BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #652783 przez patka1603
ja już nic nie rozumiem z tymi literkami cena dotyczy imienia czy literki bo nic nie znalazłam na ten temat na ich stronie. Wydaje mi się sporo za jedna literkę

tu link do literek z filcu artillo.pl/shop/wesole_drzewko.html cena dotyczy całego imnienia

co do linków to może zróbmy na FB watek odnośnie różnych linków ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652790 przez agniesia1604
Cukiereczku , jeśli trzustka dobrze pracuje to w ciągu 12 godzin zlikwiduje cukier ...
Mozesz ograniczyć jedzenie i picie słodkich rzeczy...
Jednakże 12 godzin przed badaniem nic nie jeść...

Jeśli będziesz miała cukier w porządku to znaczy że trzustka produkuje odpowiednia ilość insuliny.

Dlatego, jeśli wypiłaś frugo co pijesz zwykle to nie ma bata ale jeśli nie masz cukrzycy to twoja trzustka sobie poradzi z tym frugo... jednak jeśli masz podniesiony cukier to niestety lekarz zaleci dietę... i będziesz musiała zrezygnować z Frugo:)))

Nie martw się na zapas...

Jeśli naprawdę nie daje rady trzustka to na pewno lekarz to zobaczy po wyniku...
A Twój wynik wskazuje na problem cukrzycowy niestety ...

Ja piłam 75g glukozy... przed pobraniem miałam około 80 i po 2 godzinach też około 80 , co znaczy że trzustka daje radę :)

Mówią że norma jest do 140 nawet ... ale juz powyżej no niestety ... trzeba konsultować ze specjalistami:)

Cytuję wypowiedź lekarza: Jeśli wyniki badań są nieprawidłowe, lekarz prowadzący ciążę kieruje pacjentkę do poradni diabetologicznej. Tam dowie się, jaką powinna stosować dietę (jej ścisłe przestrzeganie to podstawa leczenia). Będzie mogła też wypożyczyć glukometr. Przez jakiś czas musi bowiem codziennie sprawdzać poziom glukozy we krwi. Za pomocą glukometru robi się to łatwo i niemal bezboleśnie.

Jeżeli wyniki są prawidłowe, a z maluszkiem jest wszystko w porządku (co potwierdza badanie USG i KTG), czeka ją jedynie dieta do końca ciąży i regularne konsultacje u diabetologa (co dwa, trzy tygodnie).

Jeśli mimo właściwej diety poziom glukozy się nie unormuje, przyszła mama będzie być może musiała przyjmować insulinę w formie zastrzyków podskórnych.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652801 przez agniesia1604
patka1603 napisał:

ja już nic nie rozumiem z tymi literkami cena dotyczy imienia czy literki bo nic nie znalazłam na ten temat na ich stronie. Wydaje mi się sporo za jedna literkę

tu link do literek z filcu artillo.pl/shop/wesole_drzewko.html cena dotyczy całego imnienia

co do linków to może zróbmy na FB watek odnośnie różnych linków ?

Wg mnie to cena dotyczy całego baneru z imieniem - bo to całość ... :)

A jeśli nadal jesteś ciekawa , napisz do nich meila:) ... Jak ja to mówię to nie boli :P a ja jestem bardzo ciekawska :) hehehehehe i spamuję:) :P

11 lata 7 miesiąc temu #652814 przez cukierecek27
agniesia1604 napisał:

Cukiereczku , jeśli trzustka dobrze pracuje to w ciągu 12 godzin zlikwiduje cukier ...
Mozesz ograniczyć jedzenie i picie słodkich rzeczy...
Jednakże 12 godzin przed badaniem nic nie jeść...

Jeśli będziesz miała cukier w porządku to znaczy że trzustka produkuje odpowiednia ilość insuliny.

Dlatego, jeśli wypiłaś frugo co pijesz zwykle to nie ma bata ale jeśli nie masz cukrzycy to twoja trzustka sobie poradzi z tym frugo... jednak jeśli masz podniesiony cukier to niestety lekarz zaleci dietę... i będziesz musiała zrezygnować z Frugo:)))

Nie martw się na zapas...

Jeśli naprawdę nie daje rady trzustka to na pewno lekarz to zobaczy po wyniku...
A Twój wynik wskazuje na problem cukrzycowy niestety ...

Ja piłam 75g glukozy... przed pobraniem miałam około 80 i po 2 godzinach też około 80 , co znaczy że trzustka daje radę :)

Mówią że norma jest do 140 nawet ... ale juz powyżej no niestety ... trzeba konsultować ze specjalistami:)

Cytuję wypowiedź lekarza: Jeśli wyniki badań są nieprawidłowe, lekarz prowadzący ciążę kieruje pacjentkę do poradni diabetologicznej. Tam dowie się, jaką powinna stosować dietę (jej ścisłe przestrzeganie to podstawa leczenia). Będzie mogła też wypożyczyć glukometr. Przez jakiś czas musi bowiem codziennie sprawdzać poziom glukozy we krwi. Za pomocą glukometru robi się to łatwo i niemal bezboleśnie.

Jeżeli wyniki są prawidłowe, a z maluszkiem jest wszystko w porządku (co potwierdza badanie USG i KTG), czeka ją jedynie dieta do końca ciąży i regularne konsultacje u diabetologa (co dwa, trzy tygodnie).

Jeśli mimo właściwej diety poziom glukozy się nie unormuje, przyszła mama będzie być może musiała przyjmować insulinę w formie zastrzyków podskórnych.

cos mnie nabrało na te frugo dzisiaj.... no ja wlasnie po godzinie majac 50mg mialam 190... no zobaczymy jak jutro wyjdzie , wole pojechac do poradni i skonsultowac niz pozniej zalowac ze tego nie zrobilam i dostac opper od lekarki prowadzacej :D a ze jestem niecierpliwa to chce to jak najszybciej zrobic..

ło matko to jutro ciezka przeprawa.... glukoza i pozniej fryzjer na 10 na malowanie wlosow ...

11 lata 7 miesiąc temu #652831 przez wunia1984
Kochana cena za literkę :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652850 przez patka1603
założyłam post na FB jak by co możecie dodawać linki

idę coś zjeść bo Kacperek z głodu aż kopie :P nie dobra jestem ;)
a później idę w plener pofocic chociaż z godzinkę bo mam do zrobienia prace na zaliczenie a to juz 26 maja

11 lata 7 miesiąc temu #652864 przez cukierecek27
a jeszcze zapytam wyniki z krzywej cukrowej miałyscie w ten sam dzien?? bo ja nie odbieram wynikow tylko lekarka .. ale chce isc prywatnie bo szybciej i wlasciwie taniej mnie wyjdzie heheh

11 lata 7 miesiąc temu #652865 przez MamaBąbelka
Zii, to daj znać, kiedy znów trzymać kciuki :).

Cukiereczek, ja uwielbiam takie imiona nad łóżeczkiem, na allegro można znaleźć nawet koło 7 zł za literkę czasem, najtaniej znalazłam za niespełna 5 zł, ale do samodzielnego malowania. Mi mąż zrobi je sam, ale to dopiero jak pokoik będzie gotowy, to będziemy wiedzieli, w jakich kolorach kolejne dodatki dobierać.

A co do Frugo, to nie wiem, czy to ma taki duży wpływ na wynik, ja się ciągle objadam słodkimi rzeczami i wynik miałam w samej górnej granicy normy, ale wydaje mi się, że zwykłe Frugo nie wystarczy, żeby wynik był aż tak wysoki. Zdążysz zrobić do 10:00 badanie?

11 lata 7 miesiąc temu #652869 przez cukierecek27
MamaBąbelka zamierzam jutro tuż po 7 wyruszyć z domu a do przychodni jakies 10minut spokojnym spacerem ,na 10 mam fryzjera wiec musze sie wyrobic :) hehe

a co do slodkich ojj mam dzis taka ochote jak nie wiem ale daruje sobie... bo z automatu jak zaczne pochłanaim ich wielkie ilości...

jak robiłam tamte obciazenie nie jadlam slodyczy dzien wczesniej wcale..

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652871 przez patka1603
cukierecek27 napisał:

a jeszcze zapytam wyniki z krzywej cukrowej miałyscie w ten sam dzien?? bo ja nie odbieram wynikow tylko lekarka .. ale chce isc prywatnie bo szybciej i wlasciwie taniej mnie wyjdzie heheh

u mnie wszystkie wyniki są następnego dnia- łącznie z krzyuwą, a koszt krzywej bodaj że niecałe 10 zł a nawet chyba 7. Ja miałam skierowanie więc nie płaciłam

A tak mi się przypomniało czytałam ostatnio ulotkę acarduz tego co kojarzę to ktoś poza mną też go brał i tam jest napisane że nie jest wskazane dla matki i dziecka branie w ostatnim trymestrze ciąży, ktoś coś wie na ten temat? Ja będę 22 maja pytać o to gina.
Wydaje mi się że to przez to że rozrzedza krew a niedajboże jak by doszło do wcześniejszego porodu to mogą być komplikacje z krwawieniami tak mi się wydaje na mój rozum

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652881 przez katarzynaxxx89

11 lata 7 miesiąc temu #652885 przez cukierecek27
u mnie wlasnie prawie wszystkie sa w ten sam dzien :)

koszt 12zł lub 10zł w drugiej przychodni dzwonilam pytałam.. a moja dr dop jutro od popoludnia jest w gabinecie a po poludniu to juz moze bede miala wynik :)

11 lata 7 miesiąc temu #652891 przez wunia1984
Kasiu śliczne te chuśtaweczki:) Cena adekwatna do technologii i materiału wykonania. To juz od Ciebie zależy czy chcesz aż tyle wydać na rzecz używaną zaledwie przez kilka miesięcy :) Ale gdybym miała niewyczerpalne źródła kaski to pewnie bym się skusiła :)

11 lata 7 miesiąc temu #652894 przez patka1603
katarzynaxxx89 napisał:

Nam z mężem podoba się taka huśtawko- bujak ale cena duża jak myślicie czy warto
allegro.pl/fisher-price-hustawka-owieczk...zek-i3246878184.html
lub
allegro.pl/fisher-price-hustawka-z-proje...yka-i3229781478.html

fajne ale raczej nie warte tej ceny na pewno znajdziesz coś podobnego i tańszego
a projektor taniej wyjdzie kupić osobno

11 lata 7 miesiąc temu #652903 przez cukierecek27
no huśtawki fajne fajne ale ceny juz mniej fajne.....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka