- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
placki ziemniaczane ( na grubej tarce ) ( mozna 1 duży zrobić ... lub np 3 małe bo ser je połączy - postarać się aby się trzymało kupy:P )
na niego plasterek sera
na ser
kawałeczki upieczonego kurczaczka (kosteczki - przyprawiony wg swojego uznania... ja przyprawiłam curry i przyprawą do kurczaka:P)
oraz
ugotowany brokuł (posolony oczywiście)
i na wierzch plasterek sera
Następnie podgrzane w piekarniku ( no z 10-15 min w piekarniku wg uznania:P )
Teściowa zaczęła to robić w domu i kto do niej przyjdzie to częstuje:)
Mąż też się ostatnio o nie prosi:))))
Będę musiala znów przygotować
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Groszek, ja się też chcę wybrać na te targi, ale u nas są dopiero na koniec czerwca, mam nadzieję, że dam radę się wybrać, zwłaszcza jeśli można tyle gadżetów przy okazji zebrać . I myślę też o ekopieluchowaniu oraz o wychowaniu bezpieluchowym, mam nadzieję, że to nie będzie słomiany zapał .
Nas tylko raz przepuścił pan w kolejce do kasy, bo mieliśmy tylko kilka rzeczy, jedna pani do lekarza w szpitalu zakaźnym i jedna do pobrania krwi, ale poza tym raczej niespecjalnie czuję życzliwość otoczenia. Za to te spojrzenia, jakby pierwszy raz widzieli kobietę w ciąży często napotykam :/.
Po brzuchu macała mnie tylko rodzina i ostatnio ta koleżanka, ale zapytała, czy może.
- Kataleja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem
Katarzynaxxx89 Dziekuje za komplement brzuchola mojego.i jak kochana ?? Imprezka grilowa udala sie ?
Olivka dziekuje i Tobie .Twoj rowniez cudny brzuszek!
Ewelinkato fakt-brzuszek mam ogromniasty ,a ze ja drobniutka od zawsze wiectaka pilka mega rzuca sie w oczy (kazdy pyta czy tam aby napewno dwa ale teraz mam na to 100% potwierdzenie (filmik z USG)A co do zielonych swiatkow -ja rowniez sie napalilam na zakupy,doslownie jak szczerbaty na suchary a tu mnie kurcze rozczarowala rodzinka choc dobrze ,ze sie odezwali bo dopiero bym sie wkuurz... jakbym poszla by klameczke cmoknac
kasiagruszka sesja zdjeciowa to super sprawa ! Wciaz wracam do tych zdjec i za kazdym razem z duma pokazuje bliskim
cukiereczeksuper filmik,ja wiele razy chcialam nagrac bo moja mega aktywna ale jakos wydaje mi sie ,ze na tel nic nie widac ,a Ty nagrywalas tel czy aparatem slonce??
Niesiazazdroszcze wyjazdu !! Mi lekarz nie pozwala na zaden wyjazd
Mama babelkaoj duzy duzy ,juz to czuje w kosciach jak sie porod zacznie
agniesia1604ja rowniez poranny ptaszek,mala swietnie dba o to bym 7 nie przespala ,pomijajac pobudke o 2 w nocy
kasica1710witam cieplutko i gratuluje
Patkaslicznie Ci w tej sukience !
a teraz w skrocie wczorajszy dzien -mega do bani Zaczelo sie od koszmaru nocnego-snilo mi sie ,ze urodzilam corke cala znieksztalcona ,az sie z placzem obudzilam i uspokoic nie moglam corce dwie pary nowych butow sie rozwalily przed wyjsciem,wiec nie pojechala z Nami na USG Do tego m.in spalilam ziemniaki na obiad ,czekalam nie w tym gabinecie na badanie , wylew jakis pod paznokciem mi sie zrobil u reki(plama czerwona), pazury sie nie udawaly ,w poludnie zlapaly mnie takie silne skurcze i czeste ( ok30 w godzine )ze az sie wystraszylam,ze to juz jeszcze pare rzeczy bylo ale juz nie bede przynudzala
przejde do badania USG :
Mamy plytke z USG i duzo zdjec,lekarz przesympatyczny,bardzo szczegolowy co Nam sie osobiscie spodobalo.Oczywiscie zakochalismy sie w niej od pierwszego ujrzenia -cuuuuudowna <3 Moj P. nawet stwierdzil ,ze mnie dla niej zostawi hehe .
Opis USG:(nie bede pisac szczegolowo bo mam 2 kartki )
a wiec tak
BPD 63,0 mm,ob.glowki 235.0 mm , ob.brzuszka 214,0 mm , FL 48,0 mm ,kosc ramienia 43,0 mm , masa mojej ksiezniczki 868 g
A TERAZ ZLA WIADOMOSC
konczyny -stopa konsko – szpatowata obustronnie Za 6 tygodni mamy powtorzyc badanie czy cos sie zmienilo Pierwsze moje mysli -to ten sen
A to moje szczescie
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Strasznie mnie ta informacja wczoraj zestresowała, mam nadzieje ze się wszystko poprawi,
Pola ślicznie się prezentuje, a stópki będą zdrowe, bo będą nosić słodziutkie balerinki
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
życzę by w następnym badaniu była bardziej pozytywna wiadomość!
a jeśli chodzi o nagranie udało mi się aparatem te conieco uchwycić.
zjęcia przepiękne!! ja chyba pojde w 30tyg na 4d jeszcze bo z tego w połowkowym nic nie mozna zobaczyc buzki jakies rozmazane jest chyba maja sprzet do kitu, p[ostanowiłam że pójde na nie do innej placówki a nie u swojej gin.... bo jak mam zapłacić znów 200zł i nie mieć z niego pamiątki ...;( ubolewam strasznie nad tamtym nagraniem 4d;/
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
znów zaczynam się martwić o pracę. Napisanie ostatniego teoretycznego rozdziału to pestka. Później muszę opisać pacjenta a jego brak
- Kataleja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kataleja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
dziś trochę dłużej w łóżeczku pospałam:)
Kataleja,
stópki się leczy zaraz po porodzie więc spokojnie Kiedyś o tym czytałam i chyba nawet 100% że się z tego wychodzi... no ale leczenie musi być - chyba w gips zaraz wkładają.
Maluszek cudowny:)))) Aha piękne zdjęcia
Niesia,
Jak pisałam pracę magisterską to najpierw środek, potem koniec a na końcu początek
a nie znalazłaś na necie takiego przypadku opisanego albo w bibliotece naukowej?
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Cukiereczku -ja szukamlam po sprzecie medycznym ,ten ginekolog miala - Voluson730 PRO wyszperalam,ze to naprawde dobry sprzet,a zdjecia byly by jeszcze piekniejsze gdyby moja ksiezniczka nie tancowala
ulalala no widzisz super u mnie zabadzo nie mam jak spr na jaki sprzęcie pracują ehhh w tej co tam chce iść ale placówka jest dość młoda ma chyba ok 2 lat wiec mysle ze i sprzet maja dobry.. ide wlasnie tam na prywatną wizyte u kardiologa w następnym tygodniu i podpytam najwyzej
- inka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
myślę czy nie przejść się do poradni alergologicznej i tam nie urządzić "łapanki".
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa