- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gro-szek napisał:
Maminko śliczne zdjęcia
My tez byliśmy na 4d i w żadnym wypadku nie żałujemy wydanych pieniędzy. Nie chodzi już o sam aspekt wizualny, ale o ten medyczny. Nasz lekarz zbadał Małą od stóp do głów. Zeskanował jej wszystkie organy wewnętrzne, sprawdził przepływy krwi w sercu i w pępowinie. To było dla mnie najważniejsze A to, ze mogliśmy Ją później zobaczyć w 4d było bardzo miłym dodatkiem do całego badania.
Dodładnie... za każdym pomiarem wyczekowałam na słowo "prawidłowo" z mocnym biciem serca przyznam sie że łezka poleciała
No to ja jestem taka sama płaczka Leżałam na kozetce, gdzie w rejonach głowy była lignina... i jak wstałam to były takie dwie duże plamy mokre od łez...
Także wiem co czujesz... niesamowite to!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
A mam pytani do dziewczyn które miały w ostatnim czasie usg, ile już ważą wasze maluszki ? Ja mam usg dopiero 6 czerwca.
Monix to Ty już niezły ciężar nosisz w brzuszku Nie dziwię się że jest Ci tak ciężko.
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
Ja narazie nie wiem kiedy będe mieć USG.
A mam takie pyt do Ciebie klauduska89 bo masz termin na 2 siernia a ja na pierwszego, czy to termin z miesiączki jak tak to kiedy ją miałaś
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Całkiem fajny jest A, i jeszcze mają niezły kalkulator koloru oczu www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
U mnie wychdzi 50% szans na brązowe, 37% na niebieskie i reszta na zielone... Aż jestem ciekawa, co wyjdzie w rzeczywistości
- Karolina_DE
- Wylogowany
- gaworzenie
- Pascal- moje szczescie :) 07.07.2009
Również witam nowa mamusię.
Ja narazie nie wiem kiedy będe mieć USG.
A mam takie pyt do Ciebie klauduska89 bo masz termin na 2 siernia a ja na pierwszego, czy to termin z miesiączki jak tak to kiedy ją miałaś
Kasia ja mam Termin rowniez na 2.8 i mialam ostatnia @ 26.10.
Macie zblizone terminy z usg i OM?
Badanie usg po 30 tygodniu jest bardzo szczegolowe i rowniez z niecierpliwoscia na nie czekam Ciekawe ile waza szkraby nasze... troche ponad kilo szacuje.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ale jakoś tak nie wiem , nie licze że urodzę wcześniej ... a szkoda:P
- Karolina_DE
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja z ostatniego usg mam Termin na 29.07, kilka dni wczesniej jak z OM.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Monix, to wcale nie takie maluszki te Twoje chłopaki, nic dziwnego, że Ci ciężko.
Maminka, fajnie, że mogliście zrobić 4d, no i że wszystko jest dobrze . Ja na badaniu zbyt się skupiałam na słuchaniu o kolejnych narządach i wyszukiwaniu tego, co lekarz opisuje na ekranie, ale po badaniu w samochodzie, to taka mi się gula ze wzruszenia zrobiła w gardle, że nie wiem.
Agniesia, super, że podzieliłaś się radami dotyczącymi pielęgnacji po porodzie .
Ja na usg byłam w połowie kwietnia, teraz następne na początku czerwca, zobaczymy, jaka duża jest malutka, jeśli znów wyjdzie, że to spory maluch, to powoli zacznę się nastawiać, że być może lekarz zdecyduje o cesarce.
Ja mam termin na 5 sierpnia, teoretycznie też mogę urodzić w lipcu, ale bez żadnego konkretnego uzasadnienia, wolałabym jednak urodzić w sierpniu .
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Witam nową mamusie Karolina_DEjestes wpisana do listy wyrownujesz nam statystyki hehe.
Ja mialam dzisiaj ciezka noc, kolo 4 przebudzil mnie mocny bol brzucha, nie wiem co to bylo, bolal mnie w trzech miejscach jednoczesnie w kroku w boku po prawej i pod zebrami, naprawde bolalo:( jakies 15-20 sekund, chociaz wydawalo mi sie ze ciagle mnie boli, potem kolo 5 ale tylko z prawej strony chyba Milcia cisla mnie w jakies narzady bo musialam wstac isc siku i troszke pomerdac az sie przesunela, wczoraj tez bolal mnie brzuch ale jakos mniej wiec nie przejelam sie tym, dzisiaj mam wizyte wiec o tym wspomne lekarce.
A dzisiaj swieto narodowe moj maz W KONCU podjal sie mycia okien, mam je tylko 2 mnie zajmuje z zawieszeniem firanek i ich uprawniem gora poltorej godziny a sie od pol roku doprosic nie moglam, wstyd jak 150 ale nareszcie bede miec idealny widok na brzydkie blokowisko z naprzeciwka hehe.
Micia kopie regularnie, coraz mocniej, ale wydaje mi sie ze bez konca wy tez macie tak ze dziecko wam lezy ciagle po tej samej stronie? u mnie to prawa az odczuwam wrazenie ze mam tam cala macice, dziwne...
Maminkaile dalas za badanie? ja za prenatalne w 31tc mam placic 300zl z 4d i nagraniem az mnie boli, licze jednak ze 25 uda mi sie zalapac na darmowe 4d, jakims cudem, oszczedze te 100zl
- Karolina_DE
- Wylogowany
- gaworzenie
Czuje ja niemal caly czas ale bolesnych kopniaczkow nie daje
Jejku tyle dziewczyn jest tu na forum?
Rzeczywiscie chlopcy byli gora
Ewelina z jakiego wzglegu masz miec prenatalne w tym tygodniu? Byla wczesniej jakies nieprawidlowosci?
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja za 2/3D płacę 120zł ... chyba bym zbankrutowała jak co miesiąc wizytę mam
Dobrze że na tym udaje się przyoszczędzić
My w sumie będziemy mieli teraz badanie w 30 tygodniu - nie wiem czy prenatalne ale raczej mój lekarz i tak wszystko mierzy co wizytę i patrzy na narządy...
Coraz więcej mi wycieka z sutusia...ale tylko przy naciśnięciu a cyba tak nie powinno się robić ..
no nic wracam do spisywania tej wyprawki