- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja niestety nie potrafię tak leżeć ze względu na to ze po pierwsze
mam problem wstać potem
boli mnie strasznie ale to strasznie biodro
no i robi mi się słabo jak wstaję
MUSI być przy tobie osoba która ewentualnie pomoże Ci wstać no i ocucić jak cosik
Przy moim kręgosłupie to fatalne ćwiczenie... ale przy Waszych prostych napewno będziecie inaczej znosić te dolegliwości co ja ...
Jesli chodzi o pas poporodowy ... to nie wiem od kiedy można stosować ....ale też będę stosowała w celu zmniejszenia tego brzuszka - flaczka ... ponoć taki pas też pomaga szybciej goić rany po cesarce i daje możliwość szybszego powrotu do ćwiczeń na brzuszek ... bo utrzymuje te miesnie ...
Co sądzicie o takie wanience która można by postawić na pralce? Mam małą łazienkę a schylanie sie do wanny z maluszkiem będzie problem ...
allegro.pl/beaba-wanienka-skladana-turys...roz-i3235463467.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
ewelinka tylko pozazdrościć długiego wypoczynku też chętnie bym gdzieś wyjechała na łono natury, co do dolegliwości koniecznie powiedz o tym lekarzowi.Ja nogi praktyczne mam cały czas spuchnięte, przynajmniej tak mi się wydaje wizualnie, a jeśli chodzi o odczucia to pewna na 100% jestem że puchną jak jest ciepło- czuje obrzęk- i dotyczy to również dłoni. Mnie ostatnio męczy stan zapalny wyrzynającej się 8 i codziennie jeżdżę do stomatologa na opatrunki które mają go zmniejszyć.
maminka cudna wyprawka
Jeśli chodzi o podgrzewacze to ja mam zamiar się zaopatrzyć w używany, jeśli trafi się ze sterylizatorem to super ale ogólnie zamierzam wszystko wyparzać tradycyjnie
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tu rzeczy robione na szydełku ... może coś z tego zaczerpniesz...
jakieś przewieszki do wózków, fotelików albo do mat edukacyjnych...
Już kiedyś robiłas grzechotke...
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
ja dzisiaj robie kocyk zrobilam dopiero 9rzedów na 85cm, masakra do porodu moze zrobie 70:P
ale w poniedzialek rozejrze sie za drutami i odpowiednia wloczka
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaraz znajdę
Od samego dołu na na 1 i 2 i 3 stronie:)
Sorka:) hahaha
www.jedynysklep.pl/grzechotki-i-gryzaki-cat-252.html
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.arus.pl/alexis-grzechotka-do-wozka-2-kwiatki-slon.html
www.arus.pl/canpol-grzechotka-pluszowa-d...arodzieje-2-611.html
www.jedynysklep.pl/canpol-pluszowa-zabaw...-ocean-id-20604.html
a gdyby to było jeszcze np rozbieralne na grzechotki, zabawki to byłaby ciekawa sprawa ... a jeszcze gdyby mogłoby to być prane..... o to już szczególnie fajna sprawa:) ...
I czy to by się opłacało u Ciebie - czy jest sens w cos takiego się bawić?
Jak myślisz?
Czy lepiej jednak zainwestować w te plastiki i pluszaki?
- Sikoreczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- 26.03.2011 Nasz mały skarbeczek
Jak dla mnie kołderka i podusia do wózka to strata pieniędzy
Sterylizator fajna sprawa i bardzo przydatna ale oczywiście można obejść się bez niego
Podgrzewacz przydatny szczególnie gdy karmi się mm. Ja przy Kubie nie używałam podgrzewacza wogóle. Na noc wlewałam sobie gorącą wodę w termos i jak była potrzeba to wstawałam i robiłam mleczko.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Katarzyna, a Twój brzuszek bardzo wysoko jeszcze, mam wrażenie, że mój się już opuścił nieco. Pościel fajna .
Klauduśka, fajne rzeczy udało Ci się wylicytować.
Wunia, ja poprzednią noc kiepsko spałam, ale po deszczu zrobiło się tak parno i duszno, że się pół nocy przewracałam, ale tak normalnie to śpię dobrze, czasem zmienię bok, ale do łazienki mogę nie wstawać śpiąc nawet 9 godzin .
Maminka, ale śliczności już nakupowałaś . Sporo tego, to tylko na te pierwsze miesiące?
Agniesia, ja bałabym się, że dziecko nakryje się kołderką czy kocykiem i planuję kłaść dziecko w śpiworku możliwie długo.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Co do Twoich pytań, to:
1. Ja mam 7-7,5 kg na plusie.
2. Koleżanka mi kiedyś mówiła o tym pasie i mówiła, że żałuje, że nie używała sama, ale z kolei czytałam, że lekarze nie wypowiadają się o nich zbyt pozytywnie, podobno źle wpływają na mięśnie, przez co wbrew pozorom brzuch wcale nie wraca do lepszej formy, bez ćwiczeń się i tak nie obejdzie.. Podobno trzeba też zaczekać z jego noszeniem przynajmniej 2-3 tygodnie, żeby dać macicy się obkurczyć i dojść do siebie.
3. Samopoczucie zwykle dobre, ale rzeczywiście chodzę już inaczej, jak kaczuszka i problem ze zmieszczeniem się w większość ubrań powoduje nieco frustracji, ale wiem, że to już tylko kilkanaście tygodni, a potem wrócę do własnego ciała, przynajmniej mniej więcej .
Mój dziś wybył z samego rana ze znajomymi do Tych i Krakowa, więc moja siostra po mnie przyjechała i zabrała mnie na noc do domu. Byliśmy też u mojej chrzestnej, bo jej mąż miał imieniny, więc dzień spędziłam miło i przynajmniej nie sama w domu. Jutro mąż mnie odbierze i jedziemy do jego siostry obejrzeć meble jakie mają i zobaczymy, co chcielibyśmy od nich odkupić.
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Dzis jade do ikei wiec 3majcie kciuki żebym nie wyszła w wysokimi ratami
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Do tego bałagan w domu, budowa w trakcie a jeszcze szwagrostwo na cały weekend z dzieckiem przyjechało...czasami mam już dość mieszkania z teściami i ich gości...
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mój maluch też coraz mocniej dokazuje - chba wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu odwrócił się buźką na zewnątrz, bo czułam kopniaki cały dzień (i całą noc). Też tak macie, że jak leżycie na boku, to czuć ruchy gdzieś tam między bokiem a plecami? Strasznie mnie to łaskocze
A na silne, nieprzyjemne kopniaki staram się reagować zmianą pozycji - wtedy jest szansa, że się mały napastnik odwróci i będzie maltretował jakiś inny fragment macicy Póki co ta technika dość dobrze się sprawdza...
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Chyba z końcem miesiaca bede zmuszona zrezygnowac z pracy choc to praca w biurze... ale tak mnie wczorajszy dzien nastraszył że wole nie ryzykować takich maratonów.... po ich wyjezdzie poołożyłam się i jak ręką odjął już w srodku nocy przy wstawaniu zadnego dyskomfortu nawet poza wielkoscia brzuszka hhihii dobrze ze jutro wizyta wiec sie poradze pani doktor co tam sie dzialo... Mała tak buszowała w nocy ze pozycje zmieniałam chyba co 15 minut budzac sie wiec noc do bani nie przespana, że taka kruszyna ma tyle siły... dobrze ze u mnie do żeber jakos nie dochodzi jeszcze ale pewnie juz niedlugo....
aaa wczoraj tatuś kupił w biedronce komplet poscieli z hello kitty ale jeszcze jej nie widziałam bo został u rodziców... juz nie moge sie doczekac by zobaczyc ihihi. Pierwszy zakup tatusia
ziii super zdjecia ze slubu
Mamabąbelka no superowe ciuszki zestaw juz niczego sobie )
i to tyle co zapamietalam z nadrabianych postów
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Widzialam ta posciel z biedronki ale wydawala mi sie troszke za cienka.
co do zabawek mysle ze najpredzej zrobiłabym coś takiego:
co do prania to by sie dalo bez problemu gdyby nie przeciety w srodku pingpong, chociaz mozemy wymyslic zeby go calkiem zakleic jakims klejem plastikowym, ale nie wiem jeszcze czy to sie bedzie dalo zrobic, chcialabym kupic takie wklady grzechotek ale zupelnie nie wiem gdzie...a z sciaganiem nie bedzie problemu wystarczy ze gumka bedzie przekladana przez jakies zapiecia