BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629143 przez EwelinaB87
Umówiłam sie wiec tak:
18,40 spotkanie,
7 spotkan, pierwsze organizacyjne.
wtorki czwartki od 12,30 1,5h zajęc
jestem umówiona na 4czerwca czyli około 30tc
ujdzie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629144 przez agniesia1604
Ja miałam problem rok temu z wywołaniem akcji poronnej ...
tabletki nie pomagały,
oscycośtam nie pomagała,
balonik nie pomagał,
4 dni męczarni
w końcu powiedziano mi ze zamówili żel za 400zł refundowany w pełnej kwocie przez Fundusz!!!
i w końcu pomogło!
Straszono mnie ze cesarką się skończy... ech jak on mi nie pomoże

JAJA ...
chodzi o to że zamawiają dopiero wtedy gdy naprawdę jest to potrzebne!

Szpitali nie stać na zakup z góry określonej liczby ... to koszta ... a potem weź proś o ich zwrot - Fundusz im nie chce zwracać albo zwraca tylko część pieniędzy ...
Tu w tej głupiej kwestii to popieram szpitale ... bo w dużej mierze brak środków leczniczych i uśmierzających ból leży po stronie Funduszu Zdrowia ... Który jak zwykle ma tysiące procedur i kilkadziesiąt odwołań ...

np: leki - chemioterapia
np: leki na serce - ostatnio przykład z pracy mojego męża o którym wam wspominałam ...żona do domu musiała jecha po leki na serce bo szpital nieposiadał leków na serce a pacjent mógł umrzeć...
np: ostatnio inny problem w szpitalu:
Mojego męża wujka pochowano przedwczoraj...
miał operację na biodro - 3 dnia po operacji zmarł ... na oddziale ortopedii
przestały działać nerki .... zabrano go do innego szpitala na oddział NEFROLOGI? a tam zator płucny i juz nie mogli mu pomóc....

SZOK ... po prostu z jednego szpitala do drugiego ...
brak leków , brak możliwości leczenia...

A Fundusz wyciąga konsekwencje od biednych którzy tak naprawdę mają miliony zadłużeń .... bo Fundusz twierdzi że nie trzeba operować .... leczyć.... że obyłoby się bez?

W TV wczoraj mówili ... na operację biodra czeka się 6-8 lat bo tak ogromne są kolejki...a wiecie skąd te kolejki? To ograniczenia ze strony Funduszu ... bo Fundusz uważa ze nie potrzeba biodra operować... on woli aby taki MOPS płacił 153zł zasiłku z tytułu niepełnosprawnosci .... a nizeli wydać na operację biodra 20 tyś ... albo i więcej....
....za 6-8 lat Fundusz liczy na to że juz ten pacjent nie zakwalifikuje się na operację ... bo wiek , bo choroby , to normalna kolej rzeczy...
12 lat temu jeszcze trzeba było czekać 6 miechów na operację biodra czy kręgosłupa ....

Teraz to paranoja... płacisz przez 30-40 lat ubezpieczenie a gówno z tego masz:)

11 lata 8 miesiąc temu #629148 przez agniesia1604
Wiec ... płać i płacz

Więc lecz się prywatnie i się ciesz:)

No i tyle by było ...
Ja się w głównej mierze leczę prywatnie....

11 lata 8 miesiąc temu #629151 przez EwelinaB87
dlatego ja jestem za platną służbą zdrowia, tzn tak jak te ubezpieczenia komercyjne, place tyle samo ale mam bez kolejek, w profesjonalnych oddzialach nowoczesnych, z nikim sie nie uzeram za kazdym razem mam robione wszystko itd.

jakby sie zastanowic to kazdy z nas w ciagu zycia placi za kilka operacji ktorych moze w ogole nie miec..

taki nasz kraj powalony, placimy skladki emerytalne do usranej smierci a gdy nastapi to z 2filarów kasa przepada! jakis ladny domek z ogrodkiem idzie sie gonic! nienawidze socjalki w naszym kraju bo to jest system dla pracowitych mlodych ludzi a nie nierobów i starych ludzi...

11 lata 8 miesiąc temu #629153 przez katarzynaxxx89
takie jest już to nasze państwo.
A co do szkoły rodzenia u mnie jest płatna w prawdzie nie dużo bo 120 zł ale nie chce mi się jeździć samej bo to by było w godzinach kiedy mąż w pracy

11 lata 8 miesiąc temu #629181 przez agniesia1604
no my mamy szkołe od 18-20 :) więc w sam raz bo mąz wraca o 17:15:P Obiadek i do szkoły :)

11 lata 8 miesiąc temu #629187 przez agniesia1604
ech tak mi ten czas od 6 rana zleciał ze czuje się jakby to miał być zaraz wieczór ... padam :P

11 lata 8 miesiąc temu #629191 przez cukierecek27
agniesia1604 napisał:

no my mamy szkołe od 18-20 :) więc w sam raz bo mąz wraca o 17:15:P Obiadek i do szkoły :)

my tez na 18 -20 :)

11 lata 8 miesiąc temu #629197 przez agniesia1604
ide sprzatać:) ....
Trochę się może rozerwę przy sprzątaniu łazienki :)

11 lata 8 miesiąc temu #629201 przez MamaBąbelka
Kataleja, Ty chyba naprawdę na zamówienie te dziewczynki rodzisz :D. Gratulacje :).

Cukiereczek, to świetnie, że wszystko dobrze, widać taka uroda Twojej córci :). Moja ostatnia podopieczna urodziła się jeśli dobrze pamiętam 54 cm, czyli tak standardowo, ale ważyła zaledwie 2,5 kg i jest zupełnie zdrowa, od połowy ciąży wiedzieli, że tak będzie.

Przypomniałyście mi, że muszę zadzwonić i umówić się z położną na prywatną opiekę na poród :)

11 lata 8 miesiąc temu #629204 przez katarzynaxxx89
u nas od 17 a właśnie o tej godz mąż wyjeżdża do pracy. Aa ja mam w planach dziś umyć podłogi potem obiadek pieczone ziemniaczki i zrobie sok marchewkowo, jabkowy bo mam sokowirówke

11 lata 8 miesiąc temu #629216 przez agataxii
Ja tam jestem za możliwością wyboru. Albo chcę być opłacana przez pracodawce i mieć możliwość leczenia się w na kasę chorych. Albo pracodawca przelewa mi tą kwotę na konto i to już moja sprawa co ja sobie z tym zrobię. Czy będę odkładać na jakieś konto, czy przejem... A w razie nagłego wypadku wymagającej natychmiastowej opieki szpitalnej, każda osoba która zdecydowałaby się na taki "rodzaj" ubezpieczenia, musiała by mieć odłożone obowiązkowo x tyś. na nagłe przypadki.
Ale niestety żyjemy w kraju, gdzie z każdym kolejnym dniem utwierdzam się, że demokracji i sprawiedliwości to tu nie ma, a kto ma pieniądze, ten może i ma wszystko. Niebawem to dojdzie do tego, że będziemy robić za miskę ryżu w obozowiskach pracy itp, itd...
Szkoda nerwów na politykę.
My tu wesolutkie forum z radosnymi nowinkami mamy prowadzić :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #629217 przez EwelinaB87
ja z moim pojde na wybrane, ma w rozne dni prace wiec jakos to pogodzimy :)

11 lata 8 miesiąc temu #629233 przez agniesia1604
JA nawet nie wiem ak to do końca będzie wyglądało ...ta moja szkoła rodzenia...
Pani powiedziała że przez te 2 godziny ćwiczenia, śpiewy dla maluszków i w sumie więcej nie usłyszałam jako że mieszkam na końcu Polski i z zasięgiem mam lekki kłopot ...:P heheheheheheh

No ale przekonam się w czwartek

Ale myślę że nie wiele mogę się spodziewać po darmowej szkole rodzenia...

11 lata 8 miesiąc temu #629234 przez agataxii
A tak z czystej ciekawości spytam.
Macie może czasem tak, że łapie was nagłe osłabienie, uczucie ociężałych rąk i nóg, nudności i do tego uczucie jakbyście miały za chwilkę zemdleć, ale jednocześnie czujecie, że musicie zjeść coś słodkiego, bo to wam pomoże?
W 1c tak miałam parę razy i zauważyłam, że teraz też mi się tak czasem stanie. Nawet jak dobrze pamiętam, to mniej więcej na tym samym etapie ciąży. Problemu z cukrem nigdy nie miałam i nie mam. Z 1c krzywą cukrową miałam wzorcową (ciekawe jak teraz będzie).
Tak z ciekawości pytam, czy spotkałyście się z czymś podobnym?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka