów z tymi szczawianami, fosforanami itp.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka