- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tylko delikatnie przytykasz - że tak dziwnie to ujmę... klepiesz...
wysuszasz...
ale rzeczywiście ręczniczek jest szorstki jednak nie wiem jaki będzie po wypraniu Powiem jak wypiorę...
Kupiłam wczoraj JELP w Lidlu ...mogłabym juz prać ... ale mam mieć malowany pokój więc się wstrzymam ...
Czekam na decyzję ze spółdzielni czy mogę wymieniać kaloryfery ... no i tu się zacznie .... ech .... no ale muszę je wymienic bo przeciekają
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja tez mam rh+maz rh- moja mama miala konflikt bo miala ze mna rh- ale jak widac wszystko w porzadku i z siastra tez
kurde troszke sie napalilam na promocje w c&a ale boje sie ze stacjonarnie, a kupilabym bodu 2szt na 62 i 4szt na 68 i polspioszki na 62 @_@ i skarpetki jakies... bo cena wtedy bylaby naprawde dobra, ktora z was ma ciuszki z c@a? jakie są chyba maminka ma te body z pony jak wygladają nadruki? czy ktos juz to pral?
ja kupie jelpa ale w mleczku, juz postanowilam ze nie bede u dziecka stosowac rzadnych proszków, bo wydaje mi się że moja pralka ich nie wyplucze.
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie się w Biedronce właśnie średnio spodobałą jakość produktów (byłam wczoraj w Biedronce przy miasteczku studenckim, więc nie było się z kim bić o produkty - jakoś studenciaków nie interesowały ciuszki niemowlęce... Ale to może dopiero po Juwenaliach )
Wczoraj wieczorem wybraliśmy się z moim M. na spacer po Plantach i wokół Wawelu... Było super - deszcz przestał w końcu padać i się ociepliło. Dzisiaj trzymam kciuki za rozmowę rekrutacyjną M. (trzymajcie ze mną plizzzz!) i za to, żeby wreszcie wyszło słonko - bo po południu mamy w planach grilla i nie wiem co zobię z tym całym mięsem jak pogoda będzie kiepska...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrze że lekarz Cię dalej prowadzi ... bo cukrzyca ciążowa to właśnie wiąże się z przedwczesnym porodem ...
Proponuję już obowiązki pracownicze zostawić i zająć się sobą i maleństwem
Ewelinko, mam podzielniki które zdejmie mi Pan który też i je nałoży no i napełnione kaloryfery wodą:PPP więc nie wymienie bez ich zgody bo oni muszą spuścić całe 2 piony ( napełnienie takiego pionu to 2500zł:PPP )
Złączki cieknące to ich wymiana ...natomiast kaloryfery są moją własnością i niestety muszę za nie płacić nawet kiedy są popsute... taka jest własność... co w domu przyłączone to Twoje...
Ewelinko ja byłam w C and A ... i dotykałam te ciuszki co pisałam... pozostałych nie ... ja się napaliłam na te spodnie ...
Co do obniżki cen to wydaje mi się że tylko w stacjonarnych sklepach...
Też będę później stosowała płyn do prania JELP jednakże na początek proszek - i tak musze zastosować 2 krotne płukanie ... więc proszek napewno zostanie wypłuczony... poza tym do pralki dodaje się 80g proszku a to w sumie mało... aha ...jeśli boisz się ze się nie wypłucze - zostaną grudki tak? to można proszek rozpuścić ...tak jak płatki mydlane ...zanim wlejesz do pralki:)
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aczkolwiek chlodno aktualnie
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzieki za rady
pogoda... kiepska dzis ale jutro maja zaczac sie upały....a ja jutro na farbowanie wlosow do fryzjera....
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Słuchajcie, któraś z was pisała o jakimś żelu/maści na sutki - że można stosować od 7 miesiąca, żeby je przyzwyczaić do późniejszego karmienia. Co to było?
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale dziś spojrzałam na siebie w lustrze... i mam wrażenie że schudłam i wyładniałam w bioderkach i boczkach...
Mam wrażenie że nabrałam figurki:P mam wcięcia!!!!)) ehehehhehehe:))))))))
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
a propos jakości ciuszków... jeśli mogę Wam coś podpowiedzieć to zachęcam do kupienia bodziaków w mothercare, wiem że ceny mają czasem wygórowane ale może uda Wam się trafić na jakąś promocje, ja na szczęście mam ich sporo bo moja mamuśka trafiła w styczniu na likwidacje sklepu i sporo tego wtedy kupiła (wyszło ok 10zł za sztukę)
jakość tych ubrań szczególnie bodziaków jest naprawdę rewelacyjna, obie z bratową jesteśmy zgodne, że są najlepsze, szczególnie widzimy to teraz kiedy zrobiło się ciepło, dziecko się w nich nie poci i nie przegrzewa
a jeszcze coś na temat leżaczka, myślę że warto się w taki zaopatrzyć szczególnie jeśli będziecie często zostawać same z dzieciaczkiem (a zapewne większość z nas będzie sama z maleństwem przez co najmniej pół dnia) Ania kiedy zostaje sama z Szymonem i musi spędzić trochę czasu w kuchni, ugotować i posprzątać kładzie leżaczek na stole, mały się w nim świetnie czuje bo może obserwować cały czas mamę albo bawi się zawieszonymi zabawkami a gdyby nie leżaczek musiałaby co chwile odrywać się od gotowania i zaglądać do pokoju co tam mały Łobuziak porabia
ziii hahaha no tak to chyba jedyna biedronka w Krk której nie zaatakowały wczoraj mamuśki z wózkami aaa fotki ślubne świetne, pięknie wyglądaliście i jak tak oglądałam Wasze fotki to stwierdziłam że koniecznie muszę mężusia wyciągnąć na spacerową sesyjkę z brzuniem bo już zapomniałam jaki ten nasz ryneczek fotogeniczny
a ta maść to chyba był Maltan
no ok dość tego pisania, śniadanko zjedzone, czas się ogarnąć i wyjść z domu bo słoneczko pięknie świeci
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
klauduśka tu tez trzymamy by pogoda dopisała i ten bałagan się szybko zakończył)
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Ja tak jak Ewelina planuję od początku pranie w płynach/żelach/mleczkach, nie w proszku, tylko ciągle się zastanawiam czy Biały Jeleń, Jelp czy Lovela.
Cukiereczek, kiepsko, że musisz powtarzać badanie, ale może tym razem wyjdzie dobrze i się obejdzie bez wizyty w poradni.
Pewnie wiele z tych kremów można stosować przed porodem już, mi chodziło o maść Maltan, tak jak i rzeczy do prania i dla siebie do szpitala, będę kupowała na początku czerwca.
Ja wczoraj byłam na TSH, ft3 i ft4, bo jutro wizyta u endokrynologa, mam nadzieję, że dawkę dobrała dobrze i następna wizyta dopiero po porodzie, bo jak wyniki wyjdą źle, to pewnie zmieni dawkę i znów za miesiąc prywatnie :/. A z toksoplazmozą oczywiście okazało się, że to błąd w laboratorium znów, także jak znów będę musiała powtórzyć, to na pewno nie tam.
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asiulekdolls Rynek jest rzeczywiście baaardzo fotogeniczny - my mieliśmy sesję trochę z przypadku (po prostu kolega jest fotografem i nas wyciągnął po obiedzie), ale jak teraz patrzę na te zdjęcia, to jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza, że pogoda dopisała i światło jest na nich świetne (nawet bez obróbki). Zastanawiam się teraz nad sesją brzuszkową gdzieś w plenerze... Znasz może jakieś fajne miejsca w okolicy Krakowa?