BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #652418 przez agniesia1604
oj tam szorstkie ale dziecka nie wycierasz tak jak siebie...

tylko delikatnie przytykasz - że tak dziwnie to ujmę... klepiesz...
wysuszasz...

ale rzeczywiście ręczniczek jest szorstki jednak nie wiem jaki będzie po wypraniu :) Powiem jak wypiorę...

Kupiłam wczoraj JELP w Lidlu ...mogłabym juz prać ... ale mam mieć malowany pokój więc się wstrzymam ...

Czekam na decyzję ze spółdzielni czy mogę wymieniać kaloryfery ... no i tu się zacznie .... ech .... no ale muszę je wymienic bo przeciekają:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652425 przez EwelinaB87
a kiedy niby masz to zrobic, jak sezon grzewczy sie skonczyl? ja bym nawet nie pytala chyba ze masz podzielniki które juz wymienili.

Ja tez mam rh+maz rh- moja mama miala konflikt bo miala ze mna rh- ale jak widac wszystko w porzadku i z siastra tez :P

kurde troszke sie napalilam na promocje w c&a ale boje sie ze stacjonarnie, a kupilabym bodu 2szt na 62 i 4szt na 68 i polspioszki na 62 @_@ i skarpetki jakies... bo cena wtedy bylaby naprawde dobra, ktora z was ma ciuszki z c@a? jakie są chyba maminka ma te body z pony jak wygladają nadruki? czy ktos juz to pral?

ja kupie jelpa ale w mleczku, juz postanowilam ze nie bede u dziecka stosowac rzadnych proszków, bo wydaje mi się że moja pralka ich nie wyplucze.

11 lata 7 miesiąc temu #652427 przez ziii
Ewelina ja kupowałam w C&A kilka rzeczy i są w bardzo dobrym gatunku. Co prawda jeszcze nie prałam, ale póki co robią dobre wrażenie. Też bym kilka rzeczy kupiła w tej promocji... Ale zobaczymy :)

Mnie się w Biedronce właśnie średnio spodobałą jakość produktów (byłam wczoraj w Biedronce przy miasteczku studenckim, więc nie było się z kim bić o produkty - jakoś studenciaków nie interesowały ciuszki niemowlęce... Ale to może dopiero po Juwenaliach :silly: )

Wczoraj wieczorem wybraliśmy się z moim M. na spacer po Plantach i wokół Wawelu... Było super - deszcz przestał w końcu padać i się ociepliło. Dzisiaj trzymam kciuki za rozmowę rekrutacyjną M. (trzymajcie ze mną plizzzz!) i za to, żeby wreszcie wyszło słonko - bo po południu mamy w planach grilla i nie wiem co zobię z tym całym mięsem jak pogoda będzie kiepska... :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #652431 przez agniesia1604
Cukiereczku pamiętam jak mówiłaś ze urodziłaś się w 28 tygodniu ... może Twoja mama też miała problemy z cukrzycą...
Dobrze że lekarz Cię dalej prowadzi ... bo cukrzyca ciążowa to właśnie wiąże się z przedwczesnym porodem ... :)
Proponuję już obowiązki pracownicze zostawić :) i zająć się sobą i maleństwem :)

Ewelinko, mam podzielniki które zdejmie mi Pan który też i je nałoży no i napełnione kaloryfery wodą:PPP więc nie wymienie bez ich zgody bo oni muszą spuścić całe 2 piony ( napełnienie takiego pionu to 2500zł:PPP )
Złączki cieknące to ich wymiana ...natomiast kaloryfery są moją własnością i niestety muszę za nie płacić nawet kiedy są popsute... :P taka jest własność... co w domu przyłączone to Twoje...

Ewelinko ja byłam w C and A ... i dotykałam te ciuszki co pisałam... pozostałych nie ...:P ja się napaliłam na te spodnie ...
Co do obniżki cen to wydaje mi się że tylko w stacjonarnych sklepach...

Też będę później stosowała płyn do prania JELP :) jednakże na początek proszek - i tak musze zastosować 2 krotne płukanie ... więc proszek napewno zostanie wypłuczony... poza tym do pralki dodaje się 80g proszku a to w sumie mało... aha ...jeśli boisz się ze się nie wypłucze - zostaną grudki tak? to można proszek rozpuścić ...tak jak płatki mydlane ...zanim wlejesz do pralki:)

11 lata 7 miesiąc temu #652434 przez agniesia1604
zii, za oknem u mnie piękne niebo i słoneczko... mam nadzieje że i do Ciebie ono dotrze:)
Aczkolwiek chlodno aktualnie :)

11 lata 7 miesiąc temu #652453 przez cukierecek27
Moja mama nie miała problemów z cukrzycom przy nas... mnie i moim bracie ... ale kurcze dodzwonic sie do poradni nie mogę;/ a jechac na slepo 50km z rana i to na czczo hehe jak dla mnie zabojstwo... heheeh no zobacze pozniej... albo sprobuje do lekarza na komorke... co mi pni dr dała trudno...

Dzieki za rady

pogoda... kiepska dzis ale jutro maja zaczac sie upały....a ja jutro na farbowanie wlosow do fryzjera....

11 lata 7 miesiąc temu #652462 przez ziii
Agniesia słoneczko dotarło! Dziękuję :kiss:

Słuchajcie, któraś z was pisała o jakimś żelu/maści na sutki - że można stosować od 7 miesiąca, żeby je przyzwyczaić do późniejszego karmienia. Co to było?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652480 przez agniesia1604
może to głupie...
ale dziś spojrzałam na siebie w lustrze... i mam wrażenie że schudłam i wyładniałam w bioderkach i boczkach...

Mam wrażenie że nabrałam figurki:P mam wcięcia!!!!:))) ehehehhehehe:))))))))

11 lata 7 miesiąc temu #652481 przez cukierecek27
Dodzwoniłam się.. i zonk musze zrobic 75gram krzywą ... bo 50 mg nie obowiazuje ... no msakra znow siedzenie a tak sie cieszyłam ze mnie ominie ehhh :( wiec trzeba podjechac po skierowanie do pani doktor... i w czwatek chyba pojsc na te krzywą.... i 2 h siedziec no trudno mus to mus...

11 lata 7 miesiąc temu #652482 przez klauduska89
ziii kciuki zaciśnięte :) U mnie dziś od rana piękna pogoda i mam nadzieję że do końca maja już tak będzie, do wtedy ekipa ma mi postawić moje pięterko :)

11 lata 7 miesiąc temu #652483 przez asiulek_dolls
Ewelina myślę że o jakość ciuszków z c&a nie musisz się martwić ja sama ich co prawda nie prałam ale bratówka miała sporo ciuszków dla Szymonka z c&a i już nawet dostałam kilka z których mały wyrósł, nadal są w dobrym stanie

a propos jakości ciuszków... jeśli mogę Wam coś podpowiedzieć to zachęcam do kupienia bodziaków w mothercare, wiem że ceny mają czasem wygórowane ale może uda Wam się trafić na jakąś promocje, ja na szczęście mam ich sporo bo moja mamuśka trafiła w styczniu na likwidacje sklepu i sporo tego wtedy kupiła (wyszło ok 10zł za sztukę)
jakość tych ubrań szczególnie bodziaków jest naprawdę rewelacyjna, obie z bratową jesteśmy zgodne, że są najlepsze, szczególnie widzimy to teraz kiedy zrobiło się ciepło, dziecko się w nich nie poci i nie przegrzewa

a jeszcze coś na temat leżaczka, myślę że warto się w taki zaopatrzyć szczególnie jeśli będziecie często zostawać same z dzieciaczkiem (a zapewne większość z nas będzie sama z maleństwem przez co najmniej pół dnia) Ania kiedy zostaje sama z Szymonem i musi spędzić trochę czasu w kuchni, ugotować i posprzątać kładzie leżaczek na stole, mały się w nim świetnie czuje bo może obserwować cały czas mamę albo bawi się zawieszonymi zabawkami a gdyby nie leżaczek musiałaby co chwile odrywać się od gotowania i zaglądać do pokoju co tam mały Łobuziak porabia

ziii hahaha no tak to chyba jedyna biedronka w Krk której nie zaatakowały wczoraj mamuśki z wózkami :) aaa fotki ślubne świetne, pięknie wyglądaliście i jak tak oglądałam Wasze fotki to stwierdziłam że koniecznie muszę mężusia wyciągnąć na spacerową sesyjkę z brzuniem bo już zapomniałam jaki ten nasz ryneczek fotogeniczny :)
a ta maść to chyba był Maltan

no ok dość tego pisania, śniadanko zjedzone, czas się ogarnąć i wyjść z domu bo słoneczko pięknie świeci

11 lata 7 miesiąc temu #652488 przez cukierecek27
zii trzymamy za rozmowę i na słoneczko by swieciło juz nam zawsze ;)))

klauduśka tu tez trzymamy by pogoda dopisała i ten bałagan się szybko zakończył;))

11 lata 7 miesiąc temu #652496 przez MamaBąbelka
Maminka, słodki brzuszek :).

Ja tak jak Ewelina planuję od początku pranie w płynach/żelach/mleczkach, nie w proszku, tylko ciągle się zastanawiam czy Biały Jeleń, Jelp czy Lovela.

Cukiereczek, kiepsko, że musisz powtarzać badanie, ale może tym razem wyjdzie dobrze i się obejdzie bez wizyty w poradni.

Pewnie wiele z tych kremów można stosować przed porodem już, mi chodziło o maść Maltan, tak jak i rzeczy do prania i dla siebie do szpitala, będę kupowała na początku czerwca.

Ja wczoraj byłam na TSH, ft3 i ft4, bo jutro wizyta u endokrynologa, mam nadzieję, że dawkę dobrała dobrze i następna wizyta dopiero po porodzie, bo jak wyniki wyjdą źle, to pewnie zmieni dawkę i znów za miesiąc prywatnie :/. A z toksoplazmozą oczywiście okazało się, że to błąd w laboratorium znów, także jak znów będę musiała powtórzyć, to na pewno nie tam.

11 lata 7 miesiąc temu #652500 przez cukierecek27
pojade do tej poradni i tak bo stracha mi napędziło to trudno poświece sie nawet jak te 75 mg wyjdzie dobrze ... najwyzej zawitam tam tylko raz ;)) ale humor zryty od rana mam chyba sie nie wyspałam bo jakos ciezko mi sie fukcjonuje w pracy ...

11 lata 7 miesiąc temu #652503 przez ziii
MamoBąbelka ja mam wizytę u endokrynologa dzisiaj - kontrolną. Ostatnio skończyły mi się leki (bo nie umówiłąm się wcześniej po receptę) i na gwałtu-rety szukałam kogoś, kto mi przepisze Euthyrox. Całe szczęście się udało, ale mam mocne postanowienie poprawy jeśli chodzi o regularność wizyt. Też, niestety, prywatnie... :dry:

Asiulekdolls Rynek jest rzeczywiście baaardzo fotogeniczny - my mieliśmy sesję trochę z przypadku (po prostu kolega jest fotografem i nas wyciągnął po obiedzie), ale jak teraz patrzę na te zdjęcia, to jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza, że pogoda dopisała i światło jest na nich świetne (nawet bez obróbki). Zastanawiam się teraz nad sesją brzuszkową gdzieś w plenerze... Znasz może jakieś fajne miejsca w okolicy Krakowa?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka