BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #655927 przez agniesia1604
Pięknie Joanno wyglądasz:)

Mój brzusio też już duży i w sumie nie wiem jak on ma jeszcze urosnąć:P ech :) toć pęknę:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655929 przez Joanna89
też się zastanawiam ile jeszczę urosne ;D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655934 przez katarzynaxxx89
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #655957 przez MamaBąbelka
Śliczne brzuchole :). Twój Asiu, jakby rzeczywiście mocno skoczył w ostatnim czasie, mój jest spory, ale nie mam wrażenie, żeby teraz jakoś wybitnie szybko rósł, na pewno jednak sporo jeszcze podrośnie.

Agniesia, masz rację, każdy indywidualnie musi taką listę stworzyć, ja np. nie planuję baldachimu, a o gąbkowych wkładkach do wanienki czytałam, że się nie sprawdzają, zresztą w ogóle nie uznaję gąbek, nawet dla siebie, bo tylko się w tym bakterie i grzyby moim zdaniem rozwijają.
Ale widzę, że się rozpędzasz do przodu, bo i matę widziałam i zabawki do fotelika/wózka :). Ja na liście umieszczam tylko rzeczy potrzebne na pierwsze tygodnie, potem to wiadomo, co kilka/kilkanaście tygodni będą kolejne wydatki :).

11 lata 7 miesiąc temu #655963 przez asiulek_dolls
o rany dzień mnie nie było i ledwo nadrobiłam zaległości :) znowu przyspieszyłyście z postami :silly:

witam nową Mamusie :) fajnie że do nas dołączyłaś

cukierecek będzie dobrze, dla córci wytrzymasz na pewno jakoś bez słodkości

agniesia oj widze że po takim czasie z wstrzymywaniem się z zakupami to ostro się bierzesz za zakupowe zaległości

też słyszałam o tej pomadce ochronnej do ust że się przydaje na porodówce, no i warto też mieć małe butelki z wodą takie z dziubkami w zakrętce(jak dla dzieci) żeby wygodniej było pić bo nie w każdym szpitalu dają wodę

wczoraj miałam wizyte u dentystki więc przy okazji pół dnia spędziłam u bratówki bo to ja tym samym osiedlu, oczywiście cały czas spędzony u niej bawiłam się z Szymonkiem, powiem wam że nie mogę sie już doczekać kiedy nasze maluchy będą miały tak ok 4miesiące i też będą tak gaworzyć i się bawić jak mój bratanek :laugh: z dnia na dziej coraz bardziej mnie rozbraja swoim zachowaniem i uśmiechem :woohoo: w tym tygodniu Ania zaczeła mu dawać po troszke jabłuszka i wczoraj już jej łyżeczke wyrywał z ręki i chciał jeść sam, oj wesoło było :)

mój Kacperek też upodobał sobie jedną strone brzuszka, cały czas wierci się po lewej stronie, czasami tylko uda mu sie nóżkami albo rączkami sięgnąć na prawą stronę tak ze 2cm od pępka i tam uderzyć... no i plecy mnie przez to wieczorem albo czasem w nocy bolą tylko po lewej na szczęście nie codziennie (jak narazie) kłade się wtedy na prawym boku i jak poleże to przechodzi

umówiłam się na usg genetyczne (my robimy w 2D bo moja gin ma dobry sprzęt) na 13.06 (jak zaleciła pani doktor będzie to w 32tc)
no a najbliższa wizyta juz w czwartek ale taka zwykła bez usg

11 lata 7 miesiąc temu #655974 przez asiulek_dolls
aha no i okazało się ze u nas w rodzinie będzie jednak jeszcze więcej dzieciaczków w tym roku :)
1. w styczniu bratówka urodziła Szymonka
2. w marcu kuzynka - Jasia
3. trzecia w kolejce jestem ja :)
4. dwa lub trzy dni po mnie termin ma kolejna kuzynka
5. w listopadnie mój kuzyn zostanie tatusiem - o tym że spodziewają się dzieciaczka już słyszałam jakiś czas temu ale wczoraj dowiedziałam się że będą mieli bliźniaki!! :lol:

ehhhh co to będzie jak spotkamy się całą wesołą ekipą :woohoo: ojj będzie się działo :laugh: mam tylko nadzieje że się cała szósteczka na raz nie rozpłacze :ohmy:

a tymczasem opuszczam was na cały weekend, w niedziele mam komunie kuzynki, jutro rano wyjazd no a dziś już mi nie zostało wiele czasu na spakowanie więc uciekam....

miłego i słonecznego weekendu Wam życzę :) do poniedziałku :)

11 lata 7 miesiąc temu #656005 przez cukierecek27
Dzieki raz jeszcze kochane!!!

POwiem Wam jesli chodzi o slodycze tooo dam radę dla naszego Skarba :)) nawet mnie wczoraj nie ruszało bo zostało mi kilka słodkich zapsów wyciagnełam dla rodzicow i cioci ktorzy przyjechali, a owoce sezonowe odbije sobie na przyszły rok. Zdrowie córci najważniejsze !

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656060 przez patka1603
cukiereczku trzymam za ciebie kciuki- dużo wytrwałości i samodyscypliny!!! u mnie słodycze to nie problem bo jak już wspominałam mam na nie mniejszy apetyt niż przed ciąża

agnieszka zagiełaś mnie tą procedurą pielęgnacji po porodzie nie wiedziałam że aż tak trzeba "huhac dmuchac na siebie"

monix ale te twoje szkraby już duże, a tym czerwcem to mnie zszokowałaś przecież to juz tuz tuż

jeśli chodzi o ruchliwość maluszków to chyba rzeczywiście chłopcy są bardziej leniwi bo jak dotychczas to Kacperek miał zaledwie parę takich szalonych dni ale to tez nie takich że coś mnie bolał, tyle tylko że więcej się ruszał niż zwykle, a o kopani po żebrach to mogę tylko pofantazjować ;) no ale nie mówmy hop bo pewnie jeszcze przyjdzie pora na "wycisk"

witaj karolino gratuluje córeczki

asiulek ale wam się powiększy rodzinka!, ja mam sporą rodzine a co za tym idzie sporo kuzynostwa ale jestem jedyną ciężarna w rodzinie- przynajmniej narazie ;) choć wątpię by coś się zmieniło

dziewczyny śliczne brzuszki a maluszki to już w ogóle cudne, zazdroszczę wam tych usg 3d my chyba się nie załapiemy- sporo wydatków przed nami.a u nas trzeba liczyć koszt usg minimum 250zł.

edit: aha no i wizytę mam rzeczywiście tak jak pisała agnieszka czyli w środę 22 maja ale dopiero na 17 a wy?

11 lata 7 miesiąc temu #656064 przez klauduska89
Joanna89 piękny brzuszek. Ja namawiam męża żeby mi pocykał kilka fotek ale obecnie zajęty jest grą...no ale niech chłopak odpocznie bo cały tydzień zapierdzielał, a to w pracy, a to na budowie, do tego jutro też musi iść do pracy to mu daruję...ale na wieczór mam nadzieję że chwilę na pstrykanie fotek znajdzie :)

11 lata 7 miesiąc temu #656068 przez katarzynaxxx89
Kllaudusia89 mój mąż też nie ma czasu robić fotek, pracuje na nocki i śpi do jakiejś 17 a jak wstanie to jeszcze remontuje ganek, więc pozotało mi narazie samej pstrykać.
Dziś przyszedł mi sweterek dla Kornelka
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #656071 przez Joanna89
Mój mąż bardzo lubi pstrykać :)
katarzynaxxx89 ładny :) ja osobiście nie lubię takich ubranek dla chłopców :)
patka u mnie 3/4D kosztuje 370zł, raz zrobiliśmy i teraz już nie robię. Nie potrzebny wydatek w sumie, ale co kto lubi :)

11 lata 7 miesiąc temu #656076 przez patka1603
Joanna89 napisał:

Mój mąż bardzo lubi pstrykać :)
katarzynaxxx89 ładny :) ja osobiście nie lubię takich ubranek dla chłopców :)
patka u mnie 3/4D kosztuje 370zł, raz zrobiliśmy i teraz już nie robię. Nie potrzebny wydatek w sumie, ale co kto lubi :)

joanna skąd ta cena?! normalnie kosmos

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656080 przez Gro-szek
Joanna - cena rzeczywiście z kosmosu...mieliście coś co wykraczało poza normalne badanie?

Aaa i miałam Wam pisać moja Linea Negra sięga mi już prawie co cycków hehe :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #656081 przez Joanna89
No taka jest ale już z wizytą i badaniem :)
Normalnie płacę 150zł za wizytę z pełnym badaniem co miesiąc + usg , prenatalne 270zł ,ale też teraz nie robię prenatalnego.

11 lata 7 miesiąc temu #656085 przez klauduska89
u mnie usg 3/4D kosztowało 100 zł :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka