BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #652064 przez asiulek_dolls
co do leżaczków to ja dostane po bratanku taki:
www.smyk.com/bright-starts-lezaczek-c-h-...9,swiat-niemowlaka-p

a jeśli chodzi o staniki to ja przed ciążą nosiłam rozmiar 75E i wtedy fiszbiny były ok, teraz kiedy mój biust postanowił jeszcze trochę urosnąć fiszbiny to dla mnie straszna męczarnia, gniotą mnie i obcierają dlatego po domku śmigam w bezszwowym staniku sportowym a ponieważ naprawdę ciężko mi teraz dobrać i kupić odpowiedni stanik powyciągałam wszystkie fiszbiny z tych które nosiłam przed ciążą i to okazało się najlepszym jak na razie rozwiązaniem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652085 przez wunia1984
Ufff ulżyło mi, właśnie dzwoniła moja doktorka, moje wyniki moczu są ok, żadnej bakterii :)
Asiulek ten leżaczek fulll wypas!
Ja mam z fisher price ale jest zapakowany, prezent od mojej siostry :)

11 lata 7 miesiąc temu #652135 przez Gro-szek
Asiulek świetny ten leżaczek :) no i cena chyba też jest atrakcyjna :)

Wunia cudownie że wszystko gra :) Ja mam jutro wizytę, musze odebrać wyniki morfolofi, moczu, glukozy i cytologi.. Mam nadzieje ze u nas też będzie wszystko w porządku :)

11 lata 7 miesiąc temu #652137 przez katarzynaxxx89
ja w czwartek jade zrobić badanie coompsa, mocz i morfologie.
Miałyście ten odczyn coompsa

11 lata 7 miesiąc temu #652143 przez Gro-szek
katarzynaxxx89 ja nie miałam takiego badania...

11 lata 7 miesiąc temu #652162 przez EwelinaB87
ja bylam u lekarki, powiedziala ze nie mam sie czym martwic bo guzek da sie chwycic i nie jest to wezel chlonny, wiec jestem troszke spokojniejsza ale i tak pokaze to gince

11 lata 7 miesiąc temu #652188 przez agniesia1604
Kasiu moze to badanie robi się kiedy kobieta ma Rh -

Masz taka krew?

---
Ja mam Rh+ i żadnego konfliktu

11 lata 7 miesiąc temu #652193 przez agniesia1604
A co do staniczków ... ja przed ciążą nie wyobrażałam sobie stanika bez fiszbin a także bez push up ... od miesiąca używam staniczków bez fiszbin i nie uciska mnie nic no i przede wszystkim pierśiątka mi się nie pocą nie duszą ... mam wrażenie że z stanikach z fiszbinami to pocą mi się piersiatka...

ALe gdy wychodzę ubieram z fiszbinami :) Bo wyglądają piersiątka ładniej :)

Np też i chodzę bez ... bo mi wygodniej :P no nic na to nie poradzę - nie mam duzego biustu... :) bo 90B albo 90c

11 lata 7 miesiąc temu #652194 przez agataxii
Ale się rozpisałyście i rozochociłyście z zakupami :) Normalnie aż wam zazdroszczę. W ogóle gdzie wy te wszystkie ciuszki znajdujecie? Na mojej "wiosce" z 5 sklepów się może znajdzie, a tak to musiałabym na nieco dalsze zakupy jechać...

Ech... Wam też już coraz ciężej? Nie wiem czy dziecko mnie tak wykańcza, ciąża, czy pogoda, ale ostatnio nie mam na nic siły. A jedyne o czym mażę, gdy położę córę spać, to samej się położyć. Toteż dlatego rzadziej tu ostatnio zaglądam.
Ale po takiej przerwie w postach cieszy brak złych wiadomości (chyba, że coś ominęłam, bo czytałam po łebkach)

Biustonosz, biustonosz, biustonosz... Tak sobie właśnie dzisiaj o nim myślałam, że muszę się zaopatrzyć w jakiś większy. Tylko nie bardzo wiem gdzie, bo do samej siebie się śmieje, że mi potrzeba "nie babciowe 75Z" :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #652203 przez mami_nka
To se my :) 24tc

Zdjęcia

11 lata 7 miesiąc temu #652231 przez cukierecek27
WITAM Kochane!
ja dzis po wizycie... ogolnie ok mala glowka w dol szyjka ok ... ale wyniki glukozy po 50mg za wysokie i dostalam skierowanie do poradni cukrzycowej.... ;/ musze jechac do sasiedniego miasta ehhh ale mus to mus .... jutro dzwonie sie dowiedziec jak z terminami ahhh

11 lata 7 miesiąc temu #652269 przez wunia1984
Kasiu nie miałam takiego badania, Cukiereczku moze jak powtorzysz ta glukoze to bedzie ok :) Ewelinko cieszę się,ze ten guzek to nic poważnego. Ja wszamalam kromesie z nutella i malej sie spodobalo :)

11 lata 7 miesiąc temu #652275 przez cukierecek27
wunia Oby...

a odczyn coombsa czy jak to sie tam zwie robi sie jak kobieta ma rh - ... ja mam rh+ wiec nie musze mimo ze tatus ma rh -

ja kupilam w biedronce kocyk i zakochalam sie wnim hehehe no i body ... jak mi sie uda zdjecia wgrac dodam ... wszystko mi sie psuje ostatnio ;/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652284 przez cukierecek27
:)
no i posciel kupiona przez tatusia...;)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #652299 przez patka1603
zgadza się badanie odczynu robi się jak ma się ujemne rhbo wtedy może wystąpić konflikt serologiczny ja również mam dodatnie więc tego nie miałam robionego.

Co do biedronki to byłam dzisiaj i z ciekawości oglądałam rzeczy dla niemowlaków, kocyk rzeczywiście rewelska bardzo miły w dotyku- ja mam juz chyba z 4 więc nie kupuje ale jesli chodzi o ręczniki do kąpieli te z kieszonką oraz bodziaki również te ze żyrafką to jakość masakryczna, tkaniny strasznie szorstkie, nieprzyjemnie a napisy- logo kiepskiej jakości

cukiereczek
może nie będzie tak źle z tym cukrem jak zrobią szczegółowe badania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka