BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #655838 przez klauduska89
u mnie mąż ma urodziny 14 lipca i też czasami myśli sobie że najbardziej to chciał by już wtedy syna w prezencie dostać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655839 przez Karolina_DE
Monix napisał:

Dziewczyny jeśli mogę coś dodać od siebie, to zabierzcie ze sobą do szpitala jakąś szminkę bezbarwną, nawilżającą usta. Podczas intensywnego oddychania strasznie wysychają usta. Ja ze swoimi przez tydzień nie mogłam do ładu dojść takie były suche i popękane :S no i bolące przede wszystkim.

Ja to już w ogóle nie urodzę w sierpniu :P Lekarka wczoraj powiedziała, że jak będzie mi już naprawdę super extra ciężko, a dzieciaczki będą miały odpowiednią wagę, to być może rozpakujemy się w czerwcu... No zobaczymy jak to moim samopoczuciem i przede wszystkim z dzieciakami będzie B)

ziii trzymam kciukasy!!! :)

Pomadka obowiazkowa! :)

Monix mam kolezanke w ciazy z blizniakami i lekrze jej mowia ze do 36 tygodnia musi wytrzymac minimum a najlepiej jeszcze dluzej.

11 lata 7 miesiąc temu #655842 przez agniesia1604
zapisana pomadka:P

11 lata 7 miesiąc temu #655858 przez cukierecek27
Witam kochane dawno mnie było.. troche nadrabiania mam byłam na glukozie 75 tez podwyzszona... ale czulam sie dobrze w innej przychodni bylo tam chlodno wiec spokojnieprzesiedzialam bez zadnych rewolucji te 2h : ) w poradni cukrzycowej ..... i za 3 tygodnie z powrotem... musze mieć dietę i przez ten czas kłóć się 4 razy dziennie glukometrem i spisywać....ehhh ....

11 lata 7 miesiąc temu #655867 przez klauduska89
cukierecek27 to ja widzę że nick jak najbardziej do Ciebie pasuje :) a tak już na poważnie to dbaj o siebie i przestrzegaj diety, to podobno najlepsze co może przy cukrzycy zrobić.

11 lata 7 miesiąc temu #655874 przez Joanna89
Polecam artykuł "jak ubierać noworodka"

babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,14229.html

U nas dziś brak słonka, ale dość ciepło. Rano zmieniłam zasłony i firany, obiadek zjedzony
Popołudniu idę do mamci , a potem na grilla.

cukierecek dużo zdrówka dla Was :*
Jutro idziemy do szpitala na dni otwarte :)

11 lata 7 miesiąc temu #655878 przez cukierecek27
heheh no jak widać ;)) nie no od razu z automatu zmienilam diete no zoabczymy co za 3 tyg mi powiedza tam. Dla dobra maleństwa słodycze ida w odstawke najgorzej tylko ze i sezonowe owoce :(

11 lata 7 miesiąc temu #655879 przez cukierecek27
Dziekuje Kochane za wsparcie :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655883 przez agniesia1604
Joanno dzięki...cenne uwagi:)

Spisałam wszystko ... i powiem tak
ZESKANUJĘ Wam to co napisałam ... sama do końca nie wiem czy wszystko kupię - ale chciałabym.

Może komuś się to przyda ... a gdybyście zauważyły że czegoś brakuje ... proszę o napisanie o czym zapomniałam:)))))

Będzie trochę bałagan w tych notatkach ...:)

11 lata 7 miesiąc temu #655885 przez MamaBąbelka
Cukiereczek, nie jest to frajda, ale jak trzeba to trzeba, stosuj się do diety, a wszystko będzie ok, moja koleżanka miała cukrzycę i urodziła zdrową córcię w terminie. Niestety cukrzyca ciążowa zwiększa ryzyko zachorowania na normalną cukrzycę w kolejnych latach, więc po ciąży kontroluj poziom cukru co jakiś czas.

O w sumie nie pomyślałam, ale ta pomadka to taka oczywista rzecz, koniecznie dopisuje.

Monix, wiadomo, że najlepiej, żebyś jak najdłużej nosiła chłopców, ale bliźnięta często rodzą się przed czasem, więc jeśli będzie już naprawdę kiepsko, to urodzisz w lipcu i tyle :).

A ja zajrzałam na stronę szpitala i znalazłam co trzeba wziąć do niego i np. dla dziecka każą zabrać ubranka, rożek/kocyk, pieluszki, gaziki i chusteczki i nic więcej, a mama ma mieć dwie koszule do porodu i inne elementy garderoby (biustonosze, kapcie itd.), przybory toaletowe, podkłady poporodowe, wodę i ładowarkę do telefonu ;). Także chyba kosmetyki dla dziecka zapewniają i dla mam inne rzeczy. No nie wiem, na szczęście za tydzień umawiamy się z położną, to ją dopytam o to wszystko. Myślicie, że o co jeszcze warto spytać położną, z którą będę rodziła?

11 lata 7 miesiąc temu #655889 przez katarzynaxxx89
Cukiereczku zdrówka dla was.
A ja miałam ostatnią miesiączkę 25. października. I termin na 1 sierpnia mam ale mam przeczucie że urodzę końcem lipca, zobaczymy

11 lata 7 miesiąc temu #655891 przez agniesia1604
cukiereczku współczuję...
ale wiedz że to tylko dla Waszego dobra:)
Mi też by się przydała taka dieta:PPP

11 lata 7 miesiąc temu #655903 przez Joanna89
Kurczę, napewno ciężko tak z dnia na dzień zrezygnować ze słodkości, nie tyle ze słodkośći byłoby mi ciężko jak z soków owocowych bo w nich też jest cukier.
Ja mam termin na 25 lipca, ale liczę na to ,że urodzę wcześniej , przynajmniej będę się starać :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655910 przez agniesia1604
Więc stworzyłam sobie listę wszystkiego co chciałabym ... co nie oznacza że wszystko kupię.
Oczywiście część rzeczy przed porodem a część po porodzie, i część rzeczy może się przyda albo nie przyda dlatego każdy indywidualnie musi do tego podejść:) ... Np poduszka poporodowa nie każdemu się przyda:P albo np mleko modyfikowane ... takie rzeczy wypisałam ale nie znaczy że je kiedykolwiek kupię...:)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

11 lata 7 miesiąc temu #655923 przez Joanna89
Jak Wasze brzuszki? Też Was tak nagle mocniej wybrzuszyło ??:)

Uploaded with ImageShack.us

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka