BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #653056 przez MamaBąbelka
Mi się podobają bardzo te leżaczko-huśtawki fisher-price, kuzynka dostała rodziców dla synka, ale późno, bo miał już 5 miesięcy i poużywał koło miesiąca, a zaznaczam, że był małym dzieckiem, wyrośnięty synek moich szwagrów pewnie by pokorzystał do maks 3 miesiąca. Leżaczek jest bardzo malutki. Chcieliśmy nawet pożyczyć, ale zaraz się okazało, że kuzynka w drugiej ciąży :). Poza tym ma to taką wadę, że dziecko może nauczyć się zasypiać tam bujane i będzie problem potem, jak wyrośnie z usypianiem gdzie indziej.

Ja właśnie też nie wiem, czy lepiej zainwestować w te nieprzemakalne prześcieradła, czy zwykła ceratka i zwykłe prześcieradło będzie lepsze. Na razie odpuściłam myślenie na ten temat ;).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #653057 przez wunia1984
hah mnie nie staac na takie bajery :) Ogolnie staram sie by nie kupować szajsu ale cena nie zawsze to odzwierciedla. Ale jesli kogos stac na kupno mercedesa wśród wyposażenia dla maluszków to czemu nie :)

11 lata 7 miesiąc temu #653069 przez agniesia1604

11 lata 7 miesiąc temu #653084 przez EwelinaB87

11 lata 7 miesiąc temu #653093 przez katarzynaxxx89
dla mnie to też wydaje się za drogo chociaż by mogło posłużyć dla 2 dzidzi bo planujemy po roku, myślę że albo kupie coś podobnego do max350 zł albo coś takiego ale używkę.

11 lata 7 miesiąc temu #653101 przez agniesia1604
Tia widziałam Ewelino dzisiaj na FB no i pudelku i innych pierdołach...

Cóż ...
to jej decyzja...
jednak nie wydaje mi się że usunęła zdrowe piersi .... to trochę dziwne ....
No ale ponoc ma gen który powoduje raka złosliwego...a wiadomo że rak złośliwy nawet gdy usuniemy pierś to to nie daje gwarancji że nie będzie przerzutów...
Wiadomo ze Angelina nie tylko piersi usunęła i je odbudowała ... ale zamierza wyciąć macicę gdzie lekarze określili że 57% że zachoruje na raka złośliwego ... Jej matka zmarła na raka złośliwego ...

U nas w Polsce nie usuną zdrowych piersi i nie zrobią rekonstrukcji...
Dopiero w przypadku chorych piersi usuną a potem możesz się starać o dofinansowanie na rekonstrukcje z NFZetu:)

Gratuluję odwagi :)

11 lata 7 miesiąc temu #653114 przez EwelinaB87
to oczywiste ze nie robila tego za panstwowe, z drugiej strony, urodzila mnostwo dzieci i wiecej miec "swoich" raczej nie bedzie, jakby ja miala tyle kasy i perspektywe pewnego raka 87% to jak pewniak, tez bym usunela, tym bardziej ze zrobila sobie cycki pewnie lepsze od poprzednich, jednak powiem szczerze ciezka sprawa, u nas pewnie za wszystko trzeba by placic a za zmniejszenie piersi, ktore zwykle tez jest z pobudek medycznych kosztuje 10-12t zl =.=

11 lata 7 miesiąc temu #653122 przez wunia1984
Ja podziwiam Angelinę za odwagę, gdyby u mnie wystąpiło tak wysokie ryzyko też bym to zrobiła. Wolałabym żyć niż później walczyć z tym chorubskiem. Zresztą Angelina nie pierwsza Christina Applegate zrobiła to samo, choc u niej ponoć nowotwór był wykryty... Dziewczyna żyje nadal, piersi zrekonstruowała.

11 lata 7 miesiąc temu #653123 przez olivka
Witajcie Mamusie :)
My już po wizycie u gin. Dowiedziałam się, że rodzić będę 06.08. przez cc, także poproszę o zmianę w tabelce :) Po za tym za dwa tygodnie mam usg i zobaczę mojego synusia już nie mogę się doczekać. Z dzidzią wszystko ok., spadła mi hemoglobina i muszę jeść więcej czerwonego mięsa, pić sok z buraków itd. No i dostałam pozwolenie na jedzenie trrrruskawek :D

Ja to jestem jednak totalny zakręt ehhh od lekarza wyszłam w getrach na lewą stronę, a gapnęłam się dopiero pod domem jak szliśmy do sklepu :P Także przez prawie całe miasto paradowałam ze szwami na wierzchu :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #653128 przez EwelinaB87
a czemu cesarka?

11 lata 7 miesiąc temu #653129 przez katarzynaxxx89

11 lata 7 miesiąc temu #653133 przez olivka
Bo wg mojej gin. u mnie poród naturalny jest ryzykowny, a ona nie chce ryzykować.

11 lata 7 miesiąc temu #653135 przez EwelinaB87
i tak Ci powiedziala?
rozumiem ze nie chcesz wchodzic w szczegoly

11 lata 7 miesiąc temu #653136 przez wunia1984
No to się uśmiałam z tymi getrami :)
A czym objawia się to ryzyko, że musi być cc?

11 lata 7 miesiąc temu #653137 przez olivka
Z tego co mi wytłumaczyła to po pierwsze było poronienie, 4 lata się leczyłam na niepłodność (w tym nieudane in vitro), no i jest 70% że dziecko urodzi się duże.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka