BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #655647 przez Gro-szek
mami_nka napisał:

Gro-szek napisał:

Maminko śliczne zdjęcia :)
My tez byliśmy na 4d i w żadnym wypadku nie żałujemy wydanych pieniędzy. Nie chodzi już o sam aspekt wizualny, ale o ten medyczny. Nasz lekarz zbadał Małą od stóp do głów. Zeskanował jej wszystkie organy wewnętrzne, sprawdził przepływy krwi w sercu i w pępowinie. To było dla mnie najważniejsze :) A to, ze mogliśmy Ją później zobaczyć w 4d było bardzo miłym dodatkiem do całego badania.

Dodładnie... za każdym pomiarem wyczekowałam na słowo "prawidłowo" z mocnym biciem serca przyznam sie że łezka poleciała ;)

No to ja jestem taka sama płaczka :) Leżałam na kozetce, gdzie w rejonach głowy była lignina... i jak wstałam to były takie dwie duże plamy mokre od łez...
Także wiem co czujesz... niesamowite to!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655675 przez klauduska89
Witam serdecznie nową mamusię :) u mnie całe szczęście ból głowy minął, ale w nocy do łazienki jak szłam to jeszcze strasznie mnie bolała, całe szczęście bez tabletek się obyło.
A mam pytani do dziewczyn które miały w ostatnim czasie usg, ile już ważą wasze maluszki :)? Ja mam usg dopiero 6 czerwca.
Monix to Ty już niezły ciężar nosisz w brzuszku :) Nie dziwię się że jest Ci tak ciężko.

11 lata 7 miesiąc temu #655686 przez wunia1984
Klauduśka moja kruszynka 2 tygodnie temu ważyła 1030g. Zobaczymy w czwartek jak w ciągu tych 2 tyg. "przytyła" :P

11 lata 7 miesiąc temu #655687 przez katarzynaxxx89
Również witam nowa mamusię.
Ja narazie nie wiem kiedy będe mieć USG.
A mam takie pyt do Ciebie klauduska89 bo masz termin na 2 siernia a ja na pierwszego, czy to termin z miesiączki jak tak to kiedy ją miałaś

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655689 przez ziii
Ja też jestem strasznie ciekawa, ile ważą i mierzą już nasze szkraby.... Do badania jeszcze trochę mi zostało (byłam bodajże 6 maja, na początku 25 tygodnia i wtedy maluch ważył około 800 gr) - póki co bawię się kalkulatorem miary i wagi płodu, który znalazłam tu: www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-p...html#kalkulatormiary

Całkiem fajny jest :) A, i jeszcze mają niezły kalkulator koloru oczu www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html

U mnie wychdzi 50% szans na brązowe, 37% na niebieskie i reszta na zielone... Aż jestem ciekawa, co wyjdzie w rzeczywistości :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #655699 przez Karolina_DE
katarzynaxxx89 napisał:

Również witam nowa mamusię.
Ja narazie nie wiem kiedy będe mieć USG.
A mam takie pyt do Ciebie klauduska89 bo masz termin na 2 siernia a ja na pierwszego, czy to termin z miesiączki jak tak to kiedy ją miałaś

Kasia ja mam Termin rowniez na 2.8 i mialam ostatnia @ 26.10.

Macie zblizone terminy z usg i OM?

Badanie usg po 30 tygodniu jest bardzo szczegolowe i rowniez z niecierpliwoscia na nie czekam ;) Ciekawe ile waza szkraby nasze... troche ponad kilo szacuje.

11 lata 7 miesiąc temu #655702 przez klauduska89
u mnie też ostatnia miesiączka dokładnie 26.10 :) terminy z usg są nieznacznie rozbieżne niż ten z om, bo z pierwszego usg na 08,08 a z tego po 20 tygodniu na 30 lipca więc dużej rozbieżności nie ma.

11 lata 7 miesiąc temu #655710 przez wunia1984
Klauduśka to równie dobrze możesz byc lipcóweczką :)

11 lata 7 miesiąc temu #655713 przez klauduska89
no mogę mogę i jakoś mam takie przeczucie że urodzę wcześniej :) tyle że biorę luteinę a to podobno porodu mi nie przyspieszy...pożyjemy zobaczymy :)

11 lata 7 miesiąc temu #655727 przez agniesia1604
ja też mam na 02.08. wyznaczoną datę .... ostatnia miesiączka 26 października:))

Ale jakoś tak nie wiem , nie licze że urodzę wcześniej ... a szkoda:P

11 lata 7 miesiąc temu #655733 przez Karolina_DE
Synka urodzilam 11 dni po terminie, teraz ciekawe jak bedzie :D

Ja z ostatniego usg mam Termin na 29.07, kilka dni wczesniej jak z OM.

11 lata 7 miesiąc temu #655740 przez MamaBąbelka
Witam nową mamę, gratuluję córeczki :).

Monix, to wcale nie takie maluszki te Twoje chłopaki, nic dziwnego, że Ci ciężko.

Maminka, fajnie, że mogliście zrobić 4d, no i że wszystko jest dobrze :). Ja na badaniu zbyt się skupiałam na słuchaniu o kolejnych narządach i wyszukiwaniu tego, co lekarz opisuje na ekranie, ale po badaniu w samochodzie, to taka mi się gula ze wzruszenia zrobiła w gardle, że nie wiem.

Agniesia, super, że podzieliłaś się radami dotyczącymi pielęgnacji po porodzie :).

Ja na usg byłam w połowie kwietnia, teraz następne na początku czerwca, zobaczymy, jaka duża jest malutka, jeśli znów wyjdzie, że to spory maluch, to powoli zacznę się nastawiać, że być może lekarz zdecyduje o cesarce.

Ja mam termin na 5 sierpnia, teoretycznie też mogę urodzić w lipcu, ale bez żadnego konkretnego uzasadnienia, wolałabym jednak urodzić w sierpniu ;).

11 lata 7 miesiąc temu #655754 przez EwelinaB87
Nowa tabelka

Witam nową mamusie Karolina_DEjestes wpisana do listy :) wyrownujesz nam statystyki hehe.

Ja mialam dzisiaj ciezka noc, kolo 4 przebudzil mnie mocny bol brzucha, nie wiem co to bylo, bolal mnie w trzech miejscach jednoczesnie w kroku w boku po prawej i pod zebrami, naprawde bolalo:( jakies 15-20 sekund, chociaz wydawalo mi sie ze ciagle mnie boli, potem kolo 5 ale tylko z prawej strony chyba Milcia cisla mnie w jakies narzady bo musialam wstac isc siku i troszke pomerdac az sie przesunela, wczoraj tez bolal mnie brzuch ale jakos mniej wiec nie przejelam sie tym, dzisiaj mam wizyte wiec o tym wspomne lekarce.

A dzisiaj swieto narodowe moj maz W KONCU podjal sie mycia okien, mam je tylko 2 mnie zajmuje z zawieszeniem firanek i ich uprawniem gora poltorej godziny a sie od pol roku doprosic nie moglam, wstyd jak 150 ale nareszcie bede miec idealny widok na brzydkie blokowisko z naprzeciwka hehe.

Micia kopie regularnie, coraz mocniej, ale wydaje mi sie ze bez konca wy tez macie tak ze dziecko wam lezy ciagle po tej samej stronie? u mnie to prawa az odczuwam wrazenie ze mam tam cala macice, dziwne...

Maminkaile dalas za badanie? ja za prenatalne w 31tc mam placic 300zl z 4d i nagraniem az mnie boli, licze jednak ze 25 uda mi sie zalapac na darmowe 4d, jakims cudem, oszczedze te 100zl :P

11 lata 7 miesiąc temu #655767 przez Karolina_DE
Moja mala rowniez bardzo ruchliwa (w porownaniu do synka).
Czuje ja niemal caly czas :) ale bolesnych kopniaczkow nie daje :)

Jejku tyle dziewczyn jest tu na forum?

Rzeczywiscie chlopcy byli gora :laugh:

Ewelina z jakiego wzglegu masz miec prenatalne w tym tygodniu? Byla wczesniej jakies nieprawidlowosci?

11 lata 7 miesiąc temu #655774 przez agniesia1604
jejciu duzo te badania kosztuja a to tylko tak zeby popatrzeć bo lekarze mówią że niby takie badanie 4d nic więcej nie wnosi ...
Ja za 2/3D płacę 120zł ... chyba bym zbankrutowała jak co miesiąc wizytę mam :)

Dobrze że na tym udaje się przyoszczędzić:)

My w sumie będziemy mieli teraz badanie w 30 tygodniu - nie wiem czy prenatalne ale raczej mój lekarz i tak wszystko mierzy co wizytę i patrzy na narządy...

Coraz więcej mi wycieka z sutusia...ale tylko przy naciśnięciu a cyba tak nie powinno się robić ..:)

no nic wracam do spisywania tej wyprawki :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka