BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #653891 przez wunia1984

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #653911 przez EwelinaB87
Ja nie mam takich wspomnien z poczęcia Milci, poprostu jechaliśmy z koksem jak w filmach haha. Tak na serio od pazdziernika listopada. Udało się, ale się zorientowałam się jeszcze przed terminem nastepnej miesiaczki, poprostu wszystko w powietrzu wyczuwalam jak detektor heh i 1 grudnia byly dwie kreski, pamietam ze nie moglam wytrzymac i poszlam siku jeszcze przed praca hehe :D

Maminka psiaczek cudowny <3

11 lata 7 miesiąc temu #653919 przez klauduska89
ja wam powiem że jak oglądam wszystkie te termometry to one są takie same, wszystkie mają te same opcje i różnią się tylko firmą i ceną...
Ja też uwielbiam to uczucie jak Dawidek przesuwa rączką albo nóżką po moim brzuszku, to nie takie kopniaki tylko smyrnięcia :) uwielbiam kłaść wtedy dłoń na brzuchu i go zaczepiać :)

11 lata 7 miesiąc temu #653929 przez wunia1984
Klauduśka mam to samo :) Jak tylko oczuję ruch to nie mogę powstrzymać sie od dotknięcia brzunia :)
Muszę w końcu zdecydować się na termometr, podgrzewacz i higieniczne rzeczy dla mnie, b później to wyleci mi z głowy.

11 lata 7 miesiąc temu #653933 przez klauduska89
a mam często tak że jak mam bluzkę czy coś na brzuchu to się bardzo wierci a jak odkryję brzuch to cisza i jak znów go zakryję to bryka :) tak samo z ręką, jak przyłożę to się często uspokaja a jak zabiorę to kopniaki :) chyba lubi zaczepiać mamusię :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #653936 przez Kataleja
Wybaczcie ale nie nadrobie 800postow choc bardzo bym chciala :(
witam cieplutko,zwiezle o tym co u mnie-ja juz na nowym miejscu ,coraz gorzej sie czuje,ledwo zyje ,w dodatku mnie i moja core mlodsza dopadlo chorobsko (urok przejscia z blokow do starego budownictwa):blink: W pokoiku stoi juz lozeczko ktore wkoncu nadalo klimat WIEEELKICH oczekiwan ,mam tez przewijak ,fotelik,2 kocyki,2 wanienki ,a wiec co nieco juz jest ,wozek wybrany -moj stwierdzil ,ze nie bede dzwigala i bedzie EL NINO ,jestem troszke zawiedziona ,ale faktycznie to najmniejszy i najlzejszy wozek jaki znalazlam,pomijajac oczywiscie te za 3 tysiace :huh: (kupimy jakos na poczatku lipca) :lol: Na dniach wybieramy sie na USG 3/4D Poki co szperam gdzie warto pojsc(ceny mnie oslabiaja)
Zagladalam do Was na fb ale tam nie dzieje sie tyle co tutaj :kiss:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #653941 przez wunia1984
Kataleja piękny ten kącik maleństwa :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653953 przez Kataleja
Dziekuje wunia :blush:
Przespie sie troszke bo znow mi goraczka idzie a o 15 po corke do przedszkola,zajrze pozniej :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #653958 przez EwelinaB87

11 lata 7 miesiąc temu #653977 przez agniesia1604
A tak poza tym co kupujecie?
Ja wczoraj tak usiadłam i pomyślałam co jeszcze z poza wyprawki...
i może głupie ...ale wiem że musze kupić
1. klapki pod prysznic do szpitala
2. kapcie mięciutkie do szpitala
3. szlafrok cieniutki z krótkim rękawkiem do chodzenia po szpitalu
4. no i oczywiście piżamę
5. nie zapomnieć o czekoladzie !!!!!!:P))))))))))))))

To takie rzeczy ktore jeszce by mi się przydały a nie trafiają się raczej na listach wyprawkowych:)

ah ... piękna pogoda ....coraz więcej mam na spacerze z dziećmi... dzieci ze żłobka harcują na dworzu , ... przedszkolaki też się bawią ....
a ja pożyczyłam z biblioteki książkę "Rozwijamy umiejętności dziecka przez zabawę" - Niemowlęta i maluchy .. ponad 100 ćwiczeń autora: Caroline Young...

Od 0 miesiąca po 2,5 roku:) a potem jest kolejna ksiazka jak sie bawić z dziećmi starszymi :) ale mi narazie ta starczy:) Poczytam i ocenię co i jak :)

Widziałąm na necie wiele książek jak sie bawić z niemowlakami ... i się zastanawiałam czy zainwestować kaske w ksiązki:)

11 lata 7 miesiąc temu #653981 przez katarzynaxxx89
kataleja to szybko wracaj do zdrowia, faktycznie piękny kącik.
Wczoraj kupiłam zestaw laktacyjny.
jak myślicie ile powinnam kupić pieluch tetrowych, bo za dnia jak nigdzie z bobasem nie będe się wybierała planuje na tetrowych a nanoc, czy jak gdzieś idę to pampers

11 lata 7 miesiąc temu #653996 przez asiulek_dolls
widziałyście to??
wiadomosci.onet.pl/regionalne/lodz/pijan...egion-wiadomosc.html

w głowie mi się nie mieści jak można być tak głupim, takim to powinni na żywca bez znieczulenia macice wyrywać...

11 lata 7 miesiąc temu #654006 przez patka1603
piękne te wasze historie... u nas było z większym spontanem po prostu się nie zabezpieczaliśmy ,gdyż doszliśmy do wniosku że jak ma coś być to prędzej czy później się uda-- nie chcieliśmy se zblokować psychicznie, czytałam że od tego też wiele zależy. no ale jak by nie było przed każdą miesiączką było ziarenko nadziei że może jestem w ciąży. Miesiączki miewam regularnie więc jak w listopadzie był dzień spóźnienia to następnego dnia z rana już byłam w aptece, byłam tak przejęta że nawet nie czekałam na męża no i po 5 min pojawiły się 2 kreseczki ale zanim się ich doczekałam to zdążyłam się rozczarować że jednak nie jestem w ciąży-w poprzednich ciążach 2 kreseczki wychodziły max po minucie. Więc jak je ujrzałam radość była jeszcze większa!!!!!
Co do używek to my mężem chyba poczęliśmy Kacperka jak była spora impreza i nie dość że piliśmy alkohol to jeszcze paliliśmy mocniejsze używki :P

olivka ja już kiedyś pisałam że też miałam problemy z wypróżnieniami i mi pomaga pice mleka minimum 2 szklanki, dodam że w moich witaminach też jest żelazo i jakoś nie narzekam na wypróżnienia

katlejaśliczny kącik dla maluszka, tez chcę białe łóżeczko + kolorowe dodatki zdrówka życzę

tak mi się przypomniało przy okazji czekolady, to prawda że nie można jej jeść jak się karmi piersią?!

11 lata 7 miesiąc temu #654011 przez patka1603
asiulek_dolls napisał:

widziałyście to??
wiadomosci.onet.pl/regionalne/lodz/pijan...egion-wiadomosc.html

w głowie mi się nie mieści jak można być tak głupim, takim to powinni na żywca bez znieczulenia macice wyrywać...

Słyszałam z rana w radiu normalnie cud że tak to się skończyło tym bardziej że to było 2 tygodnie przed terminem porodu to jak by dalej tak balowała to nie wiadomo co by z dzieckiem było. Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie

11 lata 7 miesiąc temu #654015 przez ziii
Nie mam słów nawet... :(

Mnie skurcze łydek łapią niestety pomimo zażywania dużych ilości magnezu (Asmag 2x2 i Aspargin 2x1 dziennie). Ale widać taki mój urok. Jedne z nas mają problemy z zaparciami, innym najwyraźniej pisane są skurcze łydek ;) Ale na przykład nie mam skurczy przepowiadających - albo ich nie czuję...

Co do spania, ostatnio masakra - nie dość, że budzą mnie te skurcze, to jeszcze cierpną mi kończyny, a przy każdym przewracaniu się z boku na bok budzę się, bo brzuch mi ciąży. Na plecach też się budzę, bo mi niewygodnie... W ogóle nie umiem wytrzymać dłużej w jednej pozycji. A to jeszcze trzy miesiące... :cheer:

W ogóle brzuszek mi baaardzo urósł ostatnio - już nie chodzę, a się toczę :silly: Też tak macie?

A co do ruchów, to mam wrażenie, że maluch bawi się w chowanego z tatą. Bo kiedy ja dotykam brzuszka, to bryka w najlepsze. A kiedy M. położy dłoń - cisza... Mały przekomarzacz :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka