BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #653693 przez mami_nka
No moj a raczej mojej siostry bo kupiliśmy go razem z męzem siostrze na 18stkę ma dopiero 4 miesiące straszne adhd i cos nie podobaja mi sie tylne łapy ale to zrobimy badania.
jest kochany ale dobrze ze jest wczesniej i sie wyszaleje zanim lili przyjdzie na swiat wszystko targa buty i to po jednym z pary :D mnie bluzke co miałam na sobie, ściąga pranie itp ale czasami mozna sie pośmiać :D

Co do spania to ja raczej spie cala noc budzie się jak M. przychodzi z nocki tak jak teraz jutro naszczęście ostatnia :D ale to spie dalej... siku robie w sumie dopiero rano nie budzi mnie pęcherz ani mała tak mi sie wydaje... czasami jak zmienie pozycje to gdzies naciągnę i boli po lewej lub prawej stronie w samym dole brzucha tak szczyka... ból łydek miewam ale czasami od święta jak narazie a kręgosłup mi nie doskwiera bo mam tą poduche kojec... nawet jak pracowałam kładłam się ledwo taki miałam ból kręgosłupa a wstawałam praktycznie z podskoku na jedną nogę ... ona jest naprawde super!!

Mam kolezanke jest polożną to mowi ze laski na porodówke przywlekaja poduszke ;D i że kupilam najlepsza rzecz jaka moglam dla siebie w ciazy!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653700 przez mami_nka
brudasek po spacerze :D woda błoto => lubie to :P :woohoo:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653719 przez mami_nka
Powiem wam ze jakos dziwnie online pisac nasza modlitwę i intencję. Mysle o napisaniu listu, moze w odpowiedzi dostane obrazek który również będę miec przy sobie bo nie mam mozliwości jechać.

Powiem wam może znak moze zbieg okoliczności ale uśmiecham się na myśl o tym :)

W listopanie/grudniu uczestniczyłam w akcji SZLACHETNA PACZKA może słyszałyście coś?
Przegotowałam wraz z mężem i mamą moją paczkę dla Matki i córki. Byłam najszczęśliwsza jak to pakowałam wrzuciłam info na fb kilkoro znajomych kupiło jakies drobnostki i podwozili mi dzieki czemu paczka była o wiele większa niż chciałą mama i córka :) ciuchy itp kupiłam w H&M aby mała mogła byc "na czasie". Wiele radości, wiele wydanych pieniążków ale można je miec i nie miec a ja wydałam je na dobry cel (około 2/3 wypłaty) tyle ze zarabialam 1200 :D wiec bez paniki...

wracając do meritum ;) Znajoma przywiozła mi 2 bluzeczki i powiedziała " Ty to jestestes jedyna! Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi i usmiechneła się :) ok 2,5 tyg poźniej test wskazał 2 kreseczki :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #653726 przez wunia1984
Mialam wstac a zasnelam :P mnie w sobotke skurcz zlapal , zeby tak strasznie nie bolalo to zaciagam palce i cala stope w kierunku glowy, pomaga. Maminka slodziak z tego psiaka :) Dziewczyny juz coraz blizej do spotkania z naszymi szkrabami :) ja mialam sen ze malutka byla ze mna i ciagnela cycorka :) Agniesia musze obczaic tego linka bo tez musze zakupic te wszystkie rzeczy :)

11 lata 7 miesiąc temu #653730 przez wunia1984
Maminka szlachetnie z Twojej strony :) czy ja widzę tam królika?:P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653731 przez mami_nka
7.12.12 - pakowanie paczek :)

Nie krzyczcie o kieliszek ale jeszcze przecież nie wiedziałam że się udało :) W zamian za pomoc dostałam prezent od Boga w postaci LILI :)

Na tym zdjęciu z kielonem (to był wtedy ostatni raz bo pamietam jakie miałam wyrzuty :D) pisze list do rodzinki z moim adresem, gdyby potrzebowały pomocy to jesteśmy :)
Zobaczcie jaka szczęśliwa.... :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #653738 przez mami_nka
wunia1984 napisał:

Maminka szlachetnie z Twojej strony :) czy ja widzę tam królika?:P

Tak tak :) Tam siedzi baks też pomagał :) podgryzać hehe

11 lata 7 miesiąc temu #653746 przez asiulek_dolls
mami_nka to duży psiak jak na 4 miesiące nasz ma dokładnie 16 miesięcy i wydaje mi się niedużo większy no ale po zdjęciach to trudno ocenić i porównać psiaki :)
my naszego kupiliśmy od kolegi teścia bo ma hodowle, był najbardziej ciapowaty, najbardziej leniwy i najpowolniejszy z pośród czwórki szczeniaków, pozostałe robiły z nim co chciały właziły na niego, jeden ciągnął go za ogon a nasz na to nic... nawet mu się nie chciało odwrócić i zobaczyć kto na niego wlazł, nic go nie ruszało... no ciapa jakich mało :) i tak było do momentu aż nie wsiedliśmy z nim do auta, w drodze do domu obudziło się w nim adhd (boje się pomyśleć co by było gdybyśmy wybrali innego szczeniaka- chyba byśmy sobie z nim rady nie dali) i tak już zostało do tej pory, teraz jest nieznośny po prostu a najgorsze jest to że kupiliśmy go po tym jak ten starszy pies nam uciekł i po tym jak go znaleźliśmy po trzech dniach był jak cień psa, coś mu się w głowie poprzestawiało i strasznie dziwny się zrobił, myśleliśmy dosłownie że może miesiąc, może dwa i będzie po psie nie chciał jeść i wogóle ciężko było nawiązać z nim kontakt, no jakby miał jakąś depresje dosłownie... najlepszym lekarstwem okazał sie mały towarzysz z adhd, po ok dwóch tygodniach Rocky zaakceptował małodsze towarzystwo i nawet jak mały troche podrósł i "dogonił go" wzrostem to wszyscy klienci i znajomi którzy do nas przyjeżdżali myśleli że oba psy są młode...
fajny ten wasz brudasek.... na tym zdjęciu to widać że młody na pierwszym wydawał się większy

a co do tych intencji na necie to tak tylko wkleiłam linka, ja też tam nic nie pisałam...
prawda jest taka że żeby się pomodlić nie potrzebujesz obrazka ani nic w tym stylu, wystarczy że wiesz do kogo się zwrócić z modlitwą :)

11 lata 7 miesiąc temu #653753 przez klauduska89
bardzo miły gest mami_nka :) Bóg wam wynagrodził waszą szlachetność :)

11 lata 7 miesiąc temu #653760 przez asiulek_dolls
mami_nka super sprawa z ta akcją szlachetna paczka... brawa dla Ciebie za udział w takiej pomocy!!! :) no i widać jak wielka frajdę sprawia to jak robi się komuś prezent nie licząc na nic w zamian :lol:
a o kieliszek nie krzyczę bo sama też mam na sumieniu malutką ilość alko oczywiście też zanim ujrzałam dwie kreseczki :silly:

agniesia widze że ten sklep to obok tandety w Krakowie się znajduje więc pewnie zaglądnę tam przy okazji jak będę w pobliżu :)

11 lata 7 miesiąc temu #653761 przez mami_nka
Asiulek nasz to samo spokojny delikatny... w domu jak przyjechałam to taki biedny smutny mysle sobie chory moze...ale nie długo w nocy mama z nim spała a raczej nie spała :D bo buszował skakał po niej itd :D poszła na 6 do pracy nie przytomna... pozniej byly dyzury raz ona raz siostra później spał w przedpokoju ale budził domowników punkt 5 :D a teraz juz 3 noc na dworze ale spi pod drzwiami nie w kojcu bo nie chce płacze i piszczy :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653768 przez agniesia1604
co do alkoholu to ja też piłam piwko w trakcie "zapłodnienia" ... ale po rozmowach to większość dziewczyn w trakcie osłabienia organizmu alkoholem zachodzi... ja mówię o małej ilości alkoholu ... :) żeby nie było :)

A w trakcie ciąży wypiłam kiedyś "Karmi" - w małej ilości nikomu nie zaszkodzi...

Mam znajomą która piła normalne piwo co jakiś czas szklaneczkę... bo taką miała zachciankę!
I ma zdrowe dziecko ...

Poza tym tez słyszałam ze niekiedy lekarz zaleca pić wino w ciąży..

11 lata 7 miesiąc temu #653774 przez asiulek_dolls
ałaaaa ale zerwałam teraz pod lewe żebro od Kacperka, chyba domaga się żebym wstała i ruszyła dupsko na podwóreczko... no nic skoro mój maluszek chyba chce żebym się dotleniła na świeżym powietrzu to nie pozostaje mi nic innego jak opuścić Was na jakiś czas...

oooo w dd tvn pogoda z Primosten (moje ulubione miasteczko w Chorwacji) to niesprawiedliwe czemu ja nie moge tam jechać w ramach pracy??!! :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #653868 przez agniesia1604
Ja siedzę teraz w pasie ciążowym i w sumie czuję też Stasia jak się rozkopuje ... ale nad pasem :) ... teraz to już fajnie bo on potrafi przesuwać rączką czy nóżką ( nie wiem ) po brzuchu... wtedy to takie cudowne uczycie na dłoni że szok:P ah ... normalnie cud miód i orzeszki:P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653888 przez katarzynaxxx89
Moja dzidzia jest mało aktywna do południa dopiero wieczorkiem bardziej, wczoraj fajnie mi falował brzusio niestety krótko i nikt nie widział tylko ja.
Rany jak to leci to już nasz 29 tydzień :):)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka