BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #649943 przez wunia1984
Hej Laseczki! Ja dzisiaj od 8 na nogach, bo syn sąsiada z góry w piłkę sobie w mieszkaniu gra... Normalnie ręce opadają ! Codziennie jak nie piłka to skoki w dal... Poracha!
Allegro - fajna opcja na tanie zakupki. Gratuluję wygranych aukcji :) Podsumowanie dzisiejszej nocy:
-4 razy siku
-zmiana pozycji - prawy bok, lewy bok, plecki średnio co 15 minut :)
Też tak macie?
Olivka mały akrobata Ci rośnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649944 przez olivka
Klauduśka jak wziąć udział w takiej licytacji? Nie wiem na czym to polega, nigdy tego nie brałam udziału

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649957 przez katarzynaxxx89
Ja mam przeczucie że urodzę pod koniec lipca zresztą tak by wynikało też z usg, ale zobaczymy.
A ja byłam przenoszona i cały tydzień, a mój brat 2 dni

Kaudusia89 super ciuszki gratulacje szczególnie podoba mi się bluza disney szara w paski

11 lata 7 miesiąc temu #649965 przez agniesia1604
wunia1984 napisał:

Hej Laseczki! Ja dzisiaj od 8 na nogach, bo syn sąsiada z góry w piłkę sobie w mieszkaniu gra... Normalnie ręce opadają ! Codziennie jak nie piłka to skoki w dal... Poracha!
Allegro - fajna opcja na tanie zakupki. Gratuluję wygranych aukcji :) Podsumowanie dzisiejszej nocy:
-4 razy siku
-zmiana pozycji - prawy bok, lewy bok, plecki średnio co 15 minut :)
Też tak macie?
Olivka mały akrobata Ci rośnie :)

Wunia dziś też miałam ciężką noc ...
-wstawałam na siusiu z 8 razy
-otwierałam okna bo mi było duszno
-wstawałam i zamykałam okna bo było mi za zimno
-wstawałam bo mi się strasznie pić chciało
no i podsumowując .... wstałam o 6 bo juz miałam dość tej męczrni...
mój M. pojechał dziś do pracy na kilka godzin .... więc siedzę samiutka :P
i jeszcze odpoczywam:)

11 lata 7 miesiąc temu #649971 przez wunia1984
Agniesia no to nie jestem sama!:)
Ja też samiutka, mężuś w pracy a ja muszę ogarnąć. Mieliśmy dzisiaj malowanie zacząć ale pogoda dupna więc raczej jutro może coś :(

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649980 przez agniesia1604
Aż się prosi by samemu to zrobić:)
Tylko potrzeba:
czekolady, balona, miseczkę i lodówkę a potem tylko do tego truskawki ... mniammmmm

Hihihihih
a myśmy zaczęli 29 tydzień!!!!!!!!!!:)))))))))
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #649982 przez wunia1984
A my 27 :)

11 lata 7 miesiąc temu #650005 przez EwelinaB87
30tc, strasznie wczesnie, boje sie wczesnego poru bardzo, ciagle wydaje mi sie ze milcia jest taka malutka mimo ze ciagle kopie mnie wysoko nad pempkiem a boksuje na dole, co wydaje mi sie pozycja glowka w dol, ale brzyszek zamiast mi roznac to sie zaokragla jest juz calkiem wysoko zaokraglony.

moze dzieki temu unikne glebokich rozstepow,
zrobilam nawet skladanke z ostatnich kilku tygodni, myslalam ze nie widac roznicy, moze nie jest znaczna jak miedzy 16 a 18tc ale jednak widoczna ;)

11 lata 7 miesiąc temu #650037 przez Gro-szek
Ewelina śiczny brzunio :) mój też jest mniej więcej takich wielkości...

Dziś jade do Askota i powiem Wam szczerze, że mam już mętlik w głowie... podziwiam Was, ze macie tak wszytsko już poobmyślane i zaplanowane...przeczytałam już setki jakiś artukułów o wyprawce, każda różni sie od siebie(w sensie firm czy modeli)... podejrzewam, ze jak już coś kupię to później jakoś poleci.. ale ciężko mi jakoś na coś zdecydować... za dużo tego jest na rynku...

11 lata 7 miesiąc temu #650049 przez Gro-szek
Dziewczyny patrzę teraz na podgrzewacze i sterylizatory... np z Aventa jest sterylizator mikrofalowy.. słyszałyście cos o tym?
Jedzenie z mikrofalówki niekoniecznie zdrowo mi się kojarzy i nie wiem czy taki sterylizator też?
Czy to bedzie zdrowe dla maluszka?

11 lata 7 miesiąc temu #650052 przez EwelinaB87
Gdyby nie bylo watpie zeby avent pakowal sie w tego typu sprawy, wydaje mi sie ze mikrofale stosowane sa tez w medycynie do sterylizacji narzedzi niemetalowych ale nie wiem, mysle ze to jedno z tanszych rozwiazań ale podobne dzialanie daje garnek ze wrzatkiem ;)

ja mam trzy problemy ostatnio:
1. to opuchniete stopy, nie wiem czy to od ciaglego chodzenia, siedzenia, czy obrzeku wodnego, ale puchna strasznie nie mieszcze sie w ciasniejsze buty :(
musze je jakos namaczac, ale chyba bede musiala kupic jakis krem, nie wiem czy mozna brac masc z kasztanowca w czasie ciazy czy inne masci chlodzace z mentolem, sa tez kremy dla kobiet w ciazy ale nie wiem czym zasadniczo sie roznia od tych.

2. troszke powazniejsza od jakiegos czasu zauwazylam na srodku pachy guzek, pobolewa przy ucisku ale jest strasznie zbita brylka malutka ale widac ja na skorze, w poniedzialek ide do internisty, mam nadzieje ze to tylko powiekszony wezel chlonny, ale i tak nie wiem z jakiego powodu.

3. ponizej sutka moje piersi zaczynaja ciemniec, czasem wydaje mi sie ze barwa skory zlewa sie z barwa sutka, nie wiem czy to jakies odparzenie czy skora nie oddycha czy to jakies uczulenie, nie boli, ale skora jest jakas taka dziwna, niby smaruje piersi codziennie dwa razy kremami, ale zaczyna mnie to martwic, nie wyglada to estetycznie, musze to tez wspomniec interniscie...

11 lata 7 miesiąc temu #650056 przez wunia1984
Ewelinka pięknie rośniecie :) O swoich wątpliwościach opowiedz koniecznie lekarzowi, mnie babka na każdej wizycie pyta czy puchnom mi kostki i stopy, więc czegoś to musi dotyczyć. A przbarweinia skóry w ciąży to ponoć powszechny problem, może mała gdzieś na wątrobę uciska. Moja mama miała takie plamy ale na twarzy :)
Podgrzewwacz kupię ale steryzlizator niekoniecznie, czytałam opinie, że są raczej zbędne :)

11 lata 7 miesiąc temu #650058 przez Niesia
hej dziewczyny. Rzadko to ostatnio bywam i w najbliższych dniach nic się nie zmieni. Mam miesiąc na skończenie pracy licencjackiej a promotorka w ogóle nie pomaga :/ Nie ma z nią kontaktu! Nie odpisuje na maile w godzinach konsultacji jej nie ma a nr telefonu nie udostępnia :/:/ Ostatnio oddałam jej dwa rozdziały pracy ale powiedziała, że maj jest pięknym miesiącem i jej się nie chce sprawdzać naszych prac :angry: Tragedia! Muszę spiąć tyłek, pisać dalej a w pon mam nadzieję iść do pielęgniarki z pediatrii prosić o pomoc. Ja coś czuję, że bronić się będę w październiku :( W dodatku muszę pisać zaliczenia na inne przedmioty. Na szczęście to łatwe tematy np. opieka nad osobą po próbie samobójczej (dużo materiałów), suplementy, brać czy nie? ...dość przyjemny i mój karny referat za nie chodzenie na zajęcia czyli formy aktywności ruchowej dla ciężarnej... lajcik. ale czasu tak mało :(

Także życzę Wam miłego weekendu. Ja zabieram się za pisanie.

Ah. Dziś 100dnówka :)

11 lata 7 miesiąc temu #650059 przez Gro-szek
Ewelina no właśnie tez tak myśle..ale wiesz.. niby mikrofalówka też jest środnio zdrowa ale jest dopuszczona do użytku dla ludzi..

A Wy będziecie używać sterylizatorów czy jednak zdecydujecie się na tradycyjny garnek z wrzątkiem?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650069 przez Monix
Witaj Ewela :D brzusio okrąglutki i piękny :)

Wunia podgrzewacze są też przeważnie sterylizatorami :laugh:

Mi już też zaczynają puchnąć stopy, niewiele ale jednak :dry:

Groszku ja będę używać sterylizatora, po pierwsze jest szybciej, po drugie butelki czy smoczki nie zachodzą kamieniem i nie robią się brzydkie tak jak to się dzieje przy sterylizacji w garnku z wodą

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka