- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Agniesia, to prawda, do listy do szpitala trzeba dopisać takie podstawowe rzeczy, jak klapki, ręcznik czy pasta do zębów . Ja planuję kupić nianię, bo mamy dom z ogrodem, a tak to będę mogła dziecko zamknąć na drzemkę w pokoju i będę słyszała, jak się przebudzi czy będę w kuchni, czy na tarasie czy w ogrodzie. Natomiast monitora bym nie kupiła, podobno bardzo często alarm włącza się niepotrzebnie, nie fundowałabym sobie takich nerwów :/.
Katarzyna, jeśli o tetrowe chodzi, to ich chyba nigdy za mało nie będzie, malutkie dziecko załatwia się i sika kilkanaście razy dziennie, więc jeśli nie chciałabyś prać codziennie, to najlepiej mieć ich minimum 30 sztuk. I lepiej kup sobie do nich otulacze ze dwa, bo są oddychające, a nie ceratki.
Patka, ja już zostałam okrzyknięta „wyrodną matą” ponieważ zamierzam jeść wszystko, może tylko z mocno wzdymającymi rzeczami, jak kapusta czy fasola poczekam. Jak coś będzie nie tak, to wtedy będę wykluczać. A brzuszek masz piękny .
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Jeśli chodzi o alkohol, to ja na początku nie ruszałam nic, a teraz czasem się skuszę i od męża wypiję łyk czy dwa piwa, ale tylko tyle. Mama jednej z moich podopiecznych też w takiej zaawansowanej ciąży już, to zdarzało się jej wypić od czasu do czasu takiego jakby drinka z 2/3 czerwonego wina i 1/3 gazowanej wody. I ma zdrowego synka. Ja myślę, że jak jest dziecko zdrowe, a ciąża już zaawansowana, to mała ilość alkoholu nie zaszkodzi.
Emi, to w ogóle nie jest taka, żeby łatwo ją było sprowokować, ani słodkie, ani stukanie, ani latarka, jak nie ma ochoty kopać, to nie kopie, a jak mąż chce poczuć to też najczęściej się uspokaja. Jedynie, jak się trochę coli napije, to na nią działa, bo nie dość, że kofeina, nie dość że słodkie bardzo, to jeszcze z bąbelkami.
Ze spaniem nie mam żadnych problemów, ani ze wstawaniem, chyba, że na kanapie się zsunę tak, że kręgosłup wyginam na wysokości żeber, to wtedy ciężko mi wstać i plecy bolą jak cholera . W zasadzie to na razie z niczym nie mam problemów, bardzo dobrze się czuję.
A jeśli chodzi o tą pijaną kretynkę, to mam nadzieję, że dziecko jej już odebrali. Szkoda, że pewnie żadnej kary za to nie poniesie :/.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Mama bąbelka moim zdaniem nikt nie ma prawa nas osadzać bo my same najlepiej wiemy na co maluszek jak reaguje i czy możemy coś zjeść
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
ja czasem mam taka ochote na piwo, strasznie lubie, szczegolnie desperadosa, a ciagle w biedronce maja promocje i ten moj zlosliwiec kupuje i mi nawet lyka nie chce dac
ja niani ani monitora nie kupuje bo po co skoro dziecko mam 1,5m ode mnie, mam jeden pokoj i z lazienki i kuchni pol metra zeby zerknac. kolejny atut malutkiego mieszkanka.
a co do poduszki dla blizniac swietna tylko za co 300zl?
mysle ze zwykly rogal tez by sie nadal
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja niani też nie kupuje bo łóżeczko najpierw będę mieć koło łóżka:)Monitor oddechu hmm nie dajmy się zwariować !
Ja za alkoholem nie przepadam, lubię tylko czasem zimnego Lecha Cytrynowego mmmm ale od początku ciąży nie miałam alkoholu w ustach i chcę aż skoczne karmić się tego trzymać.
W PEPCO są śliczne dwustronne kocyki polecam Wam
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
Monitora nie kupuję łóżeczko będzie bardzo blisko łóżka, a niania to się jeszcze zastanowie
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Nie wiem jak Wy, ale ja kocham disneyowskie nadruki na ciuszkach dla dzieci Zwłaszcza Kubusia puchatka i myszkę Minnie ( no ale to raczej dla dziewczynki ) Pokażę Wam kochane parę nowych sztuk:
A to dla córci:
I reszta:
Dobra już was nie zanudzam
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
a co do smaków na % to jakoś mnie nie ciągnie, wystarczy mi jak T. pije piwko że sobie je przez chwile powącham i jak na razie nie skusiłam się na ani jednego łyczka
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Monix a Ty będziesz dzieci ubierała zawsze tak samo?
Kiedys był o tym program na TVN Style ...że jak dzieci juz rozumieją to nie należy ich ubierac tak samo - ale tak naprawdę nie wiem czemu ... Ciekawe dlaczego:)
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Zabawny byl bo mi mowi zebym szkolenia robila i o aktualnosciach nie zapomniala bo jak wroce do pracy to bede miala tyly, zabawny, ta na bank bede pracowac jak do lipca mam umowe juz to widze...
zupelnie sie od pracy oduczylam, a lubilam do niej chodzic, chociaz ciesze sie ze zaszlam w ciaze wlasnie teraz bo mi juz dokuczal brak rozwoju
Moni wspolczujemy, pokaz nam sie?!
Musisz sobie załatwić jakiegos murzyna do masażu haha i noszenia brzucha, najlepiej takiego po pas hihi
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W sumie wydaje mi sie ze mogę skorzystać np z toalety czy isć wstawić wodę kiedy dziecko będzie leżało w łóżeczku prawda? Nie wiem nie wyobrażam sobie ogólnie tego wszystkiego...
No ale przecie dziecka nie będę wszędzie nosiła...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jestem wstrzasnieta moj kierownik do mnie zadzwonil, szok
Zabawny byl bo mi mowi zebym szkolenia robila i o aktualnosciach nie zapomniala bo jak wroce do pracy to bede miala tyly, zabawny, ta na bank bede pracowac jak do lipca mam umowe juz to widze...
zupelnie sie od pracy oduczylam, a lubilam do niej chodzic, chociaz ciesze sie ze zaszlam w ciaze wlasnie teraz bo mi juz dokuczal brak rozwoju
Moni wspolczujemy, pokaz nam sie?!
Musisz sobie załatwić jakiegos murzyna do masażu haha i noszenia brzucha, najlepiej takiego po pas hihi
LUBIĘ TO:))))))))))))
Ja do października ... i też obiecuję że wrócę ...ale ja tego jednak nie widzę ... on mówi ze miejsce pracy będzie na mnie czekało... ale widac mam podobną sytuację do Ciebie ..)))