BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #628978 przez EwelinaB87
ja za to dalabym im negatywa i bez dyskusji, oni nie chcieli isc na reke to dlaczego ty masz isc :/. niech sie gonia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #628987 przez agniesia1604
i chyba będę do tego zmuszona....

Chociażby neutralny za brak jakiejkolwiek współpracy.
Uparte to i tyle ...

W sumie pierwszy raz trafiłam na takiego sprzedającego...
Nie życzę nikomu takiej głupiej sytuacji...

w sumie moja wina ... teraz rozumiem wasze roztargniecia...
Sama tego w końcu doświadczyłam:)

11 lata 8 miesiąc temu #628990 przez agniesia1604
Idę nałożyć sobie LODY... o .... ponoć one pomagają ochłonąć:)

11 lata 8 miesiąc temu #628995 przez cukierecek27
wunia1984 napisał:

Cukierecek nie wiem czy Twój lekarz wspominał coś o badaniach z przepływami wykonuje się je ok 24 tygodnia, jeśli miałabyś możliwość to może warto zrobić. Ja mam takowe w poniedziałek.
W czasie tego badania sprawdzają przepływy w pępowini e i łożysku, celem jego jest określenie czy dzieciątko dostaje odpowiednią ilość skłądników odżywczych.

jeja... nic nie mówiła o takim badaniu .... musze poczytac o tym tylko hmm nie mam kompa jeszcze :angry: narazie 13 maja kolejna wizyta

11 lata 8 miesiąc temu #628996 przez wunia1984
Też nierozumiem tego sprzedawcy, wystaw mu komenta takiego, ze mu w pięty pójdzie, żeby czasem milionerem po Twoich zakupach się nie stał ;)

11 lata 8 miesiąc temu #629000 przez klauduska89
mi też strasznie nie podoba się nowa strona Allegro i jakoś nie mogę się w niej połapać...

11 lata 8 miesiąc temu #629001 przez wunia1984
Cukierecku warto zapytać, złe doświadczenia pierwszej ciąży nauczyły mnie pytać i upominać się o wszystko... Może zadzwoń do lekarza jak masz nr i popytaj.

11 lata 8 miesiąc temu #629006 przez wunia1984
To badanie USG wykonuje się pomiędzy 24 a 42 tygodniem ciąży. Dostarcza nam informacji na temat postępu dojrzewania dziecka. W trakcie tego badania zwykle wykonuje się pomiary biometryczne, które umożliwiają oszacowanie wagi dziecka. Daje to również informację jak rozwój dziecka przedstawia się na tle średniej i w porównaniu do normy. Poza oceną dziecka, przeprowadzamy ocenę łożyska ( lokalizacji ), sznura pępowinowego oceniamy ilość płynu owodniowego( AFI ) Przy pomocy badania USG metodą Dopplera oceniamy przepływy naczyniowe naczyń pępowiny, mózgowia oraz w tętnicach macicznych matki. Służy to ocenie „wydolności” łożyska.
Tutaj masz co to za badanie :)

11 lata 8 miesiąc temu #629009 przez cukierecek27
hmm a może miałam to robione przy tym usg... musze popatrzeć dokladnie na tym wydruku ... jak sie czlowiek nie zna to ciezko ;/

11 lata 8 miesiąc temu #629011 przez EwelinaB87
Mnie w 21tc sprawdzali przeplywy ale raczej serca, musze sie umowic na 3 badanie, ale najbardziej martwi mnie to ze sie nie moge dodzwonic do przyszpitalnej szkoly rodzenia :(
a juz mam malo czasu, strasznie mnie to martwi

11 lata 8 miesiąc temu #629013 przez katarzynaxxx89
ja coś podobnego miałam pomiar dzieciątka, waga ale nie było doplera tylko USG i się okazało że dzidziuś bardzo ładnie się rozwija więc jestem zadowolona.
A co do allegro to miałam ze 2 razy taką sytuacje że zamówiłam więcej sztuk niż chciałam i pisałam potem i zawsze anulowali więc ten sprzedawca co nie chce anulować jakiś dziwny

11 lata 8 miesiąc temu #629021 przez Gro-szek
wunia1984 napisał:

Cukierecek nie wiem czy Twój lekarz wspominał coś o badaniach z przepływami wykonuje się je ok 24 tygodnia, jeśli miałabyś możliwość to może warto zrobić. Ja mam takowe w poniedziałek.
W czasie tego badania sprawdzają przepływy w pępowini e i łożysku, celem jego jest określenie czy dzieciątko dostaje odpowiednią ilość skłądników odżywczych.

Cukiereczku właśnei miałam Cię o to zapytać, ale wunia mnie wyprzedziła :)...
lekarz mówił mi że takie badanie wykonuje się gdy masa dzieciątka jest troszeczkę za niska...
Podejrzewam że na zwykłym USG nie będzie to widoczne, lekarz do kórego zwróciłam się prywatnie o badanie 4d zrobił dla pro formy. Fakt, badanie wykonuje się w 2d ale chyba musi mieć lepszy sprzęt, nowszej generacji.. zapytaj :)

hmm a może miałam to robione przy tym usg... musze popatrzeć dokladnie na tym wydruku ... jak sie czlowiek nie zna to ciezko ;/

Badanie jest to w 2d a przepływy widoczne są w kolorze czerwony i niebieski - to w serduszku, a przepływ krwi w pępowinie miałam z większa gamę kolorów.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629022 przez agataxii
EwelinaB87 napisał:

Oglądam na allegro krzeselka do karmienia i zobaczylam to:

chcialam kupic zwykle drewniane, ale to ma niesamowicie fajnie regulowane oparcie blacik i stoliczek z przegródkami ten kolor mi pasuje ale nigdzie go nie widze :( kazdy udostepnia a do kupienia nie ma :(

Nie skończyłam jeszcze nadrabiać postów, ale ten zielony zdecydowanie ODRADZAM! Mam identyczny w kolorach brązu. Totalna tandeta. Miałam nadzieje, że posłuży dwójce dzieci, a ten stolik już się ledwo kupy trzyma. Połamały się plastiki na łączeniach. Nie stabilny. Gdybym miała jeszcze raz wybierać to samo krzesełko na aluminiowym stelażu.

Edit:
ale za to ten biały znajomi mają i nawet nie narzekają. Dużo porządniejszy jak ten zielony.

11 lata 8 miesiąc temu #629025 przez cukierecek27
Gro-szek napisał:

wunia1984 napisał:

Cukiereczku właśnei miałam Cię o to zapytać, ale wunia mnie wyprzedziła :)...
lekarz mówił mi że takie badanie wykonuje się gdy masa dzieciątka jest troszeczkę za niska...
Podejrzewam że na zwykłym USG nie będzie to widoczne, lekarz do kórego zwróciłam się prywatnie o badanie 4d zrobił dla pro formy. Fakt, badanie wykonuje się w 2d ale chyba musi mieć lepszy sprzęt, nowszej generacji.. zapytaj :)

Badanie jest to w 2d a przepływy widoczne są w kolorze czerwony i niebieski - to w serduszku, a przepływ krwi w pępowinie miałam z większa gamę kolorów.

to w takim razie mialam :) na tym połówkowym

11 lata 8 miesiąc temu #629026 przez wunia1984
Dokładnie tak jak groszek napisała :) Rutynowo tych badań niestety się nie wykonuje.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka