BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #607480 przez EwelinaB87
Kij jej w oko :P

ja zakupow w ogole nie robie bo swieta spedzam w rozjazdach :P
Czyli żeruje (dosłownie) na rodzinie hahah ;)

Ja ostatnio coraz rzadziej czuje milenke, raczej jak jej sie cos niepodoba, czyli zmienie gwaltownie pozycje , albo rankiem po sniadaniu i przed snem, chyba juz zaczyna sie gniezdzic...

ja wizyte mam 9kwietnia wczesniej badania krzywej cukrowej itd...
Snilo mi sie ze mialam usg i baba nie widziala jaka płec (jakas trauma :P)

Moni ty w ogole musisz uwazać na siebie tym bardziej ze w terminie u blizniąt to i tak wczesniej niz w stosunku do normalnego porodu, musisz uważać na Leona i NN (wtf) :P

Mnie osobiscie nic nie boli prócz kaleczącej policzek 8, ciagle wysuszonego gardła...
Nawet macica i piersi juz mnie nie ciągną..

O 11:30 swiecenie u Babci meża a wieczorem spotkanie z rodzicami i tesciami...
Wiec pewnie jeszcze bedzie sprzatanie,

Generalnie to Wesołych świąt, Pamiętajcie o umyciu Jaj przed święceniem :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #607492 przez katarzynaxxx89
Wesołych Świąt wszystkim.
Na szczęście mnie też nic nie boli a ostatnio dzidzię czuję wyraźnie ale tylko w nocy(3).

11 lata 8 miesiąc temu #607513 przez MamaBąbelka
Klauduśka, śliczne ubranka :).

Monix, to uważaj tam na siebie i chłopców :), jednak ciąża mnoga to zawsze obciążenie większe dla organizmu.

Magda, święta w szpitalu to naprawdę przykra sprawa, ale najważniejszy maluszek. Powrotu do zdrowia życzę :*

Ewelina, polecam zaglądać na lokalne gumtree, u nas bardzo często ogłaszają się młodzi fotografowie, którzy za małą opłatą lub nawet za darmo, tylko za możliwość umieszczenia zdjęć w swoim portfolio, zrobią Wam sesję :). Ja się zastanawiałam nad zatrudnieniem naszego fotografa ślubnego do ciążowej sesji, ale też chce 400 zł wziąć, a moja siostra ma w liceum koleżankę, która amatorsko robi zdjęcia, ale naprawdę piękne i chcą mi siostry zrobić prezent na urodziny i poprosić ją za drobną opłatą o zrobienie tej sesji.

Tęskno mi za domem :/, dobrze, że się zmieniło i możemy wracać jutro, a nie dopiero we wtorek :). Strasznie się cieszę, ale dziś muszę przetrwać niemal cały dzień sama, mąż skończy dopiero o 22:00, wyrwie się tylko po południu na obiad ze mną. Wczoraj poszłam do tej galerii, w której otwiera sklep i przepadałam w H&M dziecięcym :D. W naszych warszawskich i okolicznych H&M'ach jest zwykle 1/3 tego towaru, co była tutaj, a jak zobaczyłam jaki jeszcze jest wielki wybór na wyprzedaży i cenę 70 koron (ok. 11,70 zł) za sztukę, to wiedziałam, że nie wyjdę bez czegoś dla niuni. I tak oto za niecałe 50 zł mamy sweterek rozm. 62, sukienkę i body rozm. 68 i dzianinową sukienkę na rozm. 74 :). Body ma dziergany kołnierzyk, a sukienka w kratkę jest przeszywana złotą nicią, w sam raz na święta będą :).
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #607524 przez MamaBąbelka
Mogę być dziś nadaktywna, przez to że siedzę sama ;).
Znalazłam takie słodkie zajączki:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #607525 przez MamaBąbelka
I takiego pięknego dekoracyjnego króliczka do zrobienia samemu, nie wygląda to na trudne, więc w przyszłym roku na pewno zrobię :).
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #607546 przez katarzynaxxx89

11 lata 8 miesiąc temu #607559 przez Niesia
Na wstępie życzę Wam Wesołych Świąt!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Sesję z brzuszkiem mam w planie (jak na razie) z maluszkiem jeszcze nie wiem. Wydaje mi się, że mimo wszystko warto zainwestować. Pamiątka na całe życie :)

Ubranka super ah! Też niedługo zacznę uzupełniać wyprawkę.

Ewelina, grzechotka dzieło sztuki. :)

Coś ostatnio mało czuję maluszka. Ale dużo ostatnio robiłam (może nie zauważałam jak dzidzia dawała znaki), więc dziś postanowiłam odpoczywać :)

11 lata 8 miesiąc temu #607563 przez Gro-szek
Ja dzis raczej nie poodpoczywam.. od rana na nogach i to w kuchni :) ale z drugiej strony w końcu czuję się w swoim żywiole...

Mała od rana daje mi znać o sobie... ostatnio mam wrażenie że dość intensywnie :)

MamoBąbelka... te zajączki są prześliczne...

11 lata 8 miesiąc temu #607570 przez MamaBąbelka
Dziękuję :).

To jeszcze Wam pokażę cuda, jakie znalazłam na allegro.
Tutaj zwłaszcza podoba mi się zestaw dla króliczka :) : allegro.pl/sesja-foto-szydelkowe-3-czesc...nka-i3130515060.html
A tego użytkownika żabka bez wiązania i myszka ze wstążką: allegro.pl/listing/user.php?us_id=17862082
Te też są słodkie: allegro.pl/sesja-foto-bajki-myszka-miki-...rek-i3123668805.html

Ewelinko, czapeczki i opaski też będziesz robiła?

11 lata 8 miesiąc temu #607591 przez patka1603
madziu powrotu do zdrowa życzę i mimo wzystko pogodnych świat!

ja nie mam zamiaru inwestować w przewijak myślałam raczej o jakiej podkładce tak jak np są torby turystyczne na pieluszki i jak ją rozłożysz to możesz na niej przewinąć maluszka. Wychodzę z założenia że maluszka można przewinąć na wszystkim- jednak zauważyłam jakiś czas temu jak przewijałam siostrzenice z kupki że mi pobrudziła łózko- dlatego mysle właśnie o macie-podkładzie takim co zajmie mało miejsca

dzwoniła do mnie dzisiaj babeczka z terminem badan pren. i mamy iść 11 kwietnia na 18 czyli w 22 tygodniu, już nie mogę się doczekać !!!!!

jak tam jajeczka pomalowane?! ja miałam okazje dzisiaj jedno pomalować i to farbkami. Nudze się aktualnie poniwaz maż poszedł odwiedzić rodziców, ja wcześniej pomagałam przy sałatkach, a popołudniu mamy sobie zrobić krótki wypad na miasto :D

11 lata 8 miesiąc temu #607609 przez EwelinaB87
Tak mam zamiar robic chyba wszystko co sie da a taka czapeczka czy buciki czy opaska, nie jest tak czasochlonne jak zabawka na szydelku...

Ja chyba wykrakalam o tym braku boli bo dostalam przed wyjsciem takiej kolki z lewej strony ze az mnie polamalo... wciaz ja czuje ale nie mam pojecia czemu, jakbym biegala czy cos ale przeciez tego nie robie.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607627 przez agniesia1604
Wesołych Świąt Wielkanocnych !!!!

Wiecie co ... musze pochwalić STASIA!!!!!!!!

Mój M. wczoraj zobaczył pierwszego kopniaka ... a dziś kilka razy:) hehehehehe
Stasiu daje znać i to dość mocno :)
Pięknie to wygląda... nie miałam nawet głowy do wzięcia aparatu żeby nagrać jego wybryki:)))))))

Ale mąż zachwycony :) Do rodziców dzwonił i taki podniecony :)))) heheh ...
Teściu mówi że jak zdrów po dziadziusiu to i puka:)

11 lata 8 miesiąc temu #607646 przez MamaBąbelka
W sumie to ja taka nieogarnięta...
Wesołych Świat dla Was dziewczyny, zdrowych i radosnych. I spokoju i dobrego samopoczucia Waszego i maluszków :).

Ewelina, to fajnie, tylko to będzie musiało zaczekać na małą, żeby było wiadomo na jaką główkę na chrzest czy na sesję taka opaseczka albo czapka. Jak możesz to połóż się i poodpoczywaj.

Patka, no to już wkrótce wizyta :). Idziesz na 3d czy zwykłe usg?

Agniesia, no to tatuś musiał mieć radochę. Ja małą od dnia wyjazdu też czuję o wiele mocniej i częściej, zwłaszcza jak się kładę spać i jak siadamy coś zjeść ;). Ale przez to nie było okazji, żeby mąż poczuł. A wczoraj położyliśmy się razem i jak zaczęła kopać, to przyłożył rękę i jak lekko poruszał brzuszkiem, to go znów kopała i się śmiał. A potem wreszcie też zauważył na brzuszku kopniaczki :).

11 lata 8 miesiąc temu #607672 przez klauduska89
Widzę że przygotowania do świąt idą pełną parą bo taki spokój i cisza tu dziś...:) Jak ja uwielbiam tą piosenkę i często mnie wzrusza...Miłego słuchania :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607706 przez kaska30
witam przyszłe mamusie
u mnie wszystko się unormowało z macicą , ale niestety nie mam jeszcze tej przyjemności żeby poczuć dzidziusia , i nadal nie wiem kto mieszka w brzuszku ( kolejna wizyta dopiero 16.04)

Najserdeczniejsze życzenia , zdrowych radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka