BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #649629 przez Gro-szek
U mnie w sklepie tez nie ma bekonowych czy paprykowych ale otrzechowe normalnie są... uwielbiam je bo kojarzą mi się ze szkołą podstawową :)
to były czasy... nasze dzieci zapewne nie będą miały okazji zasmakowac ich...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649631 przez katarzynaxxx89
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #649632 przez katarzynaxxx89
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #649634 przez olivka
Katarzyna fajna ta pościel :) ciekawe jak po praniu będzie się zachowywać...
Gro-szek pewnie nie spróbują, ale może to i dobrze ;) niech owocki wcinają ;P za dużo i tak chemii w codziennym pożywieniu

11 lata 7 miesiąc temu #649635 przez klauduska89
czy wy tak musicie człowiekowi smaka robić :)? U nas są flipsy truskawkowe i czekoladowe no i oczywiście te zwykłe kukurydziane :) Mi czasami brzuch twardnieje ale to głównie jak stoję czy chodzę, jak siedzę i leżę raczej nie zdarza się żeby twardniał.
Też słyszałam że jak się bierze leki na podtrzymanie to później często trzeba wywoływać poród ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja mam cały czas wrażenie że urodzę w lipcu (termin mam na 2 sierpnia) ale to się wszystko z czasem okaże :)

11 lata 7 miesiąc temu #649638 przez wunia1984
Dziewczyny ładne brzunie, Katarzyna chyba na wdechu to zdjęciucho robiłaś ;) Narobiłyście mi smaka na Flipsy ale truskawkowe :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #649644 przez patka1603
olivka jakoś mi to umknęło.

Zapomniałam wspomnieć byłam dzisiaj znowu u dentysty na zmianę tego rzekomego opatrunku- chodzi o to że na dziąsło kładzie mi jakaś tabletkę i na to gazik- ma to złagodzić stan zapalny,ale niestety nie łagodzi bólu.
Na szczęście tym razem była inna babeczka i dała mi coś innego pod dziąsło wsadziła mi taką jakby piankę genialna sprawa po minucie od styknięcia się z dziąsłem w końcu przestało bolec a bolało od 4 dni więc poczułam wielką ulge no i nie trzeba trzymać gaziku przez pół dnia więc można normalnie mówić i jeść. Niestety wypadło mi to przed chwila jak jadłam jogurt, mam nadzieje że ból za szybko nie wróci. No ale i tak sporo to miałam bo od 14,30 więc mam nadzieje że lek pomoże-lekarka powiedziała że zbiera mi się ropa więc mimo ze wypadło jutro muszę jechać po kolejną dawkę. I po co komu wyrastają te nieszczęsne ósemki?! Tym bardziej że już mi wspomniano że będę musiała ją usunąć

11 lata 7 miesiąc temu #649647 przez wunia1984
Te 8 do niczego sie nie nadają a jeszcze do tego zgryz psują. Człowiek puchnie i się męczy... A efekt taki, ze do wyrwania i tyle...

11 lata 7 miesiąc temu #649665 przez katarzynaxxx89
taki mam brzusio może u mnie tak nie widać go bo ogólnie jestem dosyć szeroka obecnie mam 107 cm, ale to się jakoś tak fajnie rozkłada że wszyscy mówią że nie wyglądam na 7 miesiąc.

11 lata 7 miesiąc temu #649669 przez agniesia1604
katarzynaxxx89 napisał:

a jakie mają wymiary te pieluszki flanelowe te po lewej
bo mam identyczny materiał jak te w żyrafki tylko bym musiała go pociąć i obszyć

70x80:)

11 lata 7 miesiąc temu #649680 przez agniesia1604
katarzynaxxx89 napisał:

taki mam brzusio może u mnie tak nie widać go bo ogólnie jestem dosyć szeroka obecnie mam 107 cm, ale to się jakoś tak fajnie rozkłada że wszyscy mówią że nie wyglądam na 7 miesiąc.

Nom , spokojnie mały brzuszek ale pewnie na boki Ci poszło :)

eee... myślicie że przed 40 urodzicie chłopców?:P ponoć ich się przenosi:) ...
więc?:))))))
hehehe

11 lata 7 miesiąc temu #649681 przez malutkamilka
klauduska89 napisał:

dziękuję za odpowiedź o sukieneczce :) a interesuje mnie jeszcze jak się dekolt układa? bo wydaje się dość spory, a nie chciała bym całych piersi na wierzch wywalić :) I skoro mówisz że kolory są mało żywe to chyba nie będę brała tego cappuccino czy beżu bo będą za blade, może też skuszę się na morelowy. :)

ja mam jasna karnacje i jasne wlosy wiec przy brzoskwiniowym wygladam mdło- ale jak zamowilam to tak pojde tylko zywsze dodatki zaloze.

Dekold jest ok mozna go inaczej podprasowac i wiecej zasloni niz odsloni az taki gleboki to nie jest,

11 lata 7 miesiąc temu #649695 przez patka1603
agniesia ja się nad tym nie zastanawiam ale biorąc pod uwagę fakt że ja jak i mój mąż byliśmy przenoszeni to wszystko możliwe

11 lata 7 miesiąc temu #649716 przez Joanna89
Wróciłam ze spacerku. Dziś nie było zbyt miło. Mała kopie jak zawsze, ale dużo mocniej. Kilka razy musiałam kucnąć bo czułam jakby mi miało brzuch rozerwać. Czy też tak macie takie bolesne kopniaki ? Nie żebym płakała, ale niekomfortowe to było...:/ chyba będę musiała iść jutro do lekarza.

Ja urodziłam się dzień po terminie , naturalnie, mąż był dupkowy... Teściowa miała straszny uraz psychiczny po porodzie, taki ,ze już nie chciała dzieci...

11 lata 7 miesiąc temu #649724 przez klauduska89
agniesia1604 napisał:

katarzynaxxx89 napisał:

Nom , spokojnie mały brzuszek ale pewnie na boki Ci poszło :)

eee... myślicie że przed 40 urodzicie chłopców?:P ponoć ich się przenosi:) ...
więc?:))))))
hehehe

No zobaczymy jak to będzie, czy donosimy czy przenosimy :) Jeszcze kilka tygodni niech maluszki siedzą, a później zapraszamy na tan świat :
Wygrałam kilka aukcji :) Reszta okaże się za około godzinę :) mam nadzieję że to był dobry zakup :laugh:
allegro.pl/show_item.php?item=3222405040
allegro.pl/show_item.php?item=3222457736
allegro.pl/show_item.php?item=3222386329
allegro.pl/show_item.php?item=3221873299
allegro.pl/show_item.php?item=3222370296

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka