- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Groszku, oczywiście, że są płyny do płukania ubranek dla dzieci, jest bardzo dużo rzeczy dla dzieci, bo przyszli rodzice są nie ukrywajmy, bardzo łatwym łupem dla wszystkich firm, łatwo niedoświadczonym ludziom wmówić, że potrzebują wszystkiego. Ja jednak jestem za tym, żeby stosować jak najmniej kosmetyków oraz chemii.
Wiesz co MamoBąbelka, właśnie to mnie najbardziej wkurza... i dlatego mam taki mętlik w głowie, bo produktów jest co nie miara a trafić na ten dobry jest bardzo trudno...
Dzięki za podpowiedź...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Położna poleciła JELP, mówiła aby jednak nie żałować wiecej kasy ale wyłożyć na proszek/płyn JELP
Zaufałam położnej Kupiłam JELP:P
Następnym razem zakupie Płyn do prania JELP ... na początek proszek - przynajmniej już na początku zobaczę reakcje niemowlaczka na JELP:P
Jeśli będzie coś nie tak to zmienię na Lovelę lub Dzidziusia:)
Musze w końcu przystąpić do spisania wyprawki ... do końca tygodnia wypadałoby już mieć skończoną rozpiskę Ale mis ie nie chce!!!
Od przysłego tygodnia zaczynam zakupy...
Aha co do projektora - pokazałam mojemu M. - jest zachwycony i pewnie zakupimy o ile jeszcze będą i to w takiej cenie:)
Co do Leżaczków/bujaczków ... również zainwestuję - jednakże szukam takiego który nie tylko ma funkcję leżaczka , ale i ma funkcję bujaczka, huśtawki oraz wibracji i melodii:) ... i musi to być zaatomatyzowane oczywiście:) ... Wiec koszt takiego leżaczka/bujaczka to około 300zł ... ale zakupie go dopiero po urodzeniu maluszka ... niestety taka huśtawka to tylko do 9 miesiaca ... ale bardzo uspakaja malucha i przynajmniej mamusia moze robić swoje rzeczy kiedy maluszek się buja - zasypia
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Bo nie wszystkie mozna stosować od 1 dnia życia maluszka!
A nie mam pojęcia które płyny / żele / mydełka są od 1 dnia życia:((((((((((
Macie już jakieś - pewne że od 1 dnia życia?
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Cukiereczku na allegro za literkę płaci się 9,90 allegro.pl/kolorowe-literki-3d-imie-dzie...tis-i3232585606.htmlabcania.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=97247 ojj to mi sie podoba ))
takie literki na sciane
Kochane ja dzisiaj do 10.30 spałam Jakoś w nocy co chwila się budziłam bo mąż chrapał...
Zjadłam śniadanko, zarka kafffka No i pogoda jest taka, że nic mi się nie chce
Co do ciuszków z c&a to polecam, tak jak i z cubusa czy h&m. Jakościowo są bardzo dobre No i do tego słodziuchne.
Do prania mam płyn lovela, do płukania nic nie będę używała póki co. Też jestem zwolenniczką płynów do płukania, także do prania naszych ciuchów
Cukiereczku moja koleżanka dzień przed badaniem cukru objadła się winogrona, który ma bardzo użo cukru, przez co wyniki wyszły zafałszowane. Więc trzymam kciuki za wyniki i wierzę, że będzie dobrze
Zii wprawdzie wstałam po rozmowie Twojego mężulka ale trzymam kciuki za 2 etap
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
a i jeśli któraś ma już ten bezdotykowy termometr niech poleci mi jaką firmę mam wybrać bo za dużżo tego to samo tyczy podgrzewacza
wunia ja niczym sie nie obzeralam dzien wczesniej ani nie pilam sokow tylko wodę.. bo pani doktor mnie uczuliła by wlasnie nie bylo błędów w wynikach... ostatnio posilek zjadlam przed 18 jeszcze...
a jesli chodzi o literki to zanim bym kupowałabym przejrzała ceny ) tylko poprostu tak mi sie spodobały że nie mogłam sie powstrzymac by ich nie wstawić hihiihii
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
Ewelina fotelik samochodowy nie sprawdza się w takiej funkcji... leżaczek jest znacznie lepszy, moja koleżanka z pracy sadzała swojego wnusia właśnie w foteliku samochodowym, fotelik też stawiała na stole, mały był wniebowzięty, był dość wysoko i wszystko widział, oni też byli zadowoleni bo wszystko go interesowało więc grzecznie i spokojnie obserwował sobie co się dzieje w koło, bajka skończyła się po jednej z wizyt u lekarza od którego mówiąc delikatnie dostali zjebke i zestaw ćwiczeń do rehabilitacji podczas których mały tak płakał że oni prawie płakali z nim ... niestety foteliki są dobre ale na chwile dłuższe sadzanie dzieciaków w nich nie jest zdrowe, a leżaczki można ustawić w pozycji pół leżącej dużo zdrowszej dla kręgosłupów maluszków
Cukierecek bardzo korzystna ta promocja na lovele na pewno skorzystam bo już postanowiłam że na pewno zaczne od płynu do prania właśnie z loveli więc dziękuje ślicznie za info o promocji
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
ja zapisuje linki które mnie interesują w ulubionych
my na początku łóżeczko wstawimy do naszej sypialni i chciałabym ozdobić mały fragment ściany nad łóżeczkiem zwłaszcza że ściana jest w "niesamowicie oryginalnym i wyszukanym kolorze" - czyli BIAŁA!! hahaha poszalałam z tapetą na drugiej ścianie więc tylko biały wchodził w grę bo tapeta jest czarno-czarna i to na największej ścianie
dlatego właśnie chciałabym trochę rozweselić kącik w którym będzie stało łóżeczko, nie chciałabym przyklejać literek bezpośrednio do ściany żeby nie zniszczyć gładzi i nie chciałabym też robić zbyt dużej ilości dziur w ścianie żeby je powiesić... wymyśliłam więc sobie że kupie albo zrobię (jeśli nie znajdę gotowej w sklepie) małą prostą półeczkę taką z 6-cioma wieszaczkami na listwie pod nią i literki zawieszę na wstążkach każdą na jednym z wieszaczków, na półce ustawie coś małego, jakąś zabawkę, ozdobę i ramkę pasującą wzorem do literek
no i gdzieś w pobliżu półeczki zawiśnie lampka z ikeii tylko nie mogę się jeszcze zdecydować która gwiazdka czy księżyc
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90010877/
a oprócz lampki i półeczki taka pozytywka, również wersja gwiazdka lub księżyc (jeśli lampka gwiazdka-to pozytywka księżyc a jeśli lampka księżyc to pozytywka gwiazdka)
galeriabukowski.pl/maskotki-baby-collect...star/p,60242,c,17482
galeriabukowski.pl/maskotki-baby-collect...moon/p,60212,c,17482
i to by było na tyle bo dalej jest okno więc nic więcej się nie zmieści
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
jejkuuuu ale jak tu się zdecydować na jeden rodzaj skoro wszystkie takie ładne???!!!!
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna