BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #649427 przez olivka
Śliczne ubranka Agniesia...i kocyk i pieluszki...
Maminka na tych aukcjach to też wylicytowałaś perełki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649428 przez klauduska89
ładny brzuszek :) Ja też chętnie bym z mężem na spacer wyskoczyła ale ma napięty harmonogram i na spacer już niestety nie ma czasu i sił. Wraca o 15 z pracy i pomaga później robotnikom i ogarnia po nich podwórko. Wymęczony zasypia jak dziecko :)
Ja dziś też wzięłam udział w kilku aukcjach od jednego sprzedawcy, o 21 i 22 wyniki i zobaczę czy wygrałam :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #649437 przez katarzynaxxx89
a jakie mają wymiary te pieluszki flanelowe te po lewej
bo mam identyczny materiał jak te w żyrafki tylko bym musiała go pociąć i obszyć

11 lata 7 miesiąc temu #649549 przez patka1603
prześliczne ciuszki.
jeśli chodzi o pościele to prześliczne tylko troszkę drogie te 3 elementy bo za podobną cenę można kupić 7 elementów np. allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=21906341 gdyby nie ta cena na pewno bym się skusiła na wersje w niebieskiej kolorystyce.

dziewczyny a powiedzcie mi w którym tygodniu urodziła ta lipcówka, bo ja cały czas się obawiam że przez te moje skurcze to wyląduje wcześniej na porodówce i będę za przeproszeniem z gołą dupą a w zasadzie to Kacperek bo zakupowe plany mam zamiar zacząc od czerwca- miało być stopniowo ale chyba się za to wezmę od czerwca z grubej rury bo mam obawy czy wszystko zdążę kupić

11 lata 7 miesiąc temu #649574 przez olivka
Patka ja też mam skurcze, ale to chyba normalne w tym tyg. ciąży, oby nie były silne, trzeba obserwować...mam przeczucie, że urodzę przed 13.08 oby tylko wskoczyć na 36 tydzień...no i biorę też dużo leków na podtrzymanie, ciekawe czy ma to jakiś wpływ na wcześniejszy poród...mam wizytę 14.05. to zapytam swojej gin.

11 lata 7 miesiąc temu #649586 przez wunia1984
Ta lipcówka chyba byłą w 30-31 tygodniu.

11 lata 7 miesiąc temu #649587 przez patka1603
Z tego co ja słyszałam to jak się bierze leki na podtrzymanie to ciężej wywołać akcję porodową, więc jeśli poród się zacznie samoczynnie to jest się akurat szczęściara, byle by był to poród o czasie.
Ja chwilami to mam wątpliwości czy to Kacperek mnie tak uwiera czy może mam skurcze mimo że biorę duphaston 3 razy. I się tym się stresuje

11 lata 7 miesiąc temu #649596 przez olivka
ahaaaa to nawet nie wiedziałam, że leki na podtrzymanie coś takiego powodują...
Nie stresuj się...nasze maluchy rosną i uciskają tu i tam dlatego możesz czuć taki dyskomfort, wszystko będzie dobrze, mnie często brzuch twardnieje jak za długo siedzę, stoję lub chodzę ale moja mama też tak miała w 2 ciążach i było wszystko ok. A ostatnio zazwyczaj z rana mam lekkie skurcze tj. na miesiączkę tylko o wiele o wiele mniej bolące.
Patka więcej trzeba leżeć :)

11 lata 7 miesiąc temu #649598 przez olivka
Chyba mam smaka na flipsy czekoladowe :P a dzisiaj po raz pierwszy zjadłam trrruskawki całe 6 :) ale były pyyyyszne omnomnomnom

11 lata 7 miesiąc temu #649607 przez patka1603
No z tym leżeniem to u mnie ciężko, ostatnio w ogóle nie leże chyba że mam liczyć nockę :P Wcześniej częściej odpoczywałam, co wcale nie oznacza że prowadzę jakiś intensywny tryb życia, po prostu brzuszek się domagał..
No ale z tym leżeniem to pewnie przez to że teraz o wiele lepiej się czuje niż we wcześniejszym okresie ciąży

flipsy czekoladowe ??! cóż to

11 lata 7 miesiąc temu #649616 przez olivka
No Patka nie jadłaś nigdy Flipsów czekoladowych...chrupek kukurydzianych ????? :) kiedyś były różne smaki teraz widuję tylko czekoladowe i toffi :D

11 lata 7 miesiąc temu #649621 przez Gro-szek
Troche mnie na forum nie było a tu takie nowiny o lipcówce... trochę zagłębiłam się w posty na ich stonie i muszę przyznać że dziewczyny tam mają już stracha.. wcale się im nie dziwię... najważniejsze że maluszek zdrowy :)

Jeśli chodzi o pampersy ja planuje kupić na początek Huggisy, moja siostra z nich korzystała i wiele koleżanek i były zadowolone... później chciałabym przerzucić się na Dadę. Coraz częsciej przekonuje się do Biedronkowych wyrobów :)
Ale trzeba brać pod uwagę, że każda pupa jest inna i bedzie inaczej reagować... wszytsko wyjdzie w praniu. Dlatego zamierzam na początek kupowac małe opakowania, żeby później nie wyrzucać.

Jutro jadę na dni otrwate w Askocie, zobaczymy czy coś fajnego zaoferują. Mam nadzieje...

Agniesia
ubranka śliczne... niezłe zdobycze :)

Olivka
super brzusio... ja mam już 7 kg na plusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #649624 przez Gro-szek
Olivka - jak flipsy to dla mnie tylko te orzechowe :) mniam :)

11 lata 7 miesiąc temu #649626 przez olivka
Gro-szek od kilku lat już nie widziałam u nas innych smaków niż czekoladowe i toffi a bardzo lubiłam w szkole średniej razem z koleżankami paprykowe, bekonowe i orzechowe :) mniaaam

11 lata 7 miesiąc temu #649628 przez katarzynaxxx89
pościel
lepiej się prezętuje na żywo niż na fotkach ja mam taką jest nie wyprasowana
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka