BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #652911 przez katarzynaxxx89
no zobaczymy bo niestety nie mam niewyczerpanych limitów pieniężnych a może używka, hmmm zobaczymy mam jeszcze czas na zastanowienie bo napewno zakupię po urodzeniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652916 przez agniesia1604
Ja też nie zdecydowałabym się kupić takiej bajeranckiej huśtawki :)

myslę że 300zł to i tak dużo na taki bajer full dla maluszka:))))

Powiem Wam ze jestem przerażona tymi wszystkimi kosztami...

______

Teraz mam w planie wymianę kaloryferów, kupno mopa parowego Black & Decker no i ciuszki i inne rzeczy ...
W sumie pozostało mi z 6 tygodni do skompletowania wyprawki!!!!
Mało czasu :)

11 lata 7 miesiąc temu #652920 przez cukierecek27
ja chyba dziś spisze sobie wszystko to co mam :) bo to co wyprane wyprasowane juz mam spisane ale reszta... jedyny problem ze w tych wiekszych rzeczach znaczy sukieneczkach itp itd nie ma metek z rozmiarem ;/ a jakos ciezko mi okreslic na ile to ;)

11 lata 7 miesiąc temu #652924 przez mami_nka
Kochane mam wyniki mojej krzywej cukrowej niedawno odebrałam.

Poziom na czczo 66,4
po 60 min 112,5
po 120min 58,7

Wiec chyba jest OK. Lekarz kazał mi zrobić jeszcze Fosfataze alkaiczną i transamizaze ale to juz nie wiem jak interpretować wiec poczekam aż odbierze telefon bo chyba dzis ma dyzur na porodówce :)

Zapomniałam się pochwalić że w czwartek wieczorkiem jedziemy na 3d :))))

11 lata 7 miesiąc temu #652928 przez cukierecek27
Maminka no to ładnie niziutko .

no to w czwartek bedziemy czekac na relacje i wrażenia z usg ;)))

11 lata 7 miesiąc temu #652951 przez ziii
Haha, ja poszłam na krzywą po całym weekendzie obżarstwa (ślub + urodziny taty), wynik był w górnej granicy normy, ale jak teraz o tym myślę, to chyba skumulowały się te wszystkie słodycze... Ups. :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652964 przez agniesia1604
mami_nka napisał:

Kochane mam wyniki mojej krzywej cukrowej niedawno odebrałam.

Poziom na czczo 66,4
po 60 min 112,5
po 120min 58,7

Wiec chyba jest OK. Lekarz kazał mi zrobić jeszcze Fosfataze alkaiczną i transamizaze ale to juz nie wiem jak interpretować wiec poczekam aż odbierze telefon bo chyba dzis ma dyzur na porodówce :)

Zapomniałam się pochwalić że w czwartek wieczorkiem jedziemy na 3d :))))

Ale ty masz tych badań hehe :)
Szok :P
Wybadana na maxa:)

Pytanie o sposób na dobry sen maluszka:

1. Lepsze prześcieradło nieprzemakalne wielokrotnego użytku w cenie około 30zł
czy może
2. Podkład nieprzemakalny wielokrotnego użytku + prześcieradło
3. Podkłady jednorazowe + prześcieradło

Co byście wybrały?
Ja myślę nad opcją nr 1 ...
Ale myślę też czy to ma sens kiedy to będę używała jednorazowych pieluszek - no ale one chyba też przemakają co nie?:)

Na mój materac zakupię takie jednorazowe ceratki na czas połogu ... bo kto wie jak to będzie...:)

11 lata 7 miesiąc temu #652967 przez wunia1984
Patka, ja biorę albyl-e to coś do akardu podobnego, ma za zadanie rozrzedzać krew żeby zakrzepy nie powstawały. Nie jest on szkodliwy, jeśli jest konieczność brania, ja mam brac do 36-go tygodnia ciąży.

11 lata 7 miesiąc temu #652971 przez wunia1984
Agniesia no to teraz mnie zagięłaś nad tym jeszcze się nie zastanawiałam :P

11 lata 7 miesiąc temu #652996 przez asiulek_dolls
katarzyna fajne te huśtawki ale moim zdaniem nie ma sensu wydawać tyle kasy, takie leżaczki i huśtawki są zazwyczaj do ok.10kg więc długo z nich nie będziemy korzystać (mój bratanek za tydzień kończy 4miesiące i waży 7kg) wydaje mi się że jak dzieciaczki skończą 6-7miesięcy trzeba będzie taki sprzęcik zwinąć i schować no i przecież nie wolno kłaść maluszka do takiego leżaczka czy huśtawki od pierwszych dni najwcześniej myślę że można gdzieś tak od drugiego miesiąca, wydawać tyle kasy na coś czego będzie się używać ok pół roku to moim zdaniem bez sensu lepiej kupić taki w granicach do 300zł i później krzesełko wysokie do karmienia bo przecież około półroczne maluszki będą chciały już siedzieć

agniesia w odpowiedzi na twoje pytanie: zdecydowanie opcja nr2 czyli podkład wielorazowy + prześcieradełko zwykłe
jakoś prześcieradła nieprzemakalne mnie nie przekonują, jak oglądam coś w sklepach mam taką zasadę że zawsze się zastanawiam czy mi na miejscu dzieciaczka byłoby wygodnie i szczerze mówiąc nie chciałabym ani jednej nocy spać na takim prześcieradle nawet trudno mi sobie takie wyobrazić kurcze to chyba troche jak spanie na jakiejś ceracie... moim zdaniem słaba opcja
a co do podkładów jednorazowych to są rewelacyjne ale tylko i wyłącznie do przewijania, żeby ochronić przewijak, łóżko, fotel i każdą inną powierzchnię na której będziemy przewijać maluszki (na wypadek gdyby dzieciątko zechciało się wysiusiać w trakcie przewijania albo -sorki za dość obrazowe stwierdzenie- gdyby usrało się po pachy) dodatkowo sprawiają że nie kładziemy dziecka bezpośrednio na jakiejś chłodnej powierzchni
- wspominałam już że w rossmanie są teraz na promocji????????? 10zł- opakowanie 10szt!!!
a na materacyk się raczej nie nadają bo są od niego dużo mniejsze

11 lata 7 miesiąc temu #653014 przez EwelinaB87
Ja tez sie zgodze z Asią po pierwsze wygoda dla dziecka, po drugie wygoda dla Ciebie ceratke przecierasz a przescieradlo normalnie pierzesz nie wiem jak te laczone.

Moja siostra jak bylysmy w smyku wymyslila sobie jeszcze bardziej wybajerzoną www.smyk.com/graco-sweetpeace-hustawka-d...6,swiat-niemowlaka-p

ale potem zobaczyla cene i nie byla mala, a ja naprawde nie mam w ogole miejsca, sama sie zastanawialm gdzie ja to dziecko bede klasc pewnie na podlodze...
Coraz bardziej dostrzegam problematycznosc kawalerki,jedyna zaleta 2h sprzatania i wszystko czysciutkie :P

Patka
powiedz kiedy zaczely sie usg te darmowe? od 11 zapisy a badanie kiedy?

11 lata 7 miesiąc temu #653026 przez asiulek_dolls
Ewelina cena rzeczywiście odstraszająca... zastanawiam się kto takie drogie rzeczy kupuje, nawet gdyby było mnie stać na takie drogie gadżety to w życiu bym nie kupiła

11 lata 7 miesiąc temu #653035 przez EwelinaB87
Ja znam takie osoby, to jest tak zwany szpan na dziecko ;)

11 lata 7 miesiąc temu #653047 przez asiulek_dolls
wole pozostawić postawę takich osób bez komentarza...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka