BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #653141 przez olivka
Ufam jej bardzo, ponieważ jest bardzo dobrym lekarzem, uratowała wiele ciąż no i się jej nie sprzeciwiam, na pewno wie co robi :) Trudno, dłużej będę dochodziła do siebie ale jeżeli to jest bezpieczniejsze dla Jaśka to zniosę wszystko. Na szczęście mąż bierze urlop na cały sierpień, więc będzie mi pomagał :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #653146 przez wunia1984
Jeśli fachowiec tak uważa, to trzeba jej wierzyć :) Może i lepiej dmuchac na zimne
U mnie doktorka pomimo pierwszego "martwego porodu", kolejno poronienia w 7 tygodniu ciąży nikt nie doradzał cc. Tutaj kładą nacisk na poród naturalny i donoszenie ciąży do 40 tygodnia, choć jeśli moje obawy w 38 tygodniu beda bardzo duże to ze względu na moje zdrowie psychiczne będą wywoływać poród.

11 lata 7 miesiąc temu #653161 przez olivka
wunia1984 przykro mi bardzo z powodu Twoich strat :( Też straciłam dzidzię w 7 tygodniu ciąży...

Czy któraś z Was brała, bądź bierze Tardyferon?? Właśnie dostałam na receptę, bo mam lekką anemię i ciekawa jestem czy są jakieś skutki uboczne, bo czasem jak bierze się żelazo to są jakieś rewolucje żołądkowe...

11 lata 7 miesiąc temu #653163 przez agniesia1604
w waidomosciach mówili o tym że każda kobieta moze zbadać się czy ma ten gen odpowiedzialny za raka piersi i macicy i jajników... jest to refundowane - pewnie w poradni onkologicznej ... także mówili że jesli ma się ten gen to można usunąć u nas w Polsce zdrowe piersi i zrekonstruować na NFZ... wiec tak jak Angelina zrobiła u siebie to i u nas można ... jednakże mówili też ze zrekonstruować piersi nie jest do końca takie proste = bo jest wiele konsultacji zwiazanych z tym ...

Olivko jeśli lekarz tak zadecydował to okey :)

Ja też się leczyłam ale lekami i tylko 6 miechow... po zaprzestaniu ich brania ...zaszliśmy po 8 miesiącach ... ... no a teraz znów zaszliśmy - przypadkiem :)))) heh :) oj to był wielki przypadek :) ... Bo nigdy bym nie przypuszczała że mogłabym być ...ale mąż wiedział!!!!
Kupił test i kazał zrobić no i byłam ogromnie zaskoczona:))))) hehehehehe

Mi się często spóźniały miesiączki o 1-2 dni:) ... a tu 2 dnia wyszły takie wyraźne kreseczki ze szok:P)))

11 lata 7 miesiąc temu #653166 przez Joanna89
Pozdrowienia z rzepakowego pola :)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 7 miesiąc temu #653171 przez wunia1984
My po ob stratach ostro działaliśmy z moim kochanym, no i w listopadzie zdarzył się wyczekiwany cud :) Początkowo wielkie szczęście i strach, teraz tylko szczęście i pozytywne myślenie :)
Dziewczynyh dzięki, że jesteście :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653174 przez wunia1984
Joasiu rajjjjjjjjjjjjjjjjjjjsko :)

11 lata 7 miesiąc temu #653181 przez Joanna89
Brzuszek też jest zadowolony ze spacerków hehe :)

Uploaded with ImageShack.us

kocham maj i rzepakowe pola:)

11 lata 7 miesiąc temu #653215 przez agniesia1604
piękne zdjęcia Joanno:)

11 lata 7 miesiąc temu #653216 przez patka1603
o widzę że pępuszek też się wypycha :)

olivka mój lekarz twierdzi że mimo ze jestem po 2 poronieniach w 7 i 8 tygodniu to nie ma co się tym przejmować bo to nie musi o niczym świadczyć i mogło po prostu się zdarzyć- osobiście wolała bym takie podejście jak u ciebie, gdyż ostrożności nigdy za wiele. A w ciąże zaszłam po 3,5 miesiąca po poprzedniej

ewelina zapisy zaczynaj się o 11- prowadzą je rejestratorki które umawiają każdego na konkretną godzinne i trwają do rozdania wszystkich nr. po paru minutach jak ginekolodzy się przygotują to od razu zaczynają przyjmować na usg. między czasie są porady i konkursy

11 lata 7 miesiąc temu #653217 przez MamaBąbelka
Jeszcze może więcej z nas dołączyć do rodzących przez cięcie cesarskie, ja chcę rodzić naturalnie, ale jeśli lekarze uznają, że mogę mieć problem z urodzeniem naturalnie, to wolę od razu cesarkę, niż żebym męczyła się kilkanaście godzin, a i tak skończyła na stole.

Olivko, fajnie że tak wcześnie się dowiedziałaś, możesz się spokojnie teraz nastawić na takie rozwiązanie, przyznam nawet, że trochę Ci zazdroszczę, że znasz konkretną datę powitania synka ;).

Joanna, śliczne zdjęcia, jak zwykle :).

Ja tam nie widzę sensu robienia sensacji z decyzji Jolie, ale dobrze, że o tym mówi, być może dzięki niej wiele kobiet zdecyduje się nawet jeśli nie na tak drastyczne posunięcie, to chociaż na badanie w kierunku tego genu. Całe szczęście w mojej rodzinie nie było przypadków zachorowań na raka, jeśli już to w dalekiej.

A to moja majowa fotka :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #653230 przez Gro-szek
Hej Laski... my juz tez po wizycie u gina...
Odebrałam wyniki glukozy:

Glukoza na czczo: 79
Po 1 godz. 125
Po 2 godz. 107

więc wszystko ok. Jedynie co spadła mi bardzo hemoglobina... Brałam przez dłuższy okres Hemofer ale średnio pomogło (w dodatku brałam po 2 tabl. dziennie). I myślę, ze będę go brała do końca..
Z Malutką wszytsko w porządku, jest ułożona główką do dołu :)
Ja właśnie wróciłam z długiego spaceru... dotlenilismy się i teraz leżymy :)

Mi też podobają się huśtaweczki z Fisher Price, a taką dostaniemy od rodzinki :)
[img] [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/i_fisher_price_hustawka_przytulny_kroliczek_v0099.jpg
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #653232 przez katarzynaxxx89

11 lata 7 miesiąc temu #653234 przez olivka
No my się leczyliśmy zaraz po poronieniu to było w 2008 roku, staraliśmy się miesiąc w miesiąc i nic, późnij in vitro i też lipa, w końcu zawierzyliśmy wszystko Panu Bogu no i się udało :) Też miałam nieregularne cykle, miesiączki mi się spóźniały po kilka dni...ale...jak to się mówi "Wiara czyni cuda" :) A powiem Wam jeszcze jedną ciekawostkę, bo w sierpniu tamtego roku już byłam taaak całkiem zdołowana i napisałam do sióstr Dominikanek z Krakowa o naszej sytuacji, i one przesłały mi pasek św. Dominika i modlitwę do tego świętego, no i od sierpnia noszę ten pasek i co dziennie się modlę...po kilku miesiącach zaszłam w ciążę...a rodzę w sierpniu, w miesiącu w którym otrzymałam pasek....

Joasiu piękne zdjęcie...pola rzepaku zawsze mi się podobały, tak pięknie się komponują, jakby ktoś żółty dywan rozłożył na polu...

11 lata 7 miesiąc temu #653242 przez olivka
MamoBąbelka śliczna focia :))) ale z tym terminem to ja się jeszcze tak nie cieszę, bo gin. powiedziała, że my sobie możemy planować datę, a może być też tak że trzeba będzie ciąć wcześniej...także oby dotrzymać do 37 tygodnia :)
Gro-szek super, że wszystko ok :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka