BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #654023 przez ziii
A co do poczęcia - my zdecydowaliśmy się spróbować ponownie po pół roku od zabiegu (byłam 'czyszczona' po samoistnym poronieniu pustej ciąży). Ale też nie chcieliśmy się spinać, więc stwierdziliśmy - co ma być to będzie... Tylko to się tak mówi, ale ja po dwóch cyklach już zaczęłam łapać schizę, że może nie będziemy mogli mieć dzieci, że się nie uda... Całe szczęście w trzecim 'zaskoczyło'. Potem strach, że znów się historia powtórzy (wstrzymywaliśmy się z ogłoszeniem nowiny dość długo), a później wieeeelka ulga.

No i poczęcie pewnie też było na lekkim rauszu - w moim przypadku po winie, bo od innych alkoholi mnie odrzuca. Zresztą owulka była tydzień wcześniej niż myśleliśmy, i wtedy szaleliśmy na całego bez żadnego ciśnienia... Fajnie było :silly:

Swoją drogą to czasem mi brakuje winka - zwłaszcza teraz, kiedy jest ciepło, marzy mi się białe, dobrze schłodzone. Ale nigdy bym się go nie napiła w ciąży - nawet, jeśli lekarz zaleciłby inaczej. Nie ma badań co do tego, jaka ilość może zaszkodzić. A gdyby się coś podziało, to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła... I tak już popijam kawę, więc wystarczy tych grzeszków :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654030 przez patka1603
zii nie bądż okrutna i nie rób smaka z tym winkiem
mnie jakiś czas temu też cierpły kończyny teraz jest już lepiej a nocne skurcze łydek też mam mimo że biorę dodatkowo magnez i to takie bolesne że później boli łydka jak chodzę. Ja ostatnio w ogóle nie mogę znaleźć sobie miejsca jak lezę w łózku, wiercę się z boku na bok bolą mnie plecy nawet jak leże na lewym boku, a wcześniej tak nie miałam :(

11 lata 7 miesiąc temu #654047 przez agniesia1604
zii,
ja mam tak samo ... kiedy M. kładzie rękę to Staś nie dygnie:)

ALe M. czytał że jak tata kładzie rękę do brzuszka a zazwyczaj ma cieplejszą to maluszek zasypia bo mu przyjemnie - wcześniej ponoc maluchy przesuwały się do cieplejszego...:)

Więc wykombinowałam tak ...że ja trzymam rękę i szybko przekładamy z mojej na M. rękę ... i maluch na początku nie zauważa różnicy :) heheheheh taki mały przekładaniec... lub M przyklada zewnętrzną stronę dłoni i też oki...:)

Nie wiem czy to powód że jeszcze chwilę poskacze ...no ale warto spróbować:) ... mój M. teraz codziennie czuje ruchy ... wcześniej jakoś tak się nie zbliżał do brzuszka... tak ta szkoła rodzenia go zachęciła:)

11 lata 7 miesiąc temu #654051 przez agniesia1604
białe winko to nie ...ale ponoć czerwone ma jakiś dobry wpływ na kobiety w ciąży które czegoś tam potrzebują...

A nie wiem czy tutaj jakaś dziewczyna na ten temat sie nie wypowiadała też...
że kieliszek winka musi pić ... na krew?

11 lata 7 miesiąc temu #654058 przez klauduska89
Ja mam bezpłodną ciocię od strony mamy i zawsze się bałam że może i ja nie będę mogła mieć dzieci...No ale całe szczęście że tak się nie stało i szybko nam się udało :)
Co do spania i przekręcania się to też mam z tym problemy, co chce się przekręcić to się budzę i swoim stękaniem budzę też męża...Mam wrażenie że turlam się po tym łóżku jak jakaś wielka orka która leży na plaży...
Podobno czerwone wino jest dobre na anemię bo dobrze działa na czerwone krwinki ale nie odważyła bym się tej metody sprawdzać podczas gdy w moim brzuszku rozwija się taki mały, kochany skarb.

11 lata 7 miesiąc temu #654061 przez patka1603
A nam dzisiaj stuknął 27 tydzień, Kacperek chyba świętuje bo taki żywiołowy
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654069 przez agniesia1604
piękny Brzunio:)))

Ja kiedyś brałam tabletki antykoncepcyjne ... i to dość długo ... martwiłam się że przez nie będę miała kłopot z zajściem ... i możliwe ze właśnie to było powodem ...nie wiem:))))

Ale jestem głodna!!!!!!!!!!

11 lata 7 miesiąc temu #654074 przez wunia1984
Ja właśnie wszamałam arbuzika i jabłuszko :) Byłam w kappahl jest promocja 3 za 2, kupiłam 2 bluzeczki i spódniczkę dla mojej siostrzenicy. Z dalszymi zakupkami dla Zuzinki poczekam, mąż w weekand będzie w Polsce to przywiezie ciuszki kupione przez moich rodziców i siostry i wtedy obczaje co mam a czego nie.

Powiedzcie jak to jest, że człowiek sie stara, chucha, dmucha chce miec dzieciątko i nie może, a taka pijaczka, cipa jedna nie docenia tego co ma i chula w najlepsze. Normalnie ręce opadają :(
Mam nadzieje, że maluszek dojdzie do siebie.

Ja przed ciążą lubiałam wypić piwko, winko czy drinesia :)
W ciąży nie tykam alkoholu. Ale kto wie czy Zuzinka po jakiejś zakrapianej imperce nie została poczęta :silly:
Patka cudny brzuniek :)

11 lata 7 miesiąc temu #654075 przez patka1603
dziękuję agnieszka

ja należę do osób pewnie nie licznych ktore nie ufają tabletką itp produktą anty. chodzi o ich skutki uboczne możliwe problemy z zajścię w ciąze itp dlatego jak już to prezerwatywy

11 lata 7 miesiąc temu #654139 przez EwelinaB87
Ja tez brałam bardzo długo tabletki bo jakies 7lat bez przerwy, dlatego liczylam sie ze po 3 miechach od odstawienia powinno pojsc, tak sie stalo, jednak tez mialam kryzys z poprzednia miesiaczka, bo juz mi sie wydawalo ze bedzie a tu dzien pozniej wieczorem dostalam gwaltownego krwawienia.

Agniesia pokaz brzuch bo ja nie przypominam sobie kiedy go pokazywalas ostatni raz

11 lata 7 miesiąc temu #654140 przez wunia1984
Patka ja tez nie jestem zwolenniczka jakiejkolwiek ingerencji hormonalnej, naczytalam sie o tym a takze nasluchalam sie od kolezanek o roznych schorzeniach.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654148 przez agniesia1604
Pokazywałam brzuszek pokazywałam ale nie goły :P bo mam rozstęp na rozstępie:P

To było wtedy kiedy ty obcowałaś z przyrodą:PPPP
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654151 przez agniesia1604
ech mnie kłuje pod kością ogonową... kurde dość silnie ...
nie wyobrażam sobie stać dłuzej niż 15 min ....

Dobrze ze kupiłam ten pas ... jak tylko go założę przy gotowaniu obiadku to normalnie jakby ból całkiem zniknął:)

11 lata 7 miesiąc temu #654155 przez agniesia1604

11 lata 7 miesiąc temu #654160 przez agniesia1604
Kupujecie może nianie albo monitory oddechu?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka