- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Odnośnie guziczków pod pachą, to często się pojawiają jeżeli po ogoleniu używa się od razu antyperspirantu, coś tam się zatyka czy coś i takie guziczki się pojawiają. Ja niestety mam tak często, ale nie jest to groźne.
U nas robota idzie pełną parą. Dziś był elektryk który będzie nam rozprowadzał później na górze prąd i okazało się że i na dole trzeba calutką elektrykę wymienić, a wiąże się to z kuciem ścian i sufitów w każdym pomieszczeniu... załamać się idzie. Chyba będę musiała się na ten czas do mamy wynieść bo kurzyło się będzie co nie miara...no i kolejny niespodziewany wydatek...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Stwierdziłam że się nie będę promieniowała:)
Będę stosowała wrzątek do sterylizacji
Podgrzewacz? hmmm jeszcze się zastanowię nad tym ... a może zwyczajny garnek jak to robiły nasze mamy?
Nie wiem ...
wiem ze chcę kupić butelki AVENT ... więc przydałby mi się podgrzewacz dopasowany do tych butelek:) a nie zupełnie AVENTA bo to strasznie drogie:P
Zastanowie się
Ale rzeczywiście są i sterylizatory, podgrzewacze w jednym
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja co do butelek rozmyslam nad Avent albo Tommee Tippee ale nadal nie wiem co jedne znajome mowia TT inne Avent.
Co myślicie nad pościelą bo wiadomo łóżecko jest 120x60, a pościel jaka kupujecie ? Rozmiar i jakość? Sylikonowa? Bawełniana? noi oczywiście rozmiar bo ja znalazlam fajny komplecik 135x100 kolderka i poszewka też ale mysle czy nie za duża czy tak ma byc? nie znam się
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Wyprawka juz calkiem konkretna, ja wciaz zwlekam z zakupami,
co do guzka pod pacha, moj maz czesto ma zapalenie mieszkow wlosowych ale to bolesne nieregularne grudy czerwone a ja mam grude ktora chyba rosnie bo coraz czesciej boli mnie przy przyciskaniu ramieniem... nie wiem co o tym myslec ale jakby nie bolalo to tym bardziej sie bym tym martwila, mam nadzieje ze babka da mi jakas masc i przejdzie.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja myślę w komplecie kupić 90 x 120
jednakże ... w sierpniu , wrześniu ... będziecie taką kołderką dziecko przykrywać?
Czym będziecie dziecko przykrywać? a może używać spiworka ?
Najlepiej gdyby jakaś mamuśka się odezwała która ma z tym już jakieś doświadczenie i najlepiej takie właśnie z lata ...kiedy ciepło na dworzu....
Bo ja nie mam pojęcia co i jak : (
a znów czytałam kiedys ze nie bardzo kołderka żeby dziecka nie przydusić? dziwne ... noa le tego wlaśnie najbardziej się boję....
Co polecacie na pierwsze miesiace życia maluszka ... na sierpień, wrzesień ( wrzesień zawsze powyzej 20 stopni )
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Ja kupiłam kołderkę (z myślą o chłodniejszych miesiącach), mam też kocyki...
Rada doświdczonej mamuśki się przyda
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na te chłodniejsze to kocyk lub śpiworek
a później jak dziecko podrośnie to dopiero kołderkę ...ale czytałam o przywiązywaniu kołderki do szczebelków aby dziecko jej nie skopało
No ale nadal czekam na info od dziewczyn które mają juz maleństwa
JEśli pieluszką czy kocykiem to rozumiem ze pod pachą i nie luzem pieluszka/kocyk a raczej wciśnięta miedzy materacyk a szczebelkami... tak?
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Seria pytań ode mnie
1. Jak tam rosnące brzuszki? Ile już przytyłyście? Ja jestem 9-9,5 kg na plusie :/
2. Czy zamierzacie kupić pas poporodowy? A jeśli tak - to jaki i od kiedy będziecie go używać?
3. Jak wasze samopoczucie? Ja coś ostatnio w dołku - zmęczona jestem już tym, że nie mam talii, że czuję się jak beczułka (i jak beczułka się toczę). Wiem, że to głupie i najważniejszy jest maluszek, ale jakoś tak mnie to uwiera... W dodatku mam dość ciągłego siedzenia w domu sama - rodziców mamy daleko, znajomi i przyjaciele albo też mieszkają gdzie indziej, albo w pracy (jak to normalni ludzie) i nie bardzo jest się do kogo odezwać. W dodatku M. musi szukać pracy, więc stres jest...
Ale z dobrych wiadomości - wczoraj dostała pierwsze, nie obrobione jeszcze zdjęcia z naszego ślubu, więc je wrzucam
pokazywarka.pl/7160j0/
No i zaczęliśmy 27 tydzień dzisiaj! Oby spokojnie dotrwać co najmniej do 36 (ale nie więcej niż do 40)
Ewelinko mnie też puchną nogi i bolą - lekarz zalecił mi Lioton 1000. Stosuję, rzeczywiście migiem pomaga.
A tu fajny artykuł dotyczący połogu: www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/porod-i-pol...porodzie.html?page=1
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
Co do kg to kazda z nas (prawie) napisała na profilu FB ile przybrała na wadze
O pasie jeszcze nie myslałam a co do dołka to ja czasami załapuje a ogólnie nic mi się nie chce nawet czasami leżeć bo wpadam w furie i mam łzy w oczach paranojaaaaaaaaaaaaa
co do pościeli to mysle o :
allegro.pl/gluck-tencel-wypelnienie-anty...-wa-i3228998894.html
a pokrycie :
www.juramba.pl/allegro/wzory/mis_kokarda_pczn_4.jpeg
i drugie
www.facebook.com/photo.php?fbid=38136561...n.jpg&size=960%2C613
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-a...697_1068536187_n.jpg
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-a...7219_186577460_n.jpg
cos w tym stylu z pokryc chce tylko poszewki i ochraniacz bo nie chce baldachimu czy innych pierdoł :/ jedynie rożek ale to z SAMIBOO wiem ze drogie ale zakochana jestem w SAMIBOO i musze miec pare rzeczy samiboo.home.pl/
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
nigdy nie mialam zgrabnych kostek ale teraz to tragedia, wymoczylam nogi w chlodnej wodzie z sola do stop i pomoglo niesamowicie, ale musze kupic skarpety bezuciskowe.
Pas ciazowykupie napewno ale mysle ze za miesiac chyba ze brzuch nagle urosnie, juz mi dokucza dosc mocno kregosłup bo calkiem ciezki mam brzuch.
Maminka ja chyba kupuje dokladnie z tej samej aukcji posciel tylko ja wybieram paseczki cukierkowe o:
ja kupie juz z wypelnieniem bo zawsze jest bezpieczne dla dziecka, chociaz i tak do roku kołderka bedzie lezec i czekac, dziecko przez pierwsze pol roku powinno sie klasc na spodzie lozeczka z nozkami opartymi o scianke i luzno przykryte kocykiem zeby sie nie zaplatalo i przegrzalo