BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654861 przez patka1603
Przecież od zawsze wiadomo że ZUS to jeden wielki złodziej na którego nie ma bata i każdy płacić musi.

Też słyszałam o tym że w ubrankach welurowych maluszek bardziej się poci a co za tym idzie pewnie odparza więc raczej staram się ich nie kupować i stawiam na bawełniane.

Mnie chyba dopadła jakaś alergia psikam i mam katar, nie wiem skąd to się wzieło bo dawno nie miałam takiej przypadłości :dry:

agniesia co ten vita-miner taki tani (16,99zł) ja w aptece płacze ponad 28zł a tu nawet jak bym wzięła list priorytetowy to płace niecałe 25zł -muszę o tym pomyśleć
no nie i jeszcze mają to OLIMP CHELA MAG MAMA MAGNEZ DLA KOBIET W CIĄŻY za 9zł a ja płace 17

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654894 przez MamaBąbelka
Agniesia, nieźle, wiedziałam, że same te rzeczy do dopełnienia wyprawki będą trochę kosztować, ale sama nie sądziłam, że aż tyle :/, mąż się zdziwi, bo jego zdaniem skoro mamy wanienkę, łóżeczko i ubranka, to już po krzyku ;). Fajnie, że wreszcie dostałaś kasę i możesz robić zakupy :).

Mi się dziś załączyło sprzątanie i dwa prania wstawione i rozwieszone, szafa męża, w której zrobił już niezły burdel mieszając czyste z noszonymi i koszulki ze spodenkami, posprzątana, ciuszki które trzymałam w pudłach w szafie spakowane w torby i wyniesione na poddasze, a do pudeł wrzuciłam przynajmniej część rzeczy, w które się nie mieszczę, żeby zrobić miejsce i zimowe rzeczy. Śmieci też wyniosłam do piwnicy i ubrania, których już nosić na pewno nie będę, bo babcia odda je pani, która u niej sprząta, zmywarkę rozładowałam i pochowałam to co w zlewie stało. Teraz chwila odpoczynku i zaraz ruszam dalej :). Przy okazji okazało się, że bodziaków na pierwsze rozmiary (56-62), to pokupowaliśmy tyle, że chyba tych od szwagrów w ogóle nie będę wyciągać, tylko same pajacyki.

11 lata 7 miesiąc temu #654896 przez Gro-szek
Hej Mamuśki...
Monix - trzymaj się kochana...wierzę Ci, ze jest Ci ciężko. Każda z nas już powoli odczuwa pewne dolegliwości a Tobie to doskwiera ze zdwojoną siłą.
Ciuszki dla chłopców prześliczne...też uwielbiam postacie z Disneya :)

Moja Mama ubierała moje siostry bliźniaczki jednakowo do momentu aż same zaczęły na swój sposób dostrzegać modę i zaczęły się trochę buntować...
Ja w sumie nie widzę niczego złego w jednakowym ubieraniu bliźniąt. To zależy tylko od chęci i od tego czy masz taką możliwość :)

Agniesia mój mąż pewnie pogoniłby mnie z takim drogim mopem... hehe ostatnio namówiłam go na odkurzacz... a on na to: po co? przecież mamy miotłę :) uśmiałam się ale bez odkurzacza się nie obeszło :)
Z zakupami tez poszalałaś.. ale cóż przecież wszystko jest potrzebne... :)

Co do tej laski z promilami... nawet nie będę tego tu komentować, bo by mnie pewnie z forum wyrzucili za niecenzuralne słowa. Powiem tak, w moim otoczeniu mam przynajmniej 3 kobiety, które nie mogą mieć dzieci. I jak słyszę o takiej małolacie (nieuwłaczając nikomu ze względu na wiek), która zamiast mózgu ma sieczkę to mam przed oczami właśnie te koleżanki, które za taką możliwość oddałyby wszystko. Niesprawiedliwość zawsze była i jest.

11 lata 7 miesiąc temu #654910 przez EwelinaB87
klaudia pokaz film, bo ja za cholere nie potrafie milci zlapac, wezme aparat a ta juz uspokojona

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654918 przez agniesia1604
wiecie z tym mopem to patrze na dzidziusia...
Jako ze mieszkam na parterze strasznie się kurzy i nosi, poza tym mam pieska który nawet po oczyszczeniu łap przynosi zarazki no i lekki brud przede wszystkim po deszczowych dniach ...
I tak zamierzam kupić specjalny preparat do odkażania , czyszczenia łapek, siersci i brzucha psa :)

Dodatkowo ze względu na to ze mąż pracuje do 17 i w sumie po robocie musiałabym go prosić o sprzątanie to nie bardzo to widzę ... raczej wolę to zrobić sama .... a mam straszne uczulenie na środki myjące i moje dłonie wyglądają strasznie jak nie nałożę rękawic ...wiec koszt wymiany mopa co kilka myć ( bakterie ), rękawiczki i kupowanie środków myjących do podłogi to myślę około 150zł rocznie ... to 2 lata używanie mopa parowego i mam to samo ( w sumie 2 lata gwarancji dają ) a szybkość mycia jest większa i szybsza ( szybciej się myje i szybciej schnie - co potwierdzę jak już użyję:PP )....

Takim mopem myjesz bez środków czyszczących tylko parą wodną:)

Gdyby nie dziedziątko to bym nie kupiła oczywiście tego mopa :)
Bo normalnie zmywam podłogę co 2-3 dni kafle a co 5-6 dni panele.

11 lata 7 miesiąc temu #654925 przez agniesia1604
Idę oglądać foteliki samochodowe ... na ceny + moskitiery + przeciwdeszczowe osłonki ...
wypadałoby przygotowac się do zakupu

11 lata 7 miesiąc temu #654929 przez katarzynaxxx89
Witajcie dziewczyny w słoneczny dzionek.
Ciuszki z disneja poprostu cudowne.
Ja wróciłam już z badań mocz, morfologia i odczyn coompsa wynik jutro ale dowiem się dopiero w środe jak będe u lekarza.
Jak wracałam z badań kupiłam kilka ciuszków w lumpku.
I dla siebie też na targu kilka rzeczy

11 lata 7 miesiąc temu #654956 przez Kataleja
Pojawily sie u mnie plamienia brazowe :( jakby skurczy bylo malo,ktos mi chyba pozazdroscil :dry: ciazy bo w poprzednich czulam sie jak normalna zdrowa dziewczyna z pilka ,a tu wiecznie cos ,jakbym tak zaczela wymieniac to doslownie gorzej niz staruszka 80 letnia :unsure:
Mam nadzieje,ze minie to bo cale dnie sama z dziecmi jestem i pomocy z nikad ale oczywiscie jesli bedzie mus to ktos z domownikow musi zawalic prace ,takie zycie :( W poniedzialek to USG wiec moglabym dotrwac ...

w weekend moze nadrobie wyprawki bo jak nie daj bog zacznie sie w lipcu tak jak mnie uprzedzaja to bedzie fatalnie :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #654969 przez patka1603
oj katleja uważaj na siebie, może poproś kogoś o pomoc żebyś mogła troszkę poleżeć?!

11 lata 7 miesiąc temu #654991 przez wunia1984
Katalejo ja bym dmuchała na zimne, może do lekarza przedzwoń, ni i odpoczywaj więcj (wiem łatwo mi powiedzieć, siedze dupą na zwolnienu i nie mam 2 dzieci) ale Kochana jak mus to mus, oże ktoś się pokusi o pomoc. :)

11 lata 7 miesiąc temu #655003 przez agniesia1604
oj dbaj o siebie ...
Ech kurde tak to już z nami jest ... ale już bliżej niż dalej...

11 lata 7 miesiąc temu #655012 przez Gro-szek
Kataleja... uważaj na siebie i poproś kogoś o pomoc :)
Opieka nad dziećmi wymaga pewnego wysiłku... musisz troszkę zwolnić... trzymam kciuki za Was :)

11 lata 7 miesiąc temu #655026 przez EwelinaB87
Kataleja uwazaj na siebie kochana

a to jedne z dwóch par dla bliźniaczek :P

11 lata 7 miesiąc temu #655032 przez agniesia1604
śliczne:)))

11 lata 7 miesiąc temu #655040 przez olivka
Kataleja ja bym od razu brała telefon i dzwoniła do lekarza, zdrowie dzidzi i Twoje najważniejsze. Uważaj na siebie i więcej leż.

Ewelina śliczne butki, z resztą jak zwykle :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka