BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #654310 przez asiulek_dolls
aaaaa Monix jak widze te twoje zdobycze w podwójnej ilości to już mi się buzia cieszy a co dopiero jak wystroisz chłopców w te ciuszki i pochwalisz się fotkami... to dopiero będzie słodki widok ahhh już nie mogę się doczekać!!!
a te spodenki w paseczki z ostatniego zdjęcia to gdzie zdobyłaś? świetne są!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654315 przez Monix
Agniesia absolutnie nie mam zamiaru ubierać ich tak samo :P Mają zaledwie tylko parę sztuk takich samych ubranek i to tych najmniejszych, reszta to taki misz masz :silly:

Ewela na razie się nie pokazę, bo wyglądam nie za ciekawie :P Zmęczona na twarzy, zgarbiona i jakaś taka zajechana - jednym słowem CZAROWNICA wiec raczej wam oszczędzę tego widoku. Jak się lepiej poczuję to się ujawnie obiecuję

A jakiś murzyn by się przydał oj takkkkk.... masował by mnie chyba 20 godzin dziennie :P :P :P

11 lata 7 miesiąc temu #654321 przez Monix
Asiulek te wszystkie ciuszki ze zdjęc są z MOTHERCARE w Anglii. Mojego B. siostra tam mieszka i co jakiś czas składamy u niej zamówienia i nam przysyła dość dużą ilość :)

11 lata 7 miesiąc temu #654322 przez asiulek_dolls
aha byłam dziś popołudniu u naszego lekarza rodzinnego po receptę dla mężusia, i tak sobie z pania doktor przy okazji pogadałam o ciąży, maluszku i o karmieniu i w sumie jestem zadowolona że właśnie ją wybrałam (bo niecały rok temu zapisałam się do tamtej przychodni) najfajniejsze jest to że jest też pediatrą i Kacperka też do niej zapiszemy :)

no i w rejestracji dostałam namiary na położną, fajnie bo wole wszystkie formalności załatwić jak najwcześniej :)

11 lata 7 miesiąc temu #654326 przez wunia1984
Monix masz prawo do tego żeby się tak czuc :) Na bank przyjdą lepsze chwile :)
Słodkie są te ciuszki dla chłopaków.
Ja po ciąży na bank nie wracam do mojej starej firmy, muszę szukac czegoś innego bo mojemu szefowi odjebało i ludzi jak niewolników traktuje!
Agniesia nie dajmy się zwariować, myślę, że na czas sikania dziecko da jakoś radę :)
Wszystko w praniu wyjdzie :)

11 lata 7 miesiąc temu #654328 przez Monix
Ło matko nawet siedzenie przed komputerem mnie męczy :huh: :huh: Idę się położyć chyba, bo nie wyrobię na ten pieprzony kręgosłup... :(

11 lata 7 miesiąc temu #654330 przez asiulek_dolls
:) jutro będę w galerii to zaglądnę do mothercare może u nas też będą takie spodenki w kolekcji... uwielbiam takie wstawki na pupie w spodenkach i rajtuzkach dla maluchów

11 lata 7 miesiąc temu #654345 przez EwelinaB87
Moni nie obrażaj się ale ktoby Patrzyl Ci na twarz haha :P

powiem wam ze ja nie obawiam sie kopniaków w zebra, moze dlatego ze milcia jeszcze tego nie robi, ale przez to ze rozchodzi mi sie pepek tylko mnie tam bodnie to normalnie placze z bolu, nawet jak sie opre brzuchem w tym miejscu to sie skrecam, nie zycze tego nikomu, ciaglesie tylko boje co bedzie dalej...

11 lata 7 miesiąc temu #654363 przez olivka
Brzunie piękne oczywiście :)
Monix te ubranka to cuuuudoooo, strasznie mi się podobają :lol:
Jejku byłam na spacerze z tygodnia na tydzień jest co raz gorzej, nogi mi wysiadają, brzuch ciąży, żebra okrutnie bolą ma-sa-kra :( W drodze powrotnej to przydałby się jakiś hol :blush:
Chodzę jak pingwin, a czuję się jak słonica :P
Po powrocie mężuś nalał mi chłodnej wody z solą do miedniczki i ból i obrzęk stóp zniknął :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #654380 przez klauduska89
Monix ubranka są cudowne ! napatrzeć się dosłownie nie mogę :)! I nie dziwię Ci się że jest Ci ciężko...Ja czasami jestem strasznie zmęczona i kręgosłup mnie boli przez tą ciążę a Ty nosisz pod serduszkiem dwoje dzieciaczków to dopiero musi być wysiłek dla organizmu.
Byłam z mężem na spacerku i w drodze powrotnej co chwilę musiałam stanąć i odpocząć...myślałam że do domu nie dojdę, brzuch mi jakoś tak strasznie ciążył a do tego mały się rozpychał niemiłosiernie, dopiero jak usiadłam to się wszystko uspokoiło.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654383 przez agniesia1604
mnie ten pas ciążowy pomaga na ból dolnej partii kręgosłupa ...
a naprawdę wydaje mi się że warto zainwestować te 80zł ...aniżeli cierpieć ...
Ubierac gdy się wychodzi i gdy się w domu coś robi ...stoi , robi obiad, sprząta...

Skoro mi pomaga ... a przypominam jestem po operacji kręgosłupa od szyi aż po pupę ...
więc zapytajcie lekarza ginka co on na to...
U mnie to lekarz ortopeda zalecił, zobaczymy co powie ginek ...
Taki pas można używać tylko do 4 godzin dziennie ... a to i tak w tych najgorszych chwilach pomaga ... bynajmniej mi likwiduje te kłucie i boleści...

Ja mam ten pas ( oczywiście XL - bo od 20 tygodnia )
www.ortopedyczny24.pl/ortopedyczne/stabi...zynski-podtrzymujacy

Płaciłam 80zł

Bardzo prosty w zakładaniu i ściaganiu :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654406 przez patka1603
o moniu naprawdę ci nie zazdroszczę nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak twój kręgosłup musi cierpieć, a pewnie w upały obrzęki też są o wiele gorsze. A twój luby nie możne ci ulżyć w twej udręce? w końcu ciąża to wasz wspólny dorobek :)
Ubranka są naprawdę boskie a co do Disney-a to rzeczywiście mało które ciuszki nie są prześliczne, na ogół nie można od nich oczu oderwać!

agnieszka ten pas to rzeczywiście fajnie się prezentuje, oj przydał by się

11 lata 7 miesiąc temu #654437 przez MamaBąbelka
Agniesia, spokojnie maluch nawet jak chwilę pomarudzi, to nic mu się nie stanie. Zresztą sporo taki maluch śpi, więc zawsze chwilę na łazienkę znajdziesz :). A potem możesz brać w leżaczek i ze sobą do kuchni czy łazienki, jeśli będziesz szła na dłużej.

Monix, nic dziwnego, że Ci ciężko, dwa maleństwa to spore wyzwanie dla organizmu. Odpoczywaj możliwie dużo, już coraz bliżej do porodu.

Ewelina, to musi być naprawdę nieprzyjemne, wcale Ci się nie dziwię, że obawiasz się tego, co będzie dalej.

A ja dziś byłam u endokrynologa, miałam nadzieję, że będzie ok i następna wizyta dopiero po porodzie, ale niestety jeszcze mi zwiększyła dawkę hormonu i pod koniec czerwca jeszcze muszę iść.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654443 przez agataxii
Dziewczyny, brzuszki macie czarujące i okrąglutkie :)

Monia, nam jest ciężko z jedną fasolką w brzuszku, a co dopiero Tobie z dwiema... Ale pocieszający dla Ciebie fakt: u Ciebie rozwiązanie nastąpi wcześniej jak u nas :blink:

A ja dokonałam dziś wstrząsającego odkrycia :( Wyszły mi rozstępy... Tak mnie coś ostatnio więcej skóra na brzuchu swędziała. Lekko sobie ją paznokciami zrysowałam i myślałam, że to to, ale zadrapania zaczęły znikać, a te "rozsypane kreseczki" nie.. Na początku mnie to zdołowało, ale później sobie pomyślałam, najważniejsze by Mały urodził się zdrowy :) Rozstępami się będę martwić później :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #654585 przez agniesia1604
Witajcie:)

Ja już też rozstępami się nie zadręczam ... mam ich z 10 na brzuszku ... i na udach z 6 ...

najważniejsze aby Stasiu zdrowy był :)

Czytałam o tym ubieraniu latem i wszędzie piszą że przez około pierwsze 2 tygodnie spacerów na dworzu ubierać cieplej niż siebie o 1 warstwe ... okey.... więc ze szpitala pewnie pajacyk:P ale odradzaja ubranek WELUROWYCH bo ponoć skóra się parzy.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka